Διάρκεια 🌞 Ολοήμερη

Εκδρομή Οροπέδιο Λασιθίου! Αναχώρηση από Ηράκλειο

/5
35€

Κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο από Μάρτιο έως Οκτώβριο


 

Από Αμμουδάρα, Ανάληψη, Ανισσαρά, Γούβες, Γούρνες, Ηράκλειο κέντρο, Καρτερό, Κοκκίνη Χάνι, Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησο.


 

Συνολική διάρκεια 8 ώρες / Παραμονή στην Κερά 30 λεπτά / Παραμονή στο Δικταίο Άντρο 1 ½ ώρα / Παραμονή στο Τζερμιάδο 1 ώρα και 15 λεπτά 


 

Παραλαβή νωρίς το πρωί και στις 10:00 θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για 30 λεπτά στο ιστορικό μοναστήρι της Κεράς Καρδιώτισσας, από το οποίο έχουν πάρει το όνομά τους οι οικισμοί Κάτω Κερά και Άνω Κερά. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία μονή και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα της Κρήτης, με πλήθος επισκεπτών. Είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου και η ίδρυσή της συνδέεται με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται σήμερα στο ναό του Αγίου Αλφόνσου στο Εσκουιλίνο της Ρώμης. Πρόκειται για εικόνα της Βρεφοκρατούσας, η οποία κρατά το βρέφος Ιησού στην αριστερή αγκαλιά της, πάνω στην καρδιά, γι’ αυτό ονομάστηκε και Καρδιώτισσα.

Η Παναγία Κερά, είναι η άλλη θαυματουργή εικόνα που βρίσκεται σήμερα στο τέμπλο του καθολικού της μονής και φέρει το προσωνύμιο «Η Κυρία Η Καρδιώτισσα», στην οποία η Παναγία εικονίζεται κατενώπιον, καθισμένη σε θρόνο να κρατά τον Χριστό ως παιδί. Ο Ιησούς παρουσιάζεται κατά μέτωπο, με το δεξί χέρι να ευλογεί και το αριστερό να κρατάει ένα ειλητό.

Αναχώρηση στις 10:30 για την επόμενη στάση μας στο Ψυχρό, χωριό και έδρα ομώνυμης κοινότητας του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, όπου θα παραμείνουμε για 1 ½ ώρα περίπου.

Εδώ θα εξερευνήσουμε το επιβλητικό σπήλαιο του Δία, το Δικταίον Άντρον. Το σπήλαιο φωτίζεται επαρκώς, η διάρκεια ανάβασης είναι περίπου 15 λεπτά και το ευκολότερο μονοπάτι είναι αυτό στα αριστερά, καθώς στο δεύτερο (και πιο παλιό) οι πέτρες έχουν φθαρεί από τους χιλιάδες τουρίστες και γλυστρούν. Κοντά στην είσοδο, στα δεξιά υπάρχει το μη επισκέψιμο Άνω Σπήλαιο, χωρίς διάκοσμο, ενώ χαμηλότερα αρχίζει το κυρίως Κάτω Σπήλαιο με τον εντυπωσιακό σπηλαιοδιάκοσμο. Προχωρώντας προς το εσωτερικότ του Κάτω Σπηαλίου, μπαίνουμε στη μεγάλη αίθουσα με το μεγαλύτερο τμήμα της να καλύπτεται από συμπαγή βράχο. Ο διάκοσμος αποτελείται από μεγάλες στήλες, σταλαγμίτες, σταλακτίτες και παραπετάσματα, ενώ στο κατώτερο σημείο του σπηλαίου δημιουργείται λιμνούλα.

Το ψυχρό είναι επίσης γνωστό για την βιοτεχνία κεραμικών του και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αδράξουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το δικό μας κεραμικό αγγείο με την 30λεπτη επίσκεψή μας στο εργαστήριο κεραμικών του χωριού.

Αναχώρηση στις 12:30 από το Ψυχρό για Τζερμιάδο με άφιξη στις 12:50. Ελεύθερος χρόνος 1 ώρα και 20 λεπτά.

Εδώ μπορούμε να πάρουμε το μεσημεριανό μας στις παραδοσιακές ταβέρνες και να θαυμάσουμε τις όμορφες εκκλησίες του χωριού, όπως τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο κέντρο του οικισμού και την Αγία Τριάδα με το ψηλό καμπαναριό. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής είναι φυσικά οι αμέτρητοι ανεμόμυλοι.

Στις 14:00 επιβιβαζόμαστε ξανά στο λεωφορείο μας και επιστρέφουμε στο Ηράκλειο με άφιξη ενδεικτικά στις 15:30


 

Πρόγραμμα:

10:00Άφιξη στην Κερά
10:30Αναχώρηση από την Κερά
10:50Άφιξη στο Ψυχρό – επίσκεψη στο Σπήλαιο
12:30Αναχώρηση από το Ψυχρό
12:50Άφιξη στο Τζερμιάδο
14:00Αναχώρηση από το Τζερμιάδο
15:30Άφιξη στο Ηράκλειο

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, αναλόγως τις κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες.


 

Περιλαμβάνεται:

Παραλαβή από/προς συγκεκριμένα σημεία παραλαβής

✅ Μεταφορές βάσει προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο

✅ Είσοδος στο εργαστήριο κεραμικών στο Ψυχρό

✅ Συνοδός


 

Δεν Περιλαμβάνεται:

❌ Εισιτήρια εισόδου στους επισκέψιμους χώρους (Μονή Παναγίας Καρδιώτισσας 2€ ανά άτομο, Δικταίον Άντρον 6€ ανά άτομο) – Πληρωτέα εκεί μετρητοίς

Προσωπικά έξοδα


 

Εκπτώσεις:

Παιδιά έως 3 ετών δωρεάν και ταξιδεύουν στην ίδια θέση με τους γονείς τους στο λεωφορείο.

Παιδιά 4 έως 12 ετών 50% έκπτωση.


 

Ακυρώσεις:

2 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, δεν υπάρχουν ακυρωτικά.

1 ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, 100% ακυρωτικά.


 

Σημειώσεις:

  1. Για κρατήσεις έως και 2 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για διαθεσιμότητα.
  2. Παρακαλούμε να βρίσκεστε εγκαίρως στο σημείο παραλαβής σας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης εκ μέρους σας, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων.
  3. Απαραίτητα στοιχεία για κρατήσεις: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, διεύθυνση διαμονής.
  4. Το ταξιδιωτικό γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να ακυρώσει οποιαδήποτε περιήγηση εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ανεπαρκούς αριθμού συμμετεχόντων ή για λόγους ανωτέρας βίας 12 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης με ειδοποίηση προς τον ταξιδιώτη.

 

Με την ολοκλήρωση της κράτησής σας θα λάβετε από εμάς στο mail που δηλώσατε την επιβεβαίωση της κράτησής σας και το Voucher της εκδρομής με όλες τις λεπτομέρειες της παραλαβής σας (παρακαλούμε να ελέγχετε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας).


 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 237 200 ή στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Αναχώρηση:
Επιστροφή: