Διάρκεια 🌞 Ολοήμερη

Πεζοπορία Φαράγγι Σαμαριάς! Αναχώρηση από Ηράκλειο

/5
45€

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από Μάιο έως Οκτώβριο


 

Από Αγία Πελαγία, Αμμουδάρα, Ανάληψη, Ανισσαρά, Γούβες, Γούρνες, Ηράκλειο κέντρο, Καρτερό, Κοκκίνη Χάνι, Μάλια, Σταλίδα, Φόδελε, Χερσόνησο κάθε Τρίτη και Πέμπτη

Από Μπαλί και Σίσι κάθε Πέμπτη


 

Συνολική διάρκεια 17 ώρες / Παραμονή στη Σαμαριά 6-7 ώρες και 16 χιλιόμετρα πεζοπορίας / Παραμονή στο πλοίο 1 ώρα


 

Παραλαβή πολύ νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το φαράγγι της Σαμαριάς, το διασημότερο φαράγγι της Ευρώπης, με σύντομη στάση 20 λεπτών για πρωινό και τουαλέτα στην Σκαλέτα.

Αναχώρηση στις 07:20 από την Σκαλέτα για Ομαλό. Άφιξη στις 10:00, σύντομη προετοιμασία 15 λεπτών για τις απαραίτητες οδηγίες από τον συνοδό μας, ο οποίος θα μας ενημερώσει για το σημείο συνάντησής μας στο τέλος της πεζοπορίας μας.

Το μήκος του φαραγγιού αγγίζει τα 16 χλμ. Το πιο γνωστό μέρος του είναι το σημείο γνωστό ως Πόρτες ή Σιδερόπορτες, όπου οι πλευρές του έρχονται σε απόσταση μόλις 4 μέτρων, ενώ υψώνονται σε ύψος 500 μέτρων! Το φαράγγι έγινε εθνικός δρυμός το 1962, κυρίως λειτουργώντας ως καταφύγιο για τον απειλούμενο Κρητικό αίγαγρο, ενώ πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας ενδημούν σε αυτό και την γύρω περιοχή.

Στις 10:30 ξεκινάμε την πεζοπορία μας.

Η κατάβαση του φαραγγιού ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο κοντά στον Ομαλό. Το μονοπάτι είναι δασωμένο με κυπαρίσσια και πεύκα, φαρδύ και ευδιάκριτο. Συναντάμε πόσιμο νερό από κτιστές βρύσες σχεδόν σε όλη τη διαδρομή, καθώς και τουαλέτες. Για την κατάβασή του θα χρειαστείτε περίπου 5-6 ώρες από το Ξυλόσκαλο έως την Αγία Ρουμέλη, ανάλογα το ρυθμό σας. Το μήκος του φαραγγιού αγγίζει τα 16 χλμ. Το πιο γνωστό μέρος του είναι το σημείο γνωστό ως Πόρτες ή Σιδερόπορτες, όπου οι πλευρές του έρχονται σε απόσταση μόλις 4 μέτρων, ενώ υψώνονται σε ύψος 500 μέτρων! Το φαράγγι έγινε εθνικός δρυμός το 1962, κυρίως λειτουργώντας ως καταφύγιο για τον απειλούμενο Κρητικό αίγαγρο, ενώ πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας ενδημούν σε αυτό και την γύρω περιοχή.

Σε περίπου 3 ώρες με την έναρξη της πεζοπορίας θα έχουμε φτάσει στον παλιό οικισμό της Σαμαριάς, αφού πρώτα περάσουμε από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Μετά από ακόμα 1 ώρα περίπου θα συναντήσουμε τις χαρακτηριστικές Πόρτες. Βγαίνουμε στην Παλιά Αγία Ρουμέλη και με αμαξωτό δρόμο πλέον θα καταλήξουμε στην Αγία Ρουμέλη.

Περίπου στις 16:30 θα έχουμε ολοκληρώσει την πεζοπορία μας έως την Αγία Ρουμέλη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο έως τις 17:45 για ξεκούραση, κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Στις 17:45 επιβίβαση στο πλοίο από Αγία Ρουμέλη για Σφακιά. Άφιξη στα Σφακιά στις 18:45.

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στο Ηράκλειο με μία σύντομη στάση για σνακ στην Σκαλέτα.

Άφιξη στο Ηράκλειο στις 21:30.


 

Πρόγραμμα:

7:00Σύντομη στάση στην Σκαλέτα για πρωινό
7:20Αναχώρηση από την Σκαλέτα
10:00Άφιξη στον Ομαλό, 15λεπτη προετοιμασία και έναρξη της πεζοπορίας
10:30Είσοδος στο φαράγγι
17:45Αναχώρηση πλοίου από Αγία Ρουμέλη για Σφακιά
18:45Άφιξη στα Σφακιά και επιβίβαση στο λεωφορείο
20:30Στάση στην Σκαλέτα για σνακ
21:30Άφιξη στο Ηράκλειο

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, αναλόγως τις κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες.


 

Περιλαμβάνεται:

Παραλαβή από/προς συγκεκριμένα σημεία παραλαβής

✅ Μεταφορές βάσει προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο

✅ Συνοδός — Ο συνοδός θα είναι μαζί σας μέχρι τον Ομαλό. Θα τον συναντήσετε ξανά στην Αγία Ρουμέλη με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ


 

Δεν περιλαμβάνεται:

Εισιτήριο πλοίου Αγία Ρουμέλη – Σφακιά (13€ ανά άτομο) – Πληρωτέα εκεί μετρητοίς

Είσοδος στο φαράγγι (5€ ανά άτομο) – Πληρωτέα εκεί μετρητοίς

Προσωπικά έξοδα


 

Ακυρώσεις:

2 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής δεν υπάρχουν ακυρωτικά

1 ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής 100% ακυρωτικά


 

Σημειώσεις:

  1. Η εκδρομή δεν συνίσταται σε άτομα με ιστορικό προβλημάτων στα γόνατα, υπέρταση, καρδιακά και πνευμονικά προβλήματα, σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα που υποφέρουν από ίλιγγο και υψοφοβία!
  2. Λόγω του βαθμού δυσκολίας της πεζοπορίας, κρατήσεις με νεαρά παιδιά έως 14 ετών δεν θα επιβεβαιώνονται.
  3. Για κρατήσεις έως και 2 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για διαθεσιμότητα!
  4. Παρακαλούμε να βρίσκεστε εγκαίρως στο σημείο παραλαβής σας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης εκ μέρους σας, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων.
  5. Απαραίτητα στοιχεία για κρατήσεις: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, διεύθυνση διαμονής.
  6. Το ταξιδιωτικό γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να ακυρώσει οποιαδήποτε περιήγηση εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ανεπαρκούς αριθμού συμμετεχόντων ή για λόγους ανωτέρας βίας 12 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης με ειδοποίηση προς τον ταξιδιώτη.

 

Με την ολοκλήρωση της κράτησής σας θα λάβετε από εμάς στο mail που δηλώσατε την επιβεβαίωση της κράτησής σας και το Voucher της εκδρομής με όλες τις λεπτομέρειες της παραλαβής σας (παρακαλούμε να ελέγχετε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας).


 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 237 200 ή στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Αναχώρηση:
Επιστροφή: