Διάρκεια 🌞 Ολοήμερη

Εκδρομή Οροπέδιο Λασιθίου & Κνωσός! Αναχώρηση από Ηράκλειο

/5
40€

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από Μάρτιο έως Οκτώβριο


 

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από Αγία Πελαγία, Αμμουδάρα, Ανάληψη, Ανισσαρά, Γούβες, Γούρνες, Ηράκλειο κέντρο, Καρτερό, Κοκκίνη Χάνι, Μάλια, Χερσόνησο.

Κάθε Δευτέρα από Μπαλί και Σίσι.


 

Συνολική διάρκεια 10 ώρες / Παραμονή στη Μονή Παναγίας Καρδιώτισσας – Κερά 30 λεπτά / Παραμονή στο Ψυχρό περίπου 2 ώρες / Παραμονή στο Τζερμιάδο 1 ώρα και 15 λεπτά / Ξενάγηση στην Κνωσσό περίπου 2 ώρες


 

Παραλαβή νωρίς το πρωί και στις 09:45 θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για 30 λεπτά στο ιστορικό μοναστήρι της Κεράς Καρδιώτισσας, από το οποίο έχουν πάρει το όνομά τους οι οικισμοί Κάτω Κερά και Άνω Κερά. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία μονή και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα της Κρήτης, με πλήθος επισκεπτών. Είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου και η ίδρυσή της συνδέεται με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται σήμερα στο ναό του Αγίου Αλφόνσου στο Εσκουιλίνο της Ρώμης. Πρόκειται για εικόνα της Βρεφοκρατούσας, η οποία κρατά το βρέφος Ιησού στην αριστερή αγκαλιά της, πάνω στην καρδιά, γι’ αυτό ονομάστηκε και Καρδιώτισσα.

Η Παναγία Κερά, είναι η άλλη θαυματουργή εικόνα που βρίσκεται σήμερα στο τέμπλο του καθολικού της μονής και φέρει το προσωνύμιο «Η Κυρία Η Καρδιώτισσα», στην οποία η Παναγία εικονίζεται κατενώπιον, καθισμένη σε θρόνο να κρατά τον Χριστό ως παιδί. Ο Ιησούς παρουσιάζεται κατά μέτωπο, με το δεξί χέρι να ευλογεί και το αριστερό να κρατάει ένα ειλητό.

Αναχώρηση στις 10:15 για την επόμενη στάση μας στο Ψυχρό, χωριό και έδρα ομώνυμης κοινότητας του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, όπου θα παραμείνουμε για 2 ώρες περίπου.

Εδώ θα εξερευνήσουμε το επιβλητικό σπήλαιο του Δία, το Δικταίον Άντρον. Το σπήλαιο φωτίζεται επαρκώς, η διάρκεια ανάβασης είναι περίπου 15 λεπτά και το ευκολότερο μονοπάτι είναι αυτό στα αριστερά, καθώς στο δεύτερο (και πιο παλιό) οι πέτρες έχουν φθαρεί από τους χιλιάδες τουρίστες και γλυστρούν. Κοντά στην είσοδο, στα δεξιά υπάρχει το μη επισκέψιμο Άνω Σπήλαιο, χωρίς διάκοσμο, ενώ χαμηλότερα αρχίζει το κυρίως Κάτω Σπήλαιο με τον εντυπωσιακό σπηλαιοδιάκοσμο. Προχωρώντας προς το εσωτερικότ του Κάτω Σπηαλίου, μπαίνουμε στη μεγάλη αίθουσα με το μεγαλύτερο τμήμα της να καλύπτεται από συμπαγή βράχο. Ο διάκοσμος αποτελείται από μεγάλες στήλες, σταλαγμίτες, σταλακτίτες και παραπετάσματα, ενώ στο κατώτερο σημείο του σπηλαίου δημιουργείται λιμνούλα.

Το ψυχρό είναι επίσης γνωστό για την βιοτεχνία κεραμικών του και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αδράξουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το δικό μας κεραμικό αγγείο με την 30λεπτη επίσκεψή μας στο εργαστήριο κεραμικών του χωριού.

Αναχώρηση στις 12:30 από το Ψυχρό για Τζερμιάδο με άφιξη στις 12:45. Ελεύθερος χρόνος 1 ώρα και 15 λεπτά.

Εδώ μπορούμε να πάρουμε το μεσημεριανό μας στις παραδοσιακές ταβέρνες και να θαυμάσουμε τις όμορφες εκκλησίες του χωριού, όπως τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο κέντρο του οικισμού και την Αγία Τριάδα με το ψηλό καμπαναριό. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής είναι φυσικά οι αμέτρητοι ανεμόμυλοι.

Αναχώρηση στις 14:00 για την τελευταία μας στάση στην Κνωσό. Ξενάγηση περίπου 2 ωρών από επίσημο ξεναγό.

Άφιξη στις 15:10 στο σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, από τους πλέον μεγαλειώδεις της ανθρώπινης ιστορίας και ο μεγαλύτερος και πιο χαρακτηριστικός μινωικός αρχαιολογικός χώρος που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Κρήτη. Μινωικοί μύθοι, βασιλική λάμψη, μικρές λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των Μινωιτών και έργα τέχνης που μετράνε ήδη 4.000 χρόνια ζωής, ένα ταξίδι μέσα στο χώρο και το χρόνο που το λιγότερο που θα μας προκαλέσει είναι ανυπέρβλητο δέος.

Τέλος, στις 17:00 επιβιβαζόμαστε ξανά στο λεωφορείο μας και επιστρέφουμε στο Ηράκλειο.


 

Πρόγραμμα:

9:45Άφιξη στη Μονή Κεράς Καρδιώτισσας
10:15Αναχώρηση από τη Μονή Κεράς Καρδιώτισσας
10:40Άφιξη στο Ψυχρό – Επίσκεψη στο Δικταίον Άντρον
12:30Αναχώρηση από το Ψυχρό
12:45Άφιξη στο Τζερμιάδο – Χρόνος για μεσημεριανό
14:00Αναχώρηση από το Τζερμιάδο
15:10Άφιξη στην Κνωσό
17:00Αναχώρηση από την Κνωσό και επιστροφή στο Ηράκλειο

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, αναλόγως τις κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες.


 

Περιλαμβάνεται:

Παραλαβή από/προς συγκεκριμένα σημεία

✅ Μεταφορές βάσει προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο

✅ Είσοδος στο εργαστήριο κεραμικών στο Ψυχρό

✅ Επίσημος ξεναγός και ακουστικά για την ξενάγηση στην Κνωσό

✅ Συνοδός


 

Δεν περιλαμβάνεται:

❌ Εισιτήρια εισόδου στους επισκέψιμους χώρους (Κνωσός ***, Μονή Παναγίας Καρδιώτισσας 2€ ανά άτομο, Δικταίον Άντρον 6€ ανά άτομο) – Πληρωτέα εκεί μετρητοίς

❌ Προσωπικά έξοδα


***Εισιτήρια εισόδου στην Κνωσό***

Πολίτες χωρών εντός και εκτός ΕΕ έως 5 ετών, δεν πληρώνουν εισιτήριο

Πολίτες χωρών εντός ΕΕ 6 έως 24 ετών, δεν πληρώνουν εισιτήριο

Πολίτες χωρών εκτός ΕΕ 6 έως 24 ετών, πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο 8€

Πολίτες χωρών εντός και εκτός ΕΕ 25 έως 64 ετών, πληρώνουν κανονικό εισιτήριο 15€

Πολίτες χωρών εντός ΕΕ άνω των 65 ετών, πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο 8€

Πολίτες χωρών εκτός ΕΕ άνω των 65 ετών, πληρώνουν κανονικά εισιτήριο 15€

Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου στα εκδοτήρια του αρχαιολογικού χώρου.


 

Εκπτώσεις:

Παιδιά έως 3 ετών, δωρεάν και ταξιδεύουν στην ίδια θέση με τους γονείς τους στο λεωφορείο.

Παιδιά 4 έως 12 ετών, 50% έκπτωση.


 

Ακυρώσεις:

2 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, δεν υπάρχουν ακυρωτικά.

1 ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, 100% ακυρωτικά.


 

Σημειώσεις:

  1. Για κρατήσεις έως και 2 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για διαθεσιμότητα.
  2. Απαραίτητα στοιχεία για κρατήσεις: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, διεύθυνση διαμονής.
  3. Το ταξιδιωτικό γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να ακυρώσει οποιαδήποτε περιήγηση εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ανεπαρκούς αριθμού συμμετεχόντων ή για λόγους ανωτέρας βίας 12 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης με ειδοποίηση προς τον ταξιδιώτη.
  4. Παρακαλούμε να βρίσκεστε εγκαίρως στο σημείο παραλαβής σας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης εκ μέρους σας, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων.

 

Με την ολοκλήρωση της κράτησής σας θα λάβετε από εμάς στο mail που δηλώσατε την επιβεβαίωση της κράτησής σας και το Voucher της εκδρομής με όλες τις λεπτομέρειες της παραλαβής σας (παρακαλούμε να ελέγχετε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας).


 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 237 200 ή στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Αναχώρηση:
Επιστροφή: