Πασχαλινή Εκδρομή στην Ορθόδοξη Ρουμανία | 1 Μαΐου Απευθείας από Ηράκλειο

ΠΡΟΣΦΟΡΑ early booking

από 750 €* το άτομο
* Ισχύει μέχρι
τιμή από 800 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 1 Μαΐου – Επιστροφή 6 Μαΐου

6ήμερο πλούσιο πρόγραμμα με 5 Εκδρομές & Πασχαλινό Γεύμα Απευθείας από Ηράκλειο


 

1η ημέρα, 1/5 Μ. Τετάρτη: Ηράκλειο – Βουκουρέστι – περιήγηση στην Πόλη & Μall

Συνάντηση με τον ξεναγό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, και αναχώρηση με απευθείας πτήση, άφιξη στην Πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, που έχει χαρακτηριστεί « μικρό Παρίσι » για την ομορφιά και την αριστοκρατικότητά του. Ξεκινάμε με έναν πανοραμικό γύρο της πόλης, θα δούμε το Σπίτι του Ελεύθερου Τύπου, την Αψίδα του Θριάμβου, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Κυβέρνηση της Ρουμανίας, το παλάτι του Καρόλου, την Πλατεία στην οποία ξεκίνησε η επανάσταση το 1989 όπου είναι ακόμα φανερά τα σημάδια των γεγονότων, το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Θέατρο, το Σπίτι του Στρατού, το Δημαρχείο, την Όπερα, το Μέγαρο μουσικής, το ποτάμι Ντουμπόβιτσα, το οποίο διασχίζει την πόλη. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια και για αλλαγή χρημάτων στο νόμισμα της χώρας. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Για τους μποέμ τύπους προτείνουμε μια νυχτερινή βόλτα στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα.


 

2η ημέρα, 2/5 Μ. Πέμπτη: Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ – Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τα βουνά των Καρπαθίων διασχίζοντας την πεδιάδα του Δούναβη που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας, στη διαδρομή θα δούμε τις απέραντες καλλιέργειες, και τις πετρελαιοπηγές που υπάρχουν στην περιοχή. Μετά από μία ευχάριστη διαδρομή μέσα στα καταπράσινα δάση θα φτάσουμε στη Σινάια, το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων, το οποίο είναι το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το Παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία των βασιλιάδων της Ρουμανίας, θεωρείται το στολίδι της περιοχής. Η Επόμενή μας στάση θα είναι στο όμορφο Μοναστήρι της Σινάιας, χτισμένο από τον Μιχαήλ Κατακουζινό το 17ο αιώνα, στο οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε τόσο την αρχιτεκτονική όσο και τις μοναδικές αγιογραφίες του. Έπειτα θα περάσουμε από την ψηλότερη πόλη της χώρας και τουριστικό θέρετρο του Πρεντεάλ με υψόμετρο 1.110 μ. φτάνοντας στο Θρυλικό Πύργο του Δράκουλα των Καρπαθίων, ο οποίος δεσπόζει στην περιοχή θυμίζοντάς μας την ιστορία του παρελθόντος. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πόλη του Μπρασόβ κάνοντας το γύρο της πόλης, θα θαυμάσουμε την κεντρική Πλατεία με το κτίριο του Ιστορικού μουσείου, το Δημαρχείο, τη Νομαρχία, το Δραματικό θέατρο, κτίρια τα οποία ξεχωρίζουν για τη μοναδική αυστροουγγρική αρχιτεκτονική τους, την Ελληνική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, την Μαύρη Εκκλησία, η μεγαλύτερη γοτθικού ρυθμού στα Βαλκάνια. Το βράδυ επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.


 

3η ημέρα, 3/5 Μ. Παρασκευή: Βουκουρέστι (Μοναστήρι Τσερνίτσα – Δούναβης – Κωνστάντζα – Μαύρη Θάλασσα – Μαμάϊα), – Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό σας προτείνουμε μια προαιρετική (60€/άτομο) υπέροχη ημερήσια εκδρομή στη Μαύρη Θάλασσα. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το μοναστήρι Τσερνίτσα κτισμένο στις όχθες μίας λίμνης, στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε ανατολικότερα όπου στη διαδρομή θα απολαύσουμε την μοναδική θέα του Δούναβη που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου, και διασχίζει 10 Ευρωπαϊκές χώρες, όπου εκβάλλει στην Μαύρη Θάλασσα δημιουργώντας ένα από τα μοναδικά δέλτα παγκοσμίως με μία πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε την πόλη της Κωνστάντζας, το μοναδικό λιμάνι της χώρας και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης. Θα δούμε το Δημαρχείο, το Δικαστικό Μέγαρο, την πλατεία Οβίντιου, το καζίνο με τον παλιό Φάρο του λιμανιού, την Ορθόδοξη Εκκλησία Πέτρου και Παύλου όπου θα δούμε τον Επιτάφιο της Μ. Παρασκευής. Παράπλευρα της εκκλησίας θα δούμε ανασκαφές από την αρχαία πόλη Τόμις που είχαν ιδρύσει οι Έλληνες άποικοι κατά τον Β΄αποικισμό τον 8ο αιώνα π.χ. Επόμενος μας σταθμός θα είναι το πιο κοσμοπολίτικο θερινό τουριστικό θέρετρο της Ρουμανίας, την Μαμάϊα με μία τεράστια αμμώδης παραλία Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία βόλτα με το τελεφερίκ απ’ όπου φαίνεται από ψηλά η Μαύρη Θάλασσα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση


 

4η ημέρα, 4/5 Μ. Σάββατο: Βουκουρέστι, ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο – Μουσείο Χωριού

Μετά το πρωινό θα δούμε το Πατριαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου, χωρητικότητας περίπου 7000 πιστών, ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους Ναούς του κόσμου, το Σπίτι του Λαού το πιο επιβλητικό παλάτι της χώρας, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο (HΠΑ), όπου σήμερα στεγάζεται το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας. Τέλος, θα περπατήσουμε στο Ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου θα δούμε την Ελληνική εκκλησία της Σταυροπόλεως, τη Ρωσική εκκλησία με τους μοναδικούς τρούλους, και ένα συνονθύλευμα κτιρίων, με άλλα να μας θυμίζουν την αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας και άλλα να δίνουν στο Βουκουρέστι τον αέρα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μεγαλούπολης. Στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε το μοναδικό Μουσείο του Χωριού στο οποίο θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική ξύλινων και πέτρινων σπιτιών που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση με πούλμαν για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης, στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Διανυκτέρευση.


 

5η ημέρα, 5/5 Κυριακή του Πάσχα: Βουκουρέστι Παλάτι Μογκοσοάϊα – Μοναστήρι Καλνταρουσάνι – Πασχαλινό γεύμα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Παλάτι Μογκοσοάϊα που ακουμπάει στις όχθες μιας πανέμορφης λίμνης, και συνεχίζουμε για το μοναστήρι Καλνταρουσάνι κτισμένο τον 17 αιώνα σε μία φανταστική παραλίμνια χερσόνησο, όπου η παράδοση λέει ότι η ανέγερσή του έγινε μόλις σε 100 ημέρες. Το μεσημέρι μας περιμένει ένα πασχαλινό γεύμα με ρουμάνικες και ευρωπαϊκές γεύσεις. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι.


 

6η ημέρα, 6/5 Δευτέρα του Πάσχα: Βουκουρέστι – Πάρκο Χεραστράου – Ηράκλειο

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, Χεραστράου όπου η έκτασή του φτάνει τα 187 εκτάρια, στο οποίο θα δούμε τη μεγάλη λίμνη που υπάρχει, για όσουν επιθυμούν θα μπορέσουν να κάνουν βόλτα με την βάρκα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Ηράκλειο.


 

Ενδεικτικές ώρες πτήσεων:

1/5/2024 Ηράκλειο – Βουκουρέστι 16:10 – 18:05
6/5/2024 Βουκουρέστι – Ηράκλειο 16:20 – 18:15

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Για να ταξιδέψετε χρειάζεται να έχετε μαζί σας ταυτότητα της τελευταίας 15ετίας με λατινικούς χαρακτήρες, ή διαβατήριο σε ισχύ, να μην λήγει για 6 μήνες από την ημ/νία επιστροφής σας. Για παιδιά κάτω των 12 ετών και εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας απαιτείται διαβατήριο. Ο κάθε επιβάτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει αν δεν έχει στη διάθεση του τα σωστά ταξιδιωτικά σας έντυπα για την σωστή γραφή των ονομάτων.


 

Το ξενοδοχείο μας:

Hotel Pullman World Trade Center 4*

Χτισμένο σε κοσμοπολίτικο στυλ, με υπέροχη θέα προς την πόλη ή την λίμνη, προσφέρει σύγχρονες ανέσεις στον επισκέπτη του:

 • Δωρεάν Ίντερνετ στο lobby και στα δωμάτια
 • Πλούσιο πρωινό μπουφέ
 • Δωρεάν Fitness Centre
 • Δωρεάν καφετιέρα για καφέ, τσάι και νερό στα δωμάτια
 • Μπουρνούζι, παντόφλες, σαμπουάν κλπ. στο δωμάτιο
 • Χρήση computer, scanner, fax στο ξενοδοχείο

 

Πασχαλινές δραστηριότητες:

 • Παρακολούθηση ακολουθίας επιταφίου σε παραδοσιακό ρουμάνικο μοναστήρι.
 • Ανάσταση στην επιβλητική ελληνική εκκλησία του Βουκουρεστίου.
 • Δωρεάν πασχαλινό γεύμα σε παραδοσιακό ρουμάνικο εστιατόριο.

 

Σημειώσεις:

 1. Κρατήσεις γίνονται με προκαταβολή 250€/άτομο, ταυτότητα των τελευταίων 15 ετών ή διαβατήριο (παιδιά κάτω των 12 και συμμετέχοντες που εργάζονται σε σώματα ασφαλείας χρειάζονται διαβατήριο) και εξόφληση 21μέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το γραφείο και ο ξεναγός έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τη σειρά των εκδρομών, ανάλογα με τις περιστάσεις, χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από τα περιλαμβανόμενα του προγράμματος, εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας.
 3. Το νόμισμα της χώρας είναι το Λέου. 1 Ευρώ = περίπου 5,00 Λέϊ.
 4. Με την Ρουμανία έχουμε την ίδια ώρα και η χώρα είναι στην ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Βουκουρέστι – Ηράκλειο με απευθείας πτήση

✅ Φόροι αεροδρομίων

✅ Βαλίτσα 20κ. και χειραποσκευή και προσωπικό αντικείμενο έκαστος & τα παιδιά

✅ Δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από Χανιά και από Ρέθυμνο

✅ Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου με κλιματιζόμενο πούλμαν

✅ 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Hotel Pullman World Trade Center 4* σε δίκλινα superior δωμάτια (7€ περίπου με ταξί έως το κέντρο του Βουκουρεστίου)

✅ Πλούσιο πρωινό μπουφέ καθημερινά

✅ Περιήγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου & επίσκεψη σε Mall

✅ Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ

✅ Ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο της Πόλης – Μουσείο του Χωριού

✅ Εκδρομή στο Παλάτι Μογκοσόαϊα – Μοναστήρι Καλνταρουσάνι

✅ Περιήγηση στο Πάρκο Χεραστράου

✅ Δώρο το πασχαλινό γεύμα σε παραδοσιακό Ρουμάνικο εστιατόριο

✅ Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός και συνοδός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

✅ Ιδιωτική ασφάλιση Interamerican και με καλύψεις έναντι covid

✅ Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται

Δημοτικά τέλη 5€ ανά άτομο για όλες τις νύχτες

❌ Ποτά, τηλέφωνα από το ξενοδοχείο, εισιτήρια στα τελεφερίκ, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

❌ Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή Μοναστήρι Τσερνίτσα - Δούναβης - Κωνστάντζα – Μαύρη Θάλασσα - Μαμάϊα (60€ ανά άτομο)

Τιμές

Early Booking τιμή για περιορισμένο αριθμό θέσεων

750€ ανά άτομο σε δίκλινο superior δωμάτιο

Παιδί έως 11 ετών που μοιράζεται τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς 695€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +150€


Κανονική τιμή

800€ ανά άτομο σε δίκλινο superior δωμάτιο

Παιδί έως 11 ετών που μοιράζεται τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς 745€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +150€

Share

Άλλα πακέτα