5ήμερη Εκδρομή Πανόραμα Ιονίου | Αναχώρηση 17 Ιουλίου Ακτοπλοϊκώς από Ηράκλειο

τελική τιμή 399 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 17 Ιουλίου – Επιστροφή 23 Ιουλίου


 

Πρέβεζα- Άρτα-Κορωνησία-Πάργα-Παξοί/Αντίπαξοι-Σύβοτα-Αχέροντας Λευκάδα-Κεφαλονιά-Ιθάκη-Νικόπολη-Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου


 

Ένα υπέροχο σεργιάνι στις ακτές του Ιονίου πελάγους & την ΔυτικήΗπειρο, με έδρα την Πρέβεζα, την πόλη-φρουρό του Αμβρακικού κόλπου.


 

1η ημέρα Τετάρτη 17/7/24  Ηράκλειο – Πειραιάς:

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου  και επιβίβαση στο καράβι των Μινωικών Γραμμών  για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.


 

2η ημέρα Πέμπτη 18/7/24  Πειραιάς – Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου- Άρτα – Πρέβεζα:

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Στάση στον Ισθμό για καφέ, και μέσω γέφυρας Ρίου – Αντίρριου, θα περάσουμε στην Αιτωλική γη. Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι (ατομικά έξοδα-εισιτήριο γκρουπ 3€/άτομο). Εκεί θα ξεναγηθούμε από άτομα του Μουσείου, θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από  την πρώτη  εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας, τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη θρησκεία, και να γνωρίσουμε τα είδη των  αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων την κοκκομετρία τους, να εντυπωσιαστούμε από τις 14.000 χρήσεις του! Συνεχίζουμε για την Άρτα, όπου και θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε το πολυτραγουδισμένο γεφύρι της, που στέκει αγέρωχο, στο πείσμα των αιώνων. Συνεχίζουμε για Πρέβεζα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.


 

3η ημέρα Παρασκευή 19/7/24 Πρέβεζα Σύβοτα –Αχέροντας – Πρέβεζα:

Μετά το πλούσιο πρωινό, κατευθυνόμαστε προς τα Σύβοτα, παραθαλάσσιο οικισμό, και σημαντικό δασωμένο θέρετρο της Ηπείρου, που αναπτύσσονται γύρω από ένα γραφικότατο λιμανάκι, µε πλακόστρωτη προκυμαία, με θέα καταπράσινους  λόφους  Λίγο πιο πέρα από τον κυρίως οικισμό, αρχίζεις να βλέπεις εικόνες που θυμίζουν – χωρίς υπερβολή- Καραϊβική. Ελεύθερος χρόνος , να κάνουμε το μπάνιο μας στο Γαλλικό Μώλο, να περπατήσουμε στο «μονοπάτι της αγάπης». Προαιρετικά αν θέλει κάποιος μπορεί να έχει μια κρουαζιέρα στα νησάκια των Σύβοτων και μπάνιο σε μια από τις «εξωτικές» παραλίες τους. Συνεχίζουμε για το χωριό Γλυκή και τις πηγές του ποταμού Αχέροντα. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βαρκάδα/rafting (25’-ατομικά έξοδα) στον ποταμό, ο οποίος διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Οι πηγές του είναι πολλές και προέρχονται από τα χιόνια του όρους Τόμαρος στο νομό Ιωαννίνων, από τα όρη του Σουλίου και τα όρη Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Το μήκος του ποταμού ανέρχεται στα 52 χλμ. Χρόνος για βόλτα και φαγητό στις όχθες του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


 

4η ημέρα Σάββατο 20/7/24 Πάργα–Κρουαζιέρα Παξοί & Αντίπαξοι (προαιρετικά) – Πρέβεζα:

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Πάργα. Μια μαγική πόλη στην «καρδιά» της Ηπείρου με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Από την Πάργα, (προαιρετικά-έξοδα ατομικά) θα πάμε  ημερήσια θαλάσσια κρουαζιέρα στους Παξούς & Αντίπαξους, με τα καταγάλανα νερά , που δίνουν πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο. Θα δούμε τις περίφημες σπηλιές των Αντίπαξων, θα κολυμπήσουμε στην μαγευτική παραλία «Βουτούμι» και θα έχουμε χρόνο για μπάνιο, βόλτα και φαγητό στον γραφικό Γάϊο την πρωτεύουσα των Παξών. Επιστροφή στην Πάργα. Όσοι δεν ακολουθήσουν την κρουαζιέρα μπορούν να μείνουν στην Πάργα να  περπατήσουν στα καλντερίμια της, να δούνε & να ανεβούν ίσως στο κάστρο , να φωτογραφήσουν το νησάκι της Παναγιάς μέσα στον κόλπο και να απολαύσουμε το μπάνιο μας στα καταγάλανα νερά της διπλανής παραλίας. Το απόγευμα όλοι μαζί,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, χορτάτοι από υπέροχες εικόνες. Δείπνο & αργότερα το βράδυ θα μεταβούμε με το πούλμαν στην πόλη της Πρέβεζας να δούμε την παλιά πόλη και να περπατήσουμε στα ρομαντικά σοκάκια της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.


 

5ηημέρα Κυριακή 21/7/24 Πρέβεζα–Λευκάδα–Νυδρί Κρουαζιέρα (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι, Σκορπιός):

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη Λευκάδα. Άφιξη στο  Νυδρί, απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι(09.30πμ) για την προαιρετική κρουαζιέρα μας(έξοδα ατομικά). Πρώτη στάση για μπάνιο στις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του Ιονίου, το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς. Επόμενη στάση το μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, παραμονή και χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα. Μεσημεριανό μπάνιο στην παραλία Αφάλες στην  Ιθάκη. Αξέχαστη η εμπειρία που θα νιώσετε όταν το πλοίο μπαίνει μέσα στο Σπήλαιο Παπανικολή. Η συνέχεια στο Μεγανήσι για φωτογραφίες. Ακολουθεί περιήγηση γύρω από τα 3 νησιά του Ωνάση, τη Μαδουρή, το νησί του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, και επιστρέφουμε στο Νυδρί(18.00). Με το πούλμαν στάση για καφεδάκι/βόλτα  στην πανέμορφη πόλη της Λευκάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


 

6η ημέρα Δευτέρα 22/7/24 Πρέβεζα – Νικόπολη – Κορωνησία Πειραιάς:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση με τις αποσκευές μας, στάση στη σπουδαία  αρχαία  Νικόπολη κοντά στην Πρέβεζα . Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Νικόπολης “απλώνεται” σε μία έκταση δεκάδων στρεμμάτων, αποτελεί έναν αρχαιολογικό θησαυρό, που φιλοδοξία είναι να αποτελέσει ένα Πρότυπο Αρχαιολογικό Πάρκο παγκοσμίου φήμης. Η πόλη ιδρύθηκε ως σύμβολο της μεγάλης νίκης του Γάϊου Ιουλίου Καίσαρα Οκταβιανού και μετέπειτα Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου, ενάντια στο Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου στο Άκτιο το 31 π.Χ. και άκμασε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Με τον ξεναγό μας μαζί, θα περιηγηθούμε ανάμεσα σε εντυπωσιακά ψηφιδωτά ευρήματα, τα ρωμαϊκά τείχη, το ρωμαϊκό θέατρο, το εντυπωσιακό ωδείο, το Νυμφαίο, τις ρωμαϊκές θέρμες της Αρχαίας Νικόπολης, ρωμαϊκές οικίες, καθώς και το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί το περιβόητο Μνημείο της νίκης του Αυγούστου στη ναυμαχία του Ακτίου.  Στη συνέχεια με τον ξεναγό μας, θα επισκεφτούμε το εξαιρετικό  Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης με τα καταπληκτικά ευρήματα από την περιοχή. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, με στάση στη γραφική Κορωνησία (χωριό & γραφικό νησί  μέσα στη Λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού), ένα κομμάτι στεριάς που ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μίας μακριάς ασφαλτοστρωμένης λωρίδας, ανάμεσα σε δύο λιμνοθάλασσες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο νησί με έντονη φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα. Οι ομορφιές της είναι πολλές. Εντυπωσιακοί κολπίσκοι, ατέλειωτοι καλαμιώνες, βάλτοι, έλη, πολύχρωμες ψαρόβαρκες, ένα γραφικό σκηνικό που εντυπωσιάζει φυσιολάτρεις, φωτογράφους και κάθε επισκέπτη, κάθε εποχή του χρόνου. Σχετική παραμονή για καφεδάκι ή μεσημεριανό γεύμα , και γνωριμία με το γραφικό ψαροχώρι. Ο οικισμός  βρίσκεται σκαρφαλωμένος πάνω σε ένα μικρό ύψωμα, με μία μοναδική θέα σε ολόκληρο τον Αμβρακικό κόλπο. Στην  Κορωνησία θα έχουμε ανάμεσα σε άλλα την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Παναγία στην κορυφή του λόφου στο Βυζαντινό της Παλατάκι, δίπλα της το παρεκκλήσι του Κορωνησιώτη Οσίου Ονούφριου, προστάτη του νησιού στο δικό του «κονάκι». Συνεχίζουμε μέσω της Ιόνιας  & Ολυμπίας Εθν. Οδού για το Λιμάνι Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο μας για το Ηράκλειο.


 

7η ημέρα Τρίτη 23/7/24 Ηράκλειο:

Άφιξη νωρίς το Πρωί στο Ηράκλειο.


 

Σημειώσεις:

  1. Συμμετοχές με προκαταβολή 150€ έως 25/5 (επιστρέψιμη σε περίπτωση ακύρωσης έως 17/6). Εξόφληση έως 7/7
  2. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.

 

 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο - Πειραιάς – Ηράκλειο - με ΜΙΝΩΙΚΕΣ  σε οικονομική θεση

✅ 4 διανυκτερεύσεις στο Margarona Royal Hotel  3* στην Πρέβεζα με πρωινό και δείπνο καθημερινά

✅ Μετακινήσεις, εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα

✅ Έμπειρος Συνοδός/Αρχηγός καθ' όλη την διάρκεια της εκδρομής

✅ Ξεναγός στη Νικόπολη & το Αρχαιολογικό Μουσείο

✅ Διόδια

✅ Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

❌ Είσοδοι σε Μουσεία και αρχαιλογικούς χώρους (Αρχ. Νικόπολη & Μουσείο 8€)

❌ Οι κρουαζιέρες (ενδεικτικές τιμές γκρουπ): Παξοί/Αντίπαξοι 33€ / Κεφαλονιά/Ιθάκη/Μεγανήσι/Σκορπιός 35€ / Σύβοτα Νησάκια 12€ (ελάχ.συμετοχή γκρουπ 25 άτομα)

❌ Επιβάρυνση για κλίνη σε 4κλινη εσωτερική 30€ ανά άτομο - 2κλινη εσωτερική καμπίνα ΑΒ2: +90€ ανά άτομο.

Τιμές

399€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +150€

Share

Άλλα πακέτα