fbpx

Booking for : Ταξίδι στη Σρι Λάνκα‼️ 9 Ημέρες – 7 Διανυκτερεύσεις

Ταξίδι στη Σρι Λάνκα‼️ 9 Ημέρες – 7 Διανυκτερεύσεις

  Λεπτομέρειες

  Σύντομα νέες αναχωρήσεις


  Περιλαμβάνονται:

  ✅ Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού

  ✅ Ξενοδοχεία 4* και 4* sup.

  ✅ Ημιδιατροφή ~ Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο στις 24/12 ή στις 31/12 ανάλογα με την αναχώρηση

  ✅ Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

  ✅ Είσοδοι στις σπηλιές της Νταμπούλα, στον Βράχο της Σιγκιρίγια, στους βοτανικούς κήπους Περαντενίγια, σε κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε, στον ναό του Δοντιού του Βούδα στην Κάντυ, σε φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού και στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα

  ✅ Πολιτιστικό σόου στην Κάντυ

  ✅ Εισιτήρια τρένου

  ✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

  ✅ Έμπειρος συνοδός-αρχηγός


  Δεν περιλαμβάνονται:

  ❌ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (870.00€ ανά άτομο)

  ❌ Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα


  Τιμή κατ άτομο 22-Δεκ 29-Δεκ
  Δίκλινο 1179€ 1179€
  3ο άτομο έως 12 ετών 1080€ 1080€
  Μονόκλινο 1690€ 1690€

  Αθήνα – Ντόχα 12:40 – 17:45
  Ντόχα – Κολομπο 01:30 – 08:35
  Κολόμπο – Ντόχα 04:00 – 06:30
  Ντόχα – Αθήνα 07:35 – 11:30

  ⚠️ Σημειώσεις
  • Η ροή του προγράµµατος µπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
  • Το πρόγραµµα µπορεί να έχει 10ήµερη διάρκεια λόγω των πτήσεων
  • Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας.

  Ημέρα 1η, Αθήνα - Κολόµπο

  Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόµπο.

  Ημέρα 2η,Κολόµπο - Νταµπούλα

  Άφιξη στο Κολόµπο και άµεση αναχώρηση για την Νταµπούλα, όπου θα επισκεφθούµε τις περίφηµες σπηλιές της, που αποτελούν µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα µοναδικό σύµπλεγµα πέντε σπηλαίων µε έκταση µεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά µέτρα, καλυµµένα µε υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγµές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια φιλοξενούν επίσης περί τα 150 αγάλµατα του Βούδα διαφόρων µεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει µια κολοσσιαία µορφή του, µήκους 14 µέτρων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 3η, Νταµπούλα - Σιγκιρίγια - Πολοναρούα - Μάταλε, Κήπος µπαχαρικών - Κάντυ

  Πρωινή αναχώρηση για Σιγκιρίγια. Φθάνοντας, θα ανεβούµε στον περίφηµο "Βράχο της Σιγκιρίγια", που αποτελεί µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο ύψους 250 µέτρων, που κατασκευάστηκε το 477 µ.Χ. και είναι γνωστό σαν "φρούριο-λιοντάρι". Στην κορυφή του βράχου µε τα πολυεπίπεδα πλατώµατα βρίσκονται τα θεµέλια ενός τεράστιου παλατιού µε βασιλική πισίνα, λιµνούλες και κήπους που αρδεύονταν µε ένα ευφυές υδραυλικό σύστηµα - ένα κολοσσιαίο αριστούργηµα του µεγάλου βασιλιά Κασυάπα. Το σηµαντικότερο όµως αξιοθέατο του βράχου αυτού είναι οι εντυπωσιακές νωπογραφίες µε τις γυµνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", ζωγραφισµένες µε γήινα χρώµατα πάνω σε ασβεστοκονίαµα. Μετά την επίσκεψή µας θα αναχωρήσουµε για την µεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, η οποία επίσης περιλαµβάνεται στα µνηµεία παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Εδώ θα θαυµάσουµε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων, το βασιλικό λουτρό, το Gal Viharaya µε τα 4 υπέροχα αγάλµατα του Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωµένη στάση, τον ναό που φυλάσσονταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα (πριν µεταφερθεί στην Κάντυ) και τα ερείπια του µοναστηριού. Συνεχίζουµε για την Κάντυ, τη δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Σρι Λάνκα. Στη διαδροµή µας θα σταµατήσουµε στο Μάταλε και θα επισκεφθούµε έναν κήπο µπαχαρικών, για τα οποία η Κεϋλάνη ήταν και συνεχίζει µέχρι σήµερα να είναι παγκοσµίως γνωστή. Συνεχίζουµε για την πανέµορφη ιερή πόλη Κάντυ, την τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης πριν ο έλεγχος της χώρας περιέλθει στα χέρια των Βρετανών, το 1815. Η Κάντυ, το στολίδι της κεντρικής Κεϋλάνης, είναι µια πόλη γεµάτη θρύλους και παραδόσεις. Περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και στο κέντρο της βρίσκεται µια τεχνητή λίµνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 4η,Κάντυ ~ Ξενάγηση, Βοτανικοί Κήποι, Σόου

  Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε τους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Περαντενίγια (Peradeniya), που βρίσκονται σε περίπου 6 χιλιόµετρα από την Κάντυ. Περπατώντας µέσα στους εκπληκτικά διαµορφωµένους χώρους τους θα δούµε πανέµορφες ποικιλίες λουλουδιών και δέντρων όχι µόνο από τη Σρι Λάνκα, αλλά και από γειτονικές χώρες (Ινδία, Βιρµανία, Ιαπωνία, Ιάβα κλπ.). Επιστροφή στην πόλη και βόλτα µε τοαυτοκίνητο περιµετρικά της λίµνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το παζάρι µε τις πολυάριθµες χειροποίητες κατασκευές, καθώς και τον ναό στον οποίο φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη το ιερό κειµήλιο του ∆οντιού του Βούδα - ιερό προσκύνηµα των απανταχού Βουδιστών. Ο ναός βρίσκεται στο συγκρότηµα του παλατιού του πάλαι ποτέ βασιλείου της Κάντυ και αποτελεί µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Οι τελετές λαµβάνουν χώρα τρεις φορές την ηµέρα: την αυγή, το µεσηµέρι και το βράδυ. Κάθε Τετάρτη γίνεται ένα συµβολικό µπάνιο του κειµηλίου µε ένα φυτικό παρασκεύασµα φτιαγµένο από αρωµατισµένο νερό και ευωδιαστά λουλούδια, το οποίο στη συνέχεια διανέµεται µεταξύ των παρισταµένων, καθότι θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε ένα πολιτιστικό σόου µε µουσική και χορούς, για να γνωρίσουµε ακόµα περισσότερο την πλούσια και ζωντανή κουλτούρα αυτού του τόπου.

  Ημέρα 5η,Κάντυ - Φυτείες τσαγιού - Νουβάρα Ελίγια

  Πρωινή αναχώρηση για τη Νουβάρα Ελίγια, µε ενδιάµεση στάση σε φυτεία και σε εργοστάσιο τσαγιού, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να µάθουµε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του παγκοσµίως διάσηµου Ceylon tea (τσάι Κεϋλάνης). Η τοπική οικονοµία στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές του, µε τις γυναίκες της περιοχής να το συλλέγουν µε το χέρι και τους άντρες να ασχολούνται µε τις εργασίες διαλογής, τυποποίησης κλπ. Θα καταλήξουµε στην "Μικρή Αγγλία", τη Νουβάρα Ελίγια, την "Πόλη του Φωτός", µια περιοχή που βρίσκεται µέσα σε ένα πανέµορφο ορεινό τοπίο και περιβάλλεται από καταπράσινες κοιλάδες µε φυτείες τσαγιού. Χάρη στο ήπιο, δροσερό της κλίµα και τα εύφορα εδάφη της, υπήρξε η αγαπηµένη πόλη των Βρετανών αποικιοκρατών και για τον λόγο αυτό πολλά σπίτια της µοιάζουν µε κατοικίες Αγγλικής επαρχίας. Φθάνοντας, θα απολαύσουµε το τσάι µας κατά τον αγγλικό τρόπο (high tea) στο πολυτελές ξενοδοχείο "Grand Hotel". Στη συνέχεια θα περπατήσουµε στους δρόµους της πόλης, θα δούµε τη λίµνη Γκρέγκορυ, θα επισκεφθούµε το πάρκο Βικτώρια και την τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση

  Ημέρα 6η,Νουβάρα Ελίγια - Θεαµατική διαδροµή µε τραίνο - Έλλα - Εθνικό Πάρκο Γυάλα

  Σήµερα το πρωί θα µεταβούµε στον σιδηροδροµικό σταθµό και θα ακολουθήσουµε µια υπέροχη τετράωρη περίπου διαδροµή µέσα από καταπράσινες κοιλάδες, δασωµένους λόφους, πολυάριθµους καταρράκτες, φυτείες τσαγιού και γυναίκες µε πολύχρωµα σάρι, µέχρι την Έλλα. Η µικρή αυτή κωµόπολη αποτελεί βάση για πολλές πεζοπορικές εκδροµές στην γύρω περιοχή. Μετά την σύντοµη παραµονή µας και τις επισκέψεις µας στην περίφηµη Γέφυρα των 9 αψίδων και στους Καταρράκτες Ραβάνα, θα συνεχίσουµε οδικώς για το Εθνικό Πάρκο Γυάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 7η,,Εθνικό Πάρκο Γυάλα, Σαφάρι - Γκάλλε

  Στα νοτιοανατολικά του νησιού, ένα θαυµάσιο προστατευόµενο πάρκο έκτασης 1260 τετραγωνικών χιλιοµέτρων, µας δίνει την ευκαιρία να κάνουµε σαφάρι µε τζιπ και να γνωρίσουµε την άγρια οµορφιά της πανίδας του - λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ελάφια, τσακάλια, τεράστια ποικιλία πουλιών κλπ. Μετά το σαφάρι µας θα αναχωρήσουµε µε προορισµό την πανέµορφη αποικιακή πόλη Γκάλλε. Στη διαδροµή µας θα δούµε τους χαρακτηριστικούς ψαράδες του νησιού, που ψαρεύουν µε τον παραδοσιακό τους τρόπο, καθήµενοι πάνω σε πασσάλους - µια χαρακτηριστική εικόνα της Σρι Λάνκα, που δεν λείπει από κανένα φωτογραφικό άλµπουµ. Άφιξη στο Γκάλλε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 8η,Γκάλλε - Κολόµπο, Περιήγηση

  Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε το Φρούριο του Γκάλλε, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς. Περπατώντας στα δροµάκια του θα δούµε την Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να ενώνεται µε το τροπικό περιβάλλον και τις παραδόσεις της Νότιας Ασίας, δηµιουργώντας µια ζωντανή ατµόσφαιρα και θα ανακαλύψουµε στοιχεία µιας κληρονοµιάς που διατηρήθηκε για περισσότερους από 3,5 αιώνες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το Κολόµπο. Άφιξη και περιήγηση στην πρωτεύουσα που σφύζει από ζωή. Τα µοντέρνα κτίρια και οι επιβλητικοί ουρανοξύστες κυριαρχούν στο αστικό τοπίο, ενώ τα κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής µαρτυρούν τη διαδοχή των κατακτητών του νησιού - Πορτογάλοι, Ολλανδοί και κυρίως Βρετανοί, οι οποίοι έκαναν το Κολόµπο ένα από τα µεγαλύτερα εµπορικά τους λιµάνια στον Ινδικό. Περνάµε από τον ιστορικό Ιππόδροµο, που σήµερα φιλοξενεί καταστήµατα µε προϊόντα τσαγιού, ρούχων και τροφίµων, την παραλιακή λεωφόρο Γκάλε Φέις Γκριν (Galle Face Green) και τη λίµνη Μπέιρα (Beira). Θα δούµε τον Πύργο του Ρολογιού (1857), θα κάνουµε βόλτα στην γραφική αγορά της Πέττα (Pettah) και θα φθάσουµε στην πλατεία της Ανεξαρτησίας µε τα επώνυµα καταστήµατα, τα µεγάλα εστιατόρια και µπαρ (παραδοσιακό στέκι για ντόπιους και τουρίστες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 9η,Κολόµπο - Αθήνα

  Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα µέσω ενδιάµεσου σταθµού. Άφιξη αυθηµερόν.

  Επιπλέον

  • Διάρκεια : 🌞 9 Ημέρες
  • Τιμή από: €1179

  Χρειάζεστε Βοήθεια?

  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

  2810 335227

  online@travelid.gr

  Προτεινόμενα πακέτα

  Η γνώμη σας μετράει!

  Το Γραφείο μας

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Αρετούσας, 38

  71202, Ηράκλειο, Κρήτη

   

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  +30 2810 335227 | +30 2810 237200

  online@travelid.gr
  Travel.Id

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
  Σάββατο: 09:00-15:00

  Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


  ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  CALL ME
  +
  Call me!