Σμύρνη – Παμούκαλε! 4 Ημέρες Αναχώρηση 26 Οκτωβρίου Απευθείας από Ηράκλειο

τελική τιμή 690 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 26 Οκτωβρίου – Επιστροφή 29 Οκτωβρίου


 

1η μέρα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου:  Ηράκλειο – Σμύρνη – Φώκαια

Συγκέντρωση  στο  αεροδρόμιο του Ηρακλείου  πολύνωρίς το πρωί και πτήση για την  Σμύρνη. Αμέσως μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο και μετά τον έλεγχο στα διαβατήρια ή τις ταυτότητες (αν έχουμε τις καινούργιες ταυτότητες δεν θα καθυστερήσουμε καθόλου στον έλεγχο) θα κατευθυνθούμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Φώκαιας, πόλη ελληνική που ίδρυσαν οι Ίωνες στα παράλια της Μ. Ασίας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον καφέ μας  με θέα το γραφικό λιμάνι της. Θα κατευθυνθούμε στη συνέχεια προς τη Σμύρνη. Θα συναντήσουμε πρώτα το πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο. Απέχει γύρω στα 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της Σμύρνης, εξελίχθηκε σταδιακά από χωριό σε κομψό προάστιο, με άνετες επαύλεις στην παραλία του, κινηματογράφο, θέατρο, λέσχες κ.α. Οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν Έλληνες, ενώ ακολουθούσαν οι Αρμένιοι,  οι  Μουσουλμάνοι  και  κάποιοι  Λεβαντίνοι. Συνεχίζουμε για την περιήγηση, θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Θα περιπλανηθούμε στο Παραλλέλι,  στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο  του  Ρολογιού.  Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την αγορά«Κεμεραλτί» η οποία απλώνεται σε αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι για βραδινό περίπατο.


 

2η μέρα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου:  Σμύρνη – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμέ

Μετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε για μια ακόμα ωραία εκδρομή σε 3 ακόμα σημεία της Μικρασιατικής Ερυθραίας, όπου άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός. Θα περπατήσουμε στη σκάλα Βουρλών, γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη, τον μόνο τόπο που ονόμαζε “πατρίδα” με τα γραφικά σοκάκια και τις όμορφες γειτονιές. Θα επισκεφτούμε και το χωριόπάνω από την θάλασσα όπου ακόμα μπορεί να συναντήσει κανείς ανθρώπους να μιλάνε κρητικά.Θα συνεχίσουμε στο Τσεσμέ, η Κρήνη των Ελλήνων, με την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους και το λιμάνι με το γενοβέζικο φρούριο. Θα δούμε τις μαρίνες γεμάτες κότερα και ιστιοπλοϊκά, τα καφέ και τα εστιατόρια που κατακλύζουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης και καταλαβαίνουμε γιατί η πόλη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους της Σμύρνης και ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο για τους ξένους.Τελευταίος μας σταθμός τα Αλάτσατα, ένα χωριό όπου υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο και διατηρείται ακόμα και σήμερα η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου θα μας εντυπωσιάσουν τα περιβόλια και οι υπέροχες παραδοσιακές κατοικίες. Ένα χωριό αναπαλαιωμένο με έντονο ελληνικό χρώμα, πλακόστρωτα σοκάκια, κοκέτικα μαγαζιά που θυμίζουν τα δικά μας τα νησιώτικα, και πολλά όμορφα καφέ και εστιατόρια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

3η μέρα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου:  Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιντζέ – Κουσάντασι – Παμούκαλε

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σμύρνη, θα μεταφερθούμε στη σπουδαία αρχαία πόλη της Εφέσου. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση με αφετηρία την Αρκαδική οδό. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίωνμνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιντζέ – γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα».  Βόλτα στο γραφικό χωριό με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια.Η επόμενη μας στάση στο τουριστικό Κουσάντασι. Αμέσως μετά, συνεχίζουμε για το Παμούκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Αν θελήσετε μπορείτε να δοκιμάσετε τα ιαματικά νερά στις ειδικές  πισίνες  του ξενοδοχείου.


 

4η μέρα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου: Παμούκκαλε – Σμύρνη – Ηράκλειο

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή στο Παμούκκαλε, το «Φρούριο του Βαμβακιού», όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα  άλατα,  συνέρρεε  εδώ  πολύς  κόσμος,  από  την  αρχαιότητα.    Αποτελεί σήμα κατατεθέν της τουριστικής Τουρκίας και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Γύρω από τις ιαματικές πηγές, που αναμφισβήτητα παραμένουν ο βασικός πόλος έλξης, απλώνεται η Ιεράπολις, η αρχαία Ελληνική πόλη της Φρυγίας, την οποία και θα επισκεφθούμε. Επιστρέφουμε στη Σμύρνη περνώντας από το Νύμφαιο. Θα έχουμε πρόταση για εστιατόριο. Η ημέρα μας θα τελειώσει με την άφιξη μας στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής.


 

Πτήσεις:

26/10/2024Ηράκλειο – Σμύρνη04:15 – 05:15A3 4294
29/10/2024Σμύρνη – Ηράκλειο23:50 – 23:50A3 295

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια (κατά προτίμηση) με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία λήξης της εκδρομής ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες και ημερομηνία έκδοσης κάτω της 15ετίας. Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.


 

Σημειώσεις:

  1. Συμμετοχές με προκαταβολή 250€ ανά άτομο. Εξόφληση έως 4 Οκτωβρίου.
  2. Απαραίτητα στοιχεία για κρατήσεις: ονοματεπώνυμα όπως αναγράφονται στις ταυτότητες/διαβατήρια, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail.

 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο - Σμύρνη - Ηράκλειο με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines

✅ Φόροι αεροδρομίων

✅ Αποσκευή μέχρι 23kg, χειραποσκευή μέχρι 8kg & προσωπικό αντικείμενο ανά άτομο

✅ Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Karaca Hotel 4* πολύ κεντρικό στη Σμύρνη

✅ Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Richmond Pamukkale Thermal Resort 5* ή παρόμοιο στο Παμούκαλε

✅ Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) καθημερινά στα ξενοδοχεία

✅ Όλες οι εκδρομές και μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν

✅ Ελληνόφωνοι ξεναγοί πάντα μαζί μας στις ξεναγήσεις και περιηγήσεις

✅ Οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους του προγράμματος

✅ Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Τιμές

690€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Μείωση στο τρίκλινο δωμάτιο για το 3ο άτομο -20€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +90€

Share

Άλλα πακέτα