Σμύρνη Γοητευτική Μικρασιάτισσα! 4 Ημέρες Αναχώρηση 26 Οκτωβρίου Απευθείας από Ηράκλειο

τελική τιμή 690 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 26 Οκτωβρίου – Επιστροφή 29 Οκτωβρίου


 

1η μέρα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου:  Ηράκλειο – Σμύρνη – Φώκαια

Συγκέντρωση  στο  αεροδρόμιο του Ηρακλείου  πολύνωρίς το πρωί και πτήση για την  Σμύρνη. Αμέσως μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο και μετά τον έλεγχο στα διαβατήρια ή τις ταυτότητες (αν έχουμε τις καινούργιες ταυτότητες δεν θα καθυστερήσουμε καθόλου στον έλεγχο) θα κατευθυνθούμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Φώκαιας, πόλη ελληνική που ίδρυσαν οι Ίωνες στα παράλια της Μ. Ασίας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον καφέ μας  με θέα το γραφικό λιμάνι της. Θα κατευθυνθούμε στη συνέχεια προς τη Σμύρνη. Θα συναντήσουμε πρώτα το πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο. Απέχει γύρω στα 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της Σμύρνης, εξελίχθηκε σταδιακά από χωριό σε κομψό προάστιο, με άνετες επαύλεις στην παραλία του, κινηματογράφο, θέατρο, λέσχες κ.α. Οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν Έλληνες, ενώ ακολουθούσαν οι Αρμένιοι,  οι  Μουσουλμάνοι  και  κάποιοι  Λεβαντίνοι. Συνεχίζουμε για την περιήγηση, θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Θα περιπλανηθούμε στο Παραλλέλι,  στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο  του  Ρολογιού.  Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε  την αγορά«Κεμεραλτί» η οποία απλώνεται σε αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι για βραδινό περίπατο.


 

2η μέρα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου: Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιντζέ – Κουσάντασι

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στη σπουδαία αρχαία πόλη της Εφέσου. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση με αφετηρία την Αρκαδική οδό. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιντζέ – γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα».  Βόλτα στο γραφικό χωριό με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Αμέσως μετά, το πασίγνωστο λιμάνι Κουσάντασι (το νησί των πουλιών), μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του. Επιστροφή στη Σμύρνη. Διανυκτέρευση.


 

3η μέρα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου: Σμύρνη – Πέργαμος – Αϊβαλί

Μετά το πρωϊνόαναχωρούμε για την περίφημη Πέργαμο, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, από το 2014, από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας και το σπουδαιότερο θρησκευτικό κέντρο της Ανατολίας. Η πρωτη μας ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός. To Ιερό του Ασκληπιού ήταν ένα από τα κυριότερα θεραπευτικά κέντρα της αρχαιότητας, όπου οι ασθενείς υποβάλλονταν σε θεραπεία με νερό, λάσπη και νερά θεραπευτικής πηγής. Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί, επίσης, το εμπορικό κέντρο της περιοχής μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς τη Σμύρνη και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


 

4η μέρα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου: Σμύρνη – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμέ

Μετά  απόένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε για μια ακόμα ωραία εκδρομή σε 3 ακόμα σημεία της Μικρασιατικής Ερυθραίας, όπου άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός. Θα περπατήσουμε στη σκάλα Βουρλών, γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη, τον μόνο τόπο που ονόμαζε “πατρίδα” με τα γραφικά σοκάκια και τις όμορφες γειτονιές. Θα δούμε τα Αλάτσατα, ένα χωριό όπου υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο και διατηρείται ακόμα και σήμερα η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου θα εντυπωσιαστείτε από τα περιβόλια και τις υπέροχες παραδοσιακές κατοικίες. Τελευταίος μας σταθμός το Τσεσμέ, η Κρήνη των Ελλήνων, με την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους και το λιμάνι με το γενοβέζικο φρούριο. Θα δούμε τις μαρίνες γεμάτες κότερα και ιστιοπλοϊκά, τα καφέ και τα εστιατόρια που κατακλύζουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης και καταλαβαίνουμε γιατί η πόλη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους της Σμύρνης και ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο για τους ξένους. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.


 

Πτήσεις:

26/10/2024Ηράκλειο – Σμύρνη04:15 – 05:15A3 4294
29/10/2024Σμύρνη – Ηράκλειο23:50 – 23:50A3 295

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια (κατά προτίμηση) με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία λήξης της εκδρομής ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες και ημερομηνία έκδοσης κάτω της 15ετίας. Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.


 

Σημειώσεις:

  1. Συμμετοχές με προκαταβολή 250€ ανά άτομο. Εξόφληση έως 4 Οκτωβρίου.
  2. Απαραίτητα στοιχεία για κρατήσεις: ονοματεπώνυμα όπως αναγράφονται στις ταυτότητες/διαβατήρια, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail.

 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο - Σμύρνη - Ηράκλειο με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines

✅ Φόροι αεροδρομίων

✅ Αποσκευή μέχρι 23kg, χειραποσκευή μέχρι 8kg & προσωπικό αντικείμενο ανά άτομο

✅ Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Karaca Hotel 4* πολύ κεντρικό στη Σμύρνη

✅ Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) καθημερινά στο ξενοδοχείο

✅ Όλες οι εκδρομές και μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν

✅ Ελληνόφωνοι ξεναγοί πάντα μαζί μας στις ξεναγήσεις και περιηγήσεις

✅ Οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους του προγράμματος

✅ Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Τιμές

690€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Μείωση στο τρίκλινο δωμάτιο για το 3ο άτομο -20€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +90€

Share

Άλλα πακέτα