fbpx

Booking for : Ολοήμερη εκδρομή στη Σαμαριά – The Easy Way‼️ Αναχώρηση από Χανιά

Ολοήμερη εκδρομή στη Σαμαριά – The Easy Way‼️ Αναχώρηση από Χανιά

Λεπτομέρειες

Φαράγγι Σαμαριάς-Χανιά


Κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή


Διάρκεια 15 ώρες


Σύντομη Περιγραφή
Εάν δεν είστε οπαδός της πεζοπορίας αλλά θέλετε να τραβήξετε απίστευτες φωτογραφίες και να θαυμάσετε το καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον, αν θέλετε να ζήσετε μια φανταστική εμπειρία ξεκούραστα, τότε η εκδρομή αυτή είναι φτιαγμένη για εσάς!

Άφιξη περίπου στις 7:30 το πρωί, ακολουθεί πρωινό και μετά  θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφίσετε την είσοδο του φαραγγιού και να θαυμάσετε τη δημιουργία της φύσης. Ο συνοδός σας  θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και στη συνέχεια αυτός θα εισέλθει στο φαράγγι με το υπόλοιπο γκρουπ (θα συναντηθείτε και πάλι στην Αγία Ρουμέλη).

Στη συνέχεια, ο οδηγός θα σας μεταφέρει στο μικρό χωριό της Σούγιας όπου θα επιβιβαστείτε στο πλοίο για να φτάσετε στο χωριό Αγία Ρουμέλη που αποτελεί και την έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την έξοδο του φαραγγιού, στις “Σιδερένιες Πύλες” ή να κολυμπήσετε και να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα μέχρι να συναντήσετε την υπόλοιπη ομάδα.


Το φαράγγι της Σαμαριάς

Το διεθνώς γνωστό φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο, πιο επιβλητικό και πανέμορφο φαράγγι στην Ελλάδα και το 2ο στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι το διασχίζουν κάθε χρόνο. Έχει ένα θαυμάσιο τοπίο με σπάνιους γεωμορφολογικούς σχηματισμούς. Είναι ένας μοναδικός βιότοπος με ιδιαίτερο πλούτο στην πανίδα και τη χλωρίδα. Έχει επίσης μια πλούσια μυθολογία, η οποία χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια και μια ταραχώδη ιστορία κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της Κρήτης. Το φαράγγι της Σαμαριάς ανακηρύχθηκε ως το Εθνικό Πάρκο των Λευκών Όρεων της Κρήτης το 1962, όταν μερικές τοπικές οικογένειες ζούσαν στο χωριό της Σαμαριάς, στη μέση του φαραγγιού και οι οποίες ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία και την ξυλογλυπτική. Η επιφάνεια που κάλυπτε εκείνη την περίοδο ήταν 48.500 τ.μ., ενώ η επέκταση του Πάρκου σήμερα στα 250.000 τ.μ. περιλαμβάνει ένα αξιοσημείωτο τμήμα των Λευκών Ορέων.

 

Το κύριο είδος πανίδας είναι το παγκοσμίως διάσημο Κρητικό αγριοκάτσικο (CAPRA AEGAGRUS CRETICA), ένα εξαιρετικά όμορφο και εντυπωσιακό ζώο που έχει διατηρηθεί, ζει ελεύθερα στο φαράγγι της Σαμαριάς και στα τρία παράλληλα φαράγγια με αυτό. Υπάρχουν συνολικά 450 είδη κρητικής χλωρίδας στο φαράγγι, από τα οποία τα 70 είναι ενδημικά, δηλαδή αναπτύσσονται μόνο στο φαράγγι. Ανάμεσα στα γνωστά είδη χλωρίδας, βρίσκονται τα πολυετή γιγαντιαία κυπαρίσσια που χρησιμοποιήθηκαν για τη ναυπήγηση και την κατασκευή των πυλώνων του ανακτόρου της Κνωσσού.

Σημείωση: ο συνοδός σας θα είναι μαζί σας μέχρι το Οροπέδιο Ομαλού. Θα συναντηθείτε και πάλι στην Αγία Ρουμέλη μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ.


Ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα:

05:20-06:10                              Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας ή το πλησιέστερο σημείο παραλαβής (Pick-Up point)
07:30                                         Σύντομη στάση στον Ομαλό. Ελεύθερος χρόνος για πρωινό και φωτογραφίες
08:00                                         Αναχώρηση από τον Ομαλό για Σούγια
09:00                                         Αναχώρηση από Σούγια για Αγία Ρουμέλη με καραβάκι
10:00                                         Άφιξη στην Αγία Ρουμέλη / Περίπατος μέχρι τις Σιδερένιες Πύλες (προαιρετικό με εισιτήριο – δεν περιλαμβάνεται στην τιμή) – Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, κολύμπι
16:30                                         Συνάντηση με τον συνοδό σας στην Αγία Ρουμέλη
17:00-17:30                              Αναχώρηση από Αγία Ρουμέλη για Σούγια
18:30                                         Άφιξη στη Σούγια
20:00 – 20:30                          Άφιξη στο ξενοδοχείο σας ή το πλησιέστερο σημείο παραλαβής


Περιλαμβάνονται:

✔️ Μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο ή το πλησιέστερο διαθέσιμο σημείο παραλαβής (ξενοδοχεία σε Κολυμπάρι, Ταυρωνίτη, Μάλεμε, Γεράνι, Πλατανιά, Αγία Μαρίνα, Σταλό, Καλαμάκι, Άγιους Απόστολους, Πόλη Χανίων, Καλύβες. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το πλησιέστερο σημείο παραλαβής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας)

✔️ Αγλόφωνος Συνοδός κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας

✔️ Μεταφορές βάσει προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο πολυτελείας

✔️ Πλήρης Ασφάλεια


Δεν Περιλαμβάνονται:

✖️ Φαγητό / Αναψυκτικά

✖️ Προσωπικά έξοδα

✖️ Εισιτήριο εισόδου στο φαράγγι ( 5.00€ ανά άτομο) – Πληρώνονται εκεί μετρητοίς

✖️ Εισιτήριο για το καραβάκι από Αγία Ρουμέλη για Σούγια (18.00€ ανά άτομο) – Πληρωτέα εκεί μετρητοίς


Τι πρέπει να έχετε μαζί σας Αντιηλιακή προστασία, γυαλιά και καπέλο ηλίου, Άνετα παπούτσια, μαγιό και πετσέτα θαλάσσης!


Ακυρωτική Πολιτική

 • Για ακυρώσεις έως και 2 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, επιστροφή του 100% της αξίας
 • Για ακυρώσεις 1 ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής, 100% ακυρωτικά
 • Non-show, 100% ακυρωτικά

⚠️ Σημειώσεις:

 1. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθώς και η συμπλήρωση ερωτηματολογίου δήλωσης υγείας προ της επιβίβασης στο λεωφορείο. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να το φέρουν μαζί τους συμπληρωμένο και να το παραδώσουν στη συνοδό μαζί με το voucher, αφενός για τη διευκόλυνση των ίδιων, αφετέρου για την αποφυγή καθυστερήσεων. Κατεβάστε το εδώ
 2. Για pick-up από τις Καλύβες απαιτείται ελάχιστος αριθμός 4 ατόμων με έξτρα κόστος 6€ ανά άτομο.
 3. Στο εσωτερικό του φαραγγιού απαγορεύονται τα εξής: ραδιόφωνο, υπερβολικός θόρυβος, ρίψη απορριμάτων πέραν των καθορισμένων περιοχών, το κάπνισμα πέραν των περιοχών αναπαύσεως, η κατανάλωση αλκοόλ.
 4. Το ταξιδιωτικό γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να ακυρώσει οποιαδήποτε περιήγηση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ανεπαρκούς αριθμού συμμετεχόντων ή για λόγους ανωτέρας βίας 12 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης με ειδοποίηση προς τον ταξιδιώτη.

Με την ολοκλήρωση της κράτησής σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να λάβετε το Voucher της εκδρομής στο οποίο θα αναγράφεται το σημείο και η ώρα παραλαβής σας (Pick-up point / Pick-up time). Το έγγραφο αυτό πρέπει να το έχετε μαζί σας την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής.

Για οποιαδήποτε ερώτηση/διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.


Φαράγγι Σαμαριάς-Χανιά

Γιατί να επιλέξετε αυτό το πακέτο!

 • Φωτογραφείστε το 2ο μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης (16χλμ)
 • Δείτε από κοντά τα διάσημα κρητικά Κρι-Κρι
 • Κολυμπήστε στα αναζωογονητικά νερά της Αγίας Ρουμέλης
 • Απολαύστε διάφορα κρητικά πιάτα στις τοπικές ταβέρνες
photo

Επιπλέον

 • Διάρκεια : 🌞 1 Ημέρα
 • Τιμή από: €30
 • Περιοχή : Κρήτη

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

2810 335227

online@travelid.gr

Η γνώμη σας μετράει!

Το Γραφείο μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αρετούσας, 38

71202, Ηράκλειο, Κρήτη

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

+30 2810 335227 | +30 2810 237200

online@travelid.gr
Travel.Id

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CALL ME
+
Call me!