fbpx

Booking for : Κάλυμνος – Λέρος‼️ 4 ημέρες Ακτοπλοϊκώς

Κάλυμνος – Λέρος‼️ 4 ημέρες Ακτοπλοϊκώς

Λεπτομέρειες

Ηράκλειο/Πειραιάς- Κάλυμνος – Λέρος


🚢 Αναχώρηση: 30 Αυγούστου


Περιλαμβάνονται:

✅ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση Πειραιάς – Κάλυμνος – Πειραιάς

✅ Μεταφορές και εκδρομές στην Κάλυμνο με τοπικό πούλμαν

✅ 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Olympic 3* με πρωινό σε μπουφέ

✅ Αρχηγός – συνοδός

✅ Φόρος διαμονής

✅ Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

✅ Φ.Π.Α.


Δεν Περιλαμβάνονται:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο (κατόπιν διαθεσιμότητας)

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό / προτεινόμενο στο πρόγραμμα (προαιρετική εκδρομή στη Λέρο 30.00€ ανά άτομο)

Προσωπικά έξοδα


Καλέστε μας για διαθεσιμότητα!!


⚠️ Σημειώσεις:

  1. Διαφορά μονόκλινου (+75.00€)
  2. Η προαιρετική εκδρομή στη Λέρο προπληρώνεται στο γραφείο μας

Ηράκλειο/Πειραιάς- Κάλυμνος – Λέρος

Γιατί να επιλέξετε αυτό το πακέτο!

  • Επίσκεψη σε Πόθια, Χωριό, Πάνορμο και Μασούρι
  • Εκδρομη΄στη Λέρο (προαιρετικό)
  • Επίσκεψη στα Βλυχάδια και το Βαθύ

Ημέρα 1η,Πειραιάς - Κάλυμνος

Συγκέντρωση το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 13:00, χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το ταξίδι σας και τις ανέσεις του πλοίου. Άφιξη αργά το βράδυ στο λιμάνι της Καλύμνου, την όμορφη Πόθια, έναν οικισμό χτισμένο αμφιθεατρικά, μεταξύ δύο βουνών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η,Πόθια - Χωριό - Πάνορμος - Μασούρι

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να ανακαλύψουμε το υπέροχο νησί ξεκινώντας από την Πόθια, πρωτεύουσα και λιμάνι της Καλύμνου, περιοχή χτισμένη στις αρχές του 1850. Στην Πόθια θα συναντήσουμε μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών σπιτιών με έντονα στοιχεία νεοκλασικού ρυθμού. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο, το μοναδικό σπογγαλιευτικό μουσείο στην Ελλάδα συνδεδεμένο με τη ναυτική παράδοση του νησιού και τις μεθόδους σπογγαλιείας, ενώ θα θαυμάσουμε εκθέματα από ναυάγια αρχαίων πλοίων. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου υπάρχει μεγάλος αριθμός από αρχαία χάλκινα και μαρμάρινα γλυπτά, εργαλεία, αγγεία, όπλα και νομίσματα, τα οποία δείχνουν την εξέλιξη της Καλύμνου από τους προϊστορικούς εως τους Βυζαντινούς χρόνους. Όποιος θέλει να γνωρίσει τη νησιωτική αστική αρχιτεκτονική της Καλύμνου, μπορεί να επισκεφθεί το αρχοντικό της οικογένειας Βουβάλη, ενώ στην προκυμαία της Πόθιας βρίσκεται η εκκλησία «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» γνωστή για το μαρμάρινο τέμπλο της, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Κατόπιν, στάση στο Χωριό (ή Χώρα), παλιά πρωτεύουσα του νησιού και απο εκεί για την εκκλησία της Παναγιάς της Κεχαριτωμένης με το περίφημο επιχρυσωμένο τέμπλο της. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Χριστού της Ιερουσαλήμ, χτισμένη στα ερείπια του αρχαίου ναού του Δηλίου Απόλλωνα, ο οποίος κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν ο προστάτης του νησιού. Δίπλα ακριβώς από την εκκλησία του Χριστού της Ιερουσαλήμ υπάρχει το μικρό μοναστηράκι της Αγίας Σοφίας. Συνέχεια της διαδρομής μας ο γραφικός Πάνορμος, με τις πανέμορφες παραλίες, όπως το Καντούνι, τα Λινάρια και ο Πλατύς Γιαλός. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και αναχώρηση για το Μασούρι, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της Καλύμνου, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ προαιρετική έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η ,Λέρος (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και για σήμερα σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στην όμορφη Λέρο. Με πλοίο από την Καλύμνο θα αναχωρήσουμε για το Λακκί, το κεντρικό λιμάνι της Λέρου. Άφιξη και πρώτος μας σταθμός η Παναγιά Καβουράδενα χτισμένη μέσα στους βράχους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο της Μερικιάς, το μοναδικό που έχει στεγαστεί σε αναστηλωμένο στρατιωτικό τούνελ-αποθήκη της Ιταλοκρατίας. Κατόπιν για Παναγιά του Κάστρου και Αγία Μαρίνα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Ακολουθεί στάση στον Αλίντα και επίσκεψη στον πύργο Μπελένη, όπου στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο Λέρου και στη συνέχεια για το καθηλωτικής ομορφιάς εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα και από εκεί για την Αγία Κιουρά, εικονογραφημένη εκκλησία από τους εξόριστους. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά και γεύμα στα τοπικά ταβερνάκια. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η,Βλυχάδια - Βαθύ - Πειραιάς (εν πλω)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για προσκύνημα στον Άγιο Σάββα με την επιβλητική πανοραμική θέα πρός όλο το νησί. Κατόπιν, προορισμός μας τα Βλυχάδια, ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό με δυο υπέροχες παραλίες και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Εκεί θα επισκεφθούμε το ιδιωτικό Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων Βαλσαμίδη. Τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από χιλιάδες καταδύσεις στις θάλασσες της γης, περιλαμβάνουν σχεδόν ό,τι μπορεί κανείς να συναντήσει στο βυθό. Μέρος του μουσείου είναι αφιερωμένο στο επάγγελμα της σπογγαλιείας και περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία και τα σκάφανδρα που χρησιμοποιήθηκαν από δύτες (1872 – σήμερα). Σε μια πτέρυγα εκτίθενται ευρήματα του Α' και Β' παγκοσμίου πολέμου όπως τορπίλες, κομμάτια από αεροπλάνα κ.ά. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσονται αμφορείς του 6ου, 4ου, 3ου και 2ου π.Χ. αιώνα. Επίσης, υπάρχει συλλογή από 2.000 περίπου φωτογραφίες σχετικές με την ιστορία και την παράδοση των σφουγγαράδων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την περιοχή Βαθύ, το μέρος με τη μεγαλύτερη και πιο γόνιμη κοιλάδα στο νησί και το μαγευτικό φυσικό φιόρδ, που σχηματίζεται στο λιμανάκι της Ρίνας. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Αργά το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση εν πλω. Άφιξη την επόμενη μέρα το πρωί στον Πειραιά.

Επιπλέον

  • Διάρκεια : 🌞 4 Ημέρες
  • Τιμή από: €190

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

2810 335227

online@travelid.gr

Η γνώμη σας μετράει!

Το Γραφείο μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αρετούσας, 38

71202, Ηράκλειο, Κρήτη

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

+30 2810 335227 | +30 2810 237200

online@travelid.gr
Travel.Id

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CALL ME
+
Call me!