fbpx

Booking for : Εκδρομή στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό‼️ 24-29 Νοεμβρίου από Ηράκλειο

Εκδρομή στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό‼️ 24-29 Νοεμβρίου από Ηράκλειο

Λεπτομέρειες

Αναχώρηση 24 Νοεμβρίου


Περιλαμβάνονται:

✅ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με Μινωϊκές Γραμμές σε οικονομική θέση

✅ Τρεις διανυκτερεύσεις στα Καλάβρυτα– στο ξενοδοχείο Achillion 3* με πρωινό

✅ Μεταφορές και εκδρομές με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν

✅ Συνοδός – Αρχηγός

✅ Διόδια

✅ Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

✅ Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:

❌ Φόρος Διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο 1.50€ ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση

❌ Εισιτήρια οδοντωτού, αρχαιολογικών χώρων, μουσεία, σπήλαια, φαγητά, ποτά και οτιδήποτε προαιρετικό (Ενδεικτικά: Εισιτήριο Οδοντωτού 9.50€, Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 2.00€, Σπήλαιο Λιμνών 9.00€)


285.00€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Μονόκλινο +38.00€


Κάντε κράτηση τώρα μέσω της Φόρμας Ενδιαφέροντος ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις στο 2810 335 227 και ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Ημέρα 1η, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου,Ηράκλειο - Πειραιάς

Συγκέντρωση τον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι Ηρακλείου, τακτοποίηση στο πλοίο για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 2η, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου,Πειραιάς - Οδοντωτός - Καλάβρυτα - Αγία Λαύρα - Καλάβρυτα

Αφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση για την Πελοπόνησο με κατεύθυνση της Κορίνθου, κατευθυνόμαστε στο Διακοφτό, όπου θα επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό ( προαιρετικά), για μία μαγευτική διαδρομή μέχρι τα Καλάβρυτα! Καταπράσινη θέα, ρυάκια, βουνά, και μοναδική χλωρίδα και πανίδα, συμπληρώνουν μία απίστευτη διαδρομή μίας ώρας, που μένει αξέχαστη σε όποιον την πραγματοποιεί, και έχει φανατικούς θαυμαστές απ' όλο τον κόσμο! Τα έργα κατασκευής του δικτύου άρχισαν το 1889 και τα εγκαίνια έγιναν στις 10 Μαρτίου του 1896.Από τότε και μέχρι σήμερα ο Οδοντωτός ταξιδεύει καθημερινά, όλες τις εποχές του χρόνου, ότι καιρό κι αν κάνει. Εύρος γραμμής: 0,75 μέτρα, η ιδιαιτερότητα αυτή είναι που κάνει τον Οδοντωτό να είναι ο στενότερος στον κόσμο. Αφιξη στα Καλάβρυτα. Το πούλμαν θα μας περιμένει στο σταθμό, για να μεταβούμε στη Μονή Αγίας Λαύρας, μια από τις αρχαιότερες ιστορικές μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Στη μονή, πέραν του δέους που νιώθει κανείς βλέποντας σήμερα τον ναό, γνωρίζοντας παράλληλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο μέρος αυτό πριν 200 περίπου χρόνια, μπορεί να δει και να θαυμάσει το ιερό κειμήλιο που φυλάσσεται εκεί. ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Το Ιερό λάβαρο, πάνω στο οποίο ορκίστηκαν οι πρώτοι επαναστάτες και ξεκίνησε ο αγώνας για την ελευθερία. Επιστροφή στα Καλάβρυτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης , και γνωριμία με τον όμορφο γραφικό & ιστορικό οικισμό. «Καλά βρυτά», σημαίνουν τα καλά νερά, όπως πράγματι αναβλύζουν σε αφθονία στον τόπο αυτό. Πέρα από τη φυσική ομορφιά της, η πόλη των Καλαβρύτων είναι ιστορικός τόπος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου,Σπήλαιο Λιμνων - Πλανητέρο - Καλάβρυτα «Τόπος Θυσίας»

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε (προαιρετικά) το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ) μέσα στην πόλη, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Σπήλαιο Λιμνών (προαιρετική επίσκεψη-έξοδα ατομικά). Το όνομά του το οφείλει στις πολλές μικρές λίμνες που σχηματίζονται στο εσωτερικό του και η μοναδικότητά του είναι το αποτέλεσμα της εκπληκτικής εσωτερικής του διαμόρφωσης σε 3 διαφορετικά επίπεδα, γεγονός που δεν έχει εντοπιστεί σε κανένα άλλο σπήλαιο του κόσμου. Θα συνεχίσουμε για τη περιοχή ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ στο πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας, ένα απίστευτο δάσος με τα υπεραιωνόβια πλατάνια (σε κάποια παλιά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), με νεροτριβές, και με τις πηγές του Αροάνιου ποταμού με νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια , και ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό. Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Εδώ θα απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας φαγητό. Θα επισκεφτούμε επίσης ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης των Καλαβρύτων τον «Τόπο Θυσίας», στο λόφο του Καππή, που βρίσκεται, στο δρόμο προς Χιονοδρομικό Κέντρο. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην πόλη των Καλαβρύτων, ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

Ημέρα 4η, Σάββατο 27 Νοεμβρίου,Δημητσάνα - Ζάτουνα - Βυτίνα

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε την καταπράσινη Δημητσάνα! Βόλτα σε ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου! Αμφιθεατρικά χτισμένη, προσφέρει στον επισκέπτη άπλετες όμορφες εικόνες, και ευκαιρία για βόλτα στα γραφικά σοκάκια της. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, ένα θεματικό μουσείο που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που χρησιμοποιούν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων. Σε έκταση ενός στρέμματος, μέσα σε πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, έχει αποκατασταθεί ένα σύνολο εγκαταστάσεων και υδροκίνητων μηχανισμών, με σκοπό τη μουσειακή αξιοποίησή τους. Κάθε ένα από τα αναστηλωμένα κτήρια των παλιών παραδοσιακών εργαστηρίων έχει μια μόνιμη έκθεση με θεματικό περιεχόμενο σχετικό με το εργαστήριο στο οποίο στεγάζεται. Ακόμα ένα υπέροχο χωριό 4 χλμ. δυτικά της Δημητσάνας είναι η Ζάτουνα, με πετρόχτιστα σπίτια με χαγιάτια και ένα μουσείο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έζησε εδώ ως εξόριστος. Θα συνεχίσουμε για τη Βυτίνα , όπου θα έχουμε το γεύμα μας στο γραφικό χωριό, Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, η Βυτίνα, παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας. Απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα την οριοθετούν και την αρωματίζουν με εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά και φρεσκάδα που δύσκολα ξεχνά κανείς, και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Αρχοντική και ωραία, με τα παλιά πετρόσπιτά της , τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία, τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της για περιπάτους, τα δασάκια και τις εξοχές της, ανταμείβει τον επισκέπτη της. Εδώ βρίσκεται ένα μονοπάτι, ο «δρόμος της αγάπης» και είναι ουσιαστικά μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε αρωματικά σφενδάμια και πλατάνια, παραμυθένιο μονοπάτι, προορισμός ερωτευμένων και όχι μόνο. Επιστροφή στα Καλάβρυτα, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η, Κυριακή 28 Νοεμβρίου,Μονή Μεγάλου Σπηλαίου - Λίμνη Δόξα - Μονή Αγίου Γεωργίου - Στυμφαλία

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για να δούμε τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Θα συνεχίσουμε με το πούλμαν μας για την πανέμορφη και πολυφωτογραφημένη λίμνη Δόξας Φενεού, μοναδικής ομορφιάς τοπίο βγαλμένο λες από παραμύθι!! Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο και θα επισκεφθούμε περπατώντας το γραφικό μονοπάτι μέσα στη λίμνη και μετά θα επισκεφθούμε το υπέροχο κοντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται και το Κρυφό Σχολείο που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, και διατηρείται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση. Κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821, η Μονή λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, Στη συνέχεια, διασχίζοντας μια πανέμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην Στυμφαλία η οποία βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος και σε παραδοσιακή ταβέρνα θα απολαύσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας ως τον Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο μετά από ένα υπέροχο και εκπληκτικό 4ήμερο. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 6η, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου,Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο

Επιπλέον

  • Διάρκεια : 🌞 4 Ημέρες
  • Άτομα : 2 Person
  • Τιμή από: €285

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

2810 335227

online@travelid.gr

Η γνώμη σας μετράει!

Το Γραφείο μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αρετούσας, 38

71202, Ηράκλειο, Κρήτη

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

+30 2810 335227 | +30 2810 237200

online@travelid.gr
Travel.Id

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CALL ME
+
Call me!