fbpx

Booking for : Χίος – Μαστιχοχώρια – Οινούσσες‼️ 4 Ημέρες Απευθείας από Ηράκλειο

Χίος – Μαστιχοχώρια – Οινούσσες‼️ 4 Ημέρες Απευθείας από Ηράκλειο

Λεπτομέρειες

Χίος – Μαστιχοχώρια – Οινούσσες – Από Ηράκλειο


Αναχώρηση: 26 Αυγούστου


1η μέρα Πέμπτη 26 Αυγούστου:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αναχώρηση για την Χίο με απευθείας πτήση, στις 20.45μμ. Άφιξη στην Χίο και παραλαβή από το αεροδρόμιο για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Χανδρής 4* στο κέντρο της πόλης. Βράδυ ελεύθερο, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στο λιμάνι και την πόλη της Χίου με τις ταβέρνες, τα μπαρ και τα μαγαζιά.

2η μέρα Παρασκευή 27 Αυγούστου:

Μετά το πρωινό θα μας παραλάβει ο ξεναγός για την ξενάγηση της πόλης της Χίου όπου θα δούμε το κάστρο, την βιβλιοθήκη του Κοραή και το λαογραφικό μουσείο (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται στην τιμή). Μετά απ την περιήγηση στην πόλη, προαιρετική εκδρομή στις Οινούσσες. Μεταφορά με πούλμαν στο χωριό της Λαγκάδας όπου θα περιμένει ναυλωμένο πλοιάριο και από εκεί μεταφορά στο νησί των Οινουσσών (25 λεπτά περίπου). Εκεί μπορούμε να περιηγηθούμε στο χωριό των Οινουσσών, να κολυμπήσουμε, να φάμε. Επιστροφή στην Λαγκάδα και έπειτα με το πούλμαν στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο.

3η μέρα Σάββατο 28 Αυγούστου: 

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα νοτιόχωρα, Μεστά Πυργί, τα λεγόμενα Μαστιχοχώρια. Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο και διασχίζοντας την περιοχή Κάμπος κατευθυνόμαστε προς τα νότια. Ο Κάμπος είναι μία περιοχή που εκτείνεται 07 χιλιόμετρα μετά την πόλη της Χίου και είναι γεμάτη περιβόλια και παλιά αρχοντικά. Στην περιοχή αυτή είχαν χτίσει τα εξοχικά τους οι άρχοντες Ιταλοί και ντόπιοι (κατά τη διάρκεια της Γενοβέζικης κατοχής του νησιού 12ο-13ο αιώνα) αρκετά από τα οποία έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα.  Στην πορεία μας θα  συναντήσουμε το χωριό Αρμόλια. Οι κάτοικοι του χωριού είναι δεξιοτέχνες στην κατασκευή και διακόσμηση πήλινων αντικειμένων.

Η επόμενη στάση  είναι το χωριό Πυργί, το “ζωγραφιστό” χωριό.  Τα σπίτια στο χωριό αυτό έχουν  ζωγραφισμένους τους εξωτερικούς τους τοίχους. Γεωμετρικά  θέματα σε συνεχή εναλλαγή απλώνονται καθ` όλη την πρόσοψη σε οριζόντιες ζώνες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό κυρίως όταν ο διάκοσμος επεκτείνετε σε περισσότερα κτίρια όπως στην πλατεία του χωριού.

Το χωριό Μεστά είναι το πιο γνωστό από τα Μαστιχοχώρια επειδή διατηρεί ακόμα την αρχική  μορφή του. Για να προστατεύονται από τις επιθέσεις των πειρατών που έκλεβαν την μαστίχα, όλα τα Μαστιχοχώρια ήταν χτισμένα σαν κάστρα. Οι στέγες των σπιτιών ήταν ενωμένες και τα  σπίτια αποτελούσαν τα τείχη του κάστρου. Τα Μεστά ήταν το μόνο χωριό που άντεξε τον καταστροφικό σεισμό του 1881. Επόμενη στάση, το νέο μουσείο Μαστίχας. Εκεί οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μάθουν και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία σχετικά με την καλλιέργεια και την παραγωγή της μαστίχας.

Στην επιστροφή μας προς τη Χίο, επόμενη στάση ο Εμπορειός, το επίνειο του χωριού Πυργί. Οι επισκέπτες μπορούν να ευχαριστηθούν τον καφέ τους ή να επισκεφθούν την ηφαιστειακή παραλία Μαύρα Βόλια, μία από τις ωραιότερες της Χίου μόνο με μαύρα βότσαλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο.

4η μέρα Κυριακή 29 Αυγούστου:

Μετά το πρωινό, στις 10.00 αναχωρούμε για την εκδρομή στην Νέα Μονή Ανάβατο, Αυγώνυμα. Ξεκινώντας από το ξενοδοχείο κατευθυνόμαστε προς το κεντρικό τμήμα του νησιού όπου βρίσκεται το Βυζαντινό Μοναστήρι της Νέας Μονής. Η Νέα Μονή είναι το πιο σπουδαίο από τα αξιοθέατα του νησιού και θεωρείται μνημείο διεθνούς σημασίας. Τα ψηφιδωτά και η αρχιτεκτονική του το τοποθετούν ανάμεσα στις πιο σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1043 από τον Αυτοκράτορα Κων/νο Θ` το Μονομάχο και μέχρι τον 19ο αιώνα  και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο νησί λόγω του πλούτου και της δύναμης της. Κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας πυρπολήθηκε και λεηλατήθηκε πολλές φορές από τους κατακτητές. Το τελευταίο πλήγμα ήρθε από τον μεγάλο σεισμό που έγινε στην Χίο το 1881 και προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές σε όλο το νησί. Στην Νέα Μονή υπάρχει μικρό μουσείο που μπορείτε να το επισκεφθείτε καθώς και την Τραπεζαρία της Μονής. Η επόμενη μας επίσκεψη είναι στο καστροχώρι του Αναβάτου. Μεσαιωνικό χωριό χτισμένο στην κορυφή ενός γκρεμού  και τόσο καλά εναρμονισμένο με το περιβάλλον που πολύ δύσκολα το διακρίνεις από μακριά. Πέρα από την μεσαιωνική του κατασκευή το χωριό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Χίο .Αποτελεί το «Ζάλογγο» της ιστορίας μας καθώς κατά την διάρκεια της Τουρκικής Σφαγής του 1822 αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιο των Χιωτών που ή σφαγιάσθηκαν ή έπεσαν στον γκρεμό. Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον Ανάβατο και βορειοδυτικά της Νέας Μονής  προβάλει  ο μικρός γραφικός οικισμός των Αυγωνύμων. Άλλος ένα μεσαιωνικός οικισμός  με πέτρινα σπίτια , μικρά αψιδωτά παράθυρα και επίπεδες στέγες, χτισμένο για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Προαιρετικά εδώ μπορούμε να κάνουμε μία στάση  στην όμορφη πλατεία του χωριού όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν αν το επιθυμούν. (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Επιστροφή η ώρα 14.30 για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μέχρι τις 19.00. Μετά την παράδοση των δωματίων υπάρχει δυνατότητα στους επισκέπτες να αφήσουν τις αποσκευές στο ξενοδοχείο και να περιηγηθούν μια τελευταία φορά στο λιμάνι και την πόλη της Χίου. Παραλαβή με πούλμαν 2 ώρες περίπου πριν την πτήση και κατεύθυνση στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση από την Χίο στις 00.30 πμ  με προορισμό το Ηράκλειο.


Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 495.00€

Επιβάρυνση μονόκλινου +75.00€


Περιλαμβάνονται:

✅ Αεροπορικά εισιτήρια Sky Express με απευθείας πτήσεις Ηράκλειο-Χίος-Ηράκλειο

✅ Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Chandris 4* sup ανακαινισμένο, με πρωινό

✅ Εκδρομές/περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικούς ξεναγούς

✅ Συνοδός

✅ Φ.Π.Α.

✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν Περιλαμβάνονται:

❌ Φόροι αεροδρομίου 55.00€ ανά άτομο

Δημοτικός φόρος (πληρώνεται στο ξενοδοχείο) 3€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Προαιρετική εκδρομή στις Οινούσσες 25€


Καλέστε μας για διαθεσιμότητα!


Χίος – Μαστιχοχώρια – Οινούσσες – Από Ηράκλειο

Γιατί να επιλέξετε αυτό το πακέτο!

  • Ξενάγηση στην πόλη της Χίου
  • Περιήγηση στις Οινούσσες (προαιρετικό)
  • Επίσκεψη στα Μαστιχοχώρια

Επιπλέον

  • Διάρκεια : 🌞 4 Ημέρες
  • Τιμή από: €495

Χρειάζεστε Βοήθεια?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

2810 335227

online@travelid.gr

Η γνώμη σας μετράει!

Το Γραφείο μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αρετούσας, 38

71202, Ηράκλειο, Κρήτη

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

+30 2810 335227 | +30 2810 237200

online@travelid.gr
Travel.Id

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CALL ME
+
Call me!