8ήμερη Εκδρομή Βόλος – Πήλιο | Αεροπορικώς από Ηράκλειο απευθείας με Sky Express

τιμή από 676 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση Παρασκευή – Επιστροφή Παρασκευή

Αναχωρήσεις Ιουλίου 12, 19, 26 | Αυγούστου 2, 9, 16, 23, 30 | Σεπτεμβρίου 6, 13, 20


 

1η Μέρα: Ηράκλειο – Βόλος

Άφιξη στο Βόλο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Σας προτείνουμε αργότερα να απολαύσετε με τα πόδια μια χαλαρή περιήγηση στον παραλιακό μέτωπο του Βόλου . Η συνοικία των Παλαιών, το κτίριο του Παπαστράτου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το δημαρχείο είναι μερικά από κορυφαία αξιοθέατα του Βόλου. Ο τοπικός σας αρχηγός θα σας μυήσει στο μυθολογικό παρελθόν του Βόλου που εξακολουθεί να διαμορφώνει το προφίλ της πόλης & θα μοιραστεί μαζί σας προτάσεις σχετικά με τη γαστρονομία, την αγορά και τη νυχτερινή ζωή της πόλης, ώστε να ζήσετε τον Βόλο σαν ντόπιος.

Διανυκτέρευση.

 


2η Μέρα: Νέα Αγχίαλλος- Γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας “Κάτω” Ξενιάς (Προαιρετική)

Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου*, oπου αναπτύχθηκαν οι Φθιώτιδες Θήβες, ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της παλαιοχριστιανικής και βυζαντινής Θεσσαλίας. Από τα σημαντικότερα ευρήματα της περιοχής είναι σωζόμενα τμήματα παλαιοχριστιανικών ναών, που τοποθετούνται χρονολογικά στον 5ο και 6ο μ.Χ. αιώνα .Από τα κατάλοιπα των παλαιοχριστιανικών αυτών ναών και άλλων δημοσίων κτηρίων και λουτρών της πόλης ξεχωρίζουν τα υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα, που διατηρούνται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση.

Συνεχίστε με επίσκεψη στη Γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας “Κάτω” Ξενιάς**.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

*Νέα Αγχίαλος (Φθιώτιδες Θήβες)     Ωράριο: 7:30-15:00 κάθε μέρα εκτός Τρίτης
Στον χώρο που απλώνεται η πόλη της Νέας Αγχιάλου, αναπτύχθηκαν οι Φθιώτιδες Θήβες,
ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της παλαιοχριστιανικής και βυζαντινής Θεσσαλίας.
Από τα σημαντικότερα ευρήματα της περιοχής είναι σωζόμενα τμήματα παλαιοχριστιανικών ναών, που
τοποθετούνται χρονολογικά στον 5ο και 6ο μ.Χ. αιώνα.
Από τα κατάλοιπα των παλαιοχριστιανικών αυτών ναών και άλλων δημοσίων κτηρίων και λουτρών της
πόλης
ξεχωρίζουν τα υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα, που διατηρούνται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση

 

**Η Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς βρίσκεται στον Αλμυρό Βόλου, στον νομό Μαγνησίας, και υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Η παλαιότερη ονομασία της ήταν «Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου» και αποτελούσε μετόχι της σημερινής Μονής Άνω Ξενιάς.
Το μετόχι αυτό από τον 17ο αιώνα άρχισε να καθίσταται η έδρα της Ιεράς Μονής και καθιερώθηκε με τη μεταφορά και μόνιμη παραμονή σε αυτό της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ξενιάς,
που σύμφωνα με την παράδοση έχει διασωθεί από την εποχή της εικονομαχίας, και η οποία σήμερα φυλάσσεται στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σκέπης.
Η Κάτω Μονή Ξενιάς μετατράπηκε το 1962 σε γυναικεία (επίσημα αναγνωρίσθηκε με ΦΕΚ το 1970).
Στις 9 Ιουλίου 1980 σφοδρότατος σεισμός κατέστησε το μοναστήρι ακατοίκητο. Οι μοναχές σώθηκαν την τελευταία στιγμή από θαυματουργή επέμβαση της Παναγίας
Στις 4 Ιουνίου 1990 η αδελφότητα, που για δέκα ολόκληρα χρόνια έζησε σε πρόχειρα ξύλινα παραπήγματα, μεταστεγάστηκε στο λιτό νέο οικοδόμημα.
Πανηγυρίζει στην απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την 23η Αυγούστου.
Ανάμεσα στα Ιερά Κειμήλια ξεχωρίζει τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας.

 


3η Μέρα: Μηλιές- Βυζίτσα (Προαιρετική)

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο και ανακαλύψτε την ομορφιά της δεκαετίας του 1900 με το θρυλικό τρενάκι τον Μουτζούρη.

Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Η διαδρομή είναι γεμάτη με εικόνες πλούσιας φύσης και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με φόντο το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής. Από εδώ ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στο κέντρο του χωριού.

Η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, περιμένουν τους επισκέπτες για περιήγηση. Επόμενος σταθμός το χωριό Βυζίτσα με τα μεγαλοπρεπή πυργόσπιτα του Πηλίου. Εδώ μπορείτε να γευθείτε τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και να απολαύσετε την αυθεντική Πηλιορείτικη κουζίνα με την φροντίδα του τοπικού Γυναικείου Συνεταιρισμού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 4η Μέρα: Μετέωρα (Προαιρετική)

Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης ημερήσιας εκδρομής θα επισκεφθούμε την μοναδικού φυσικού κάλους και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, περιοχή των Μετεώρων. Καθοδόν θα περάσουμε από την Λάρισα και τα Τρίκαλα (περιφερειακά). Άφιξη στα Μετέωρα. Σήμα κατατεθέν της περιοχής το φυσικό φαινόμενο των κατακόρυφων βράχων, που λες και κρέμονται από τον ουρανό, στους οποίους είναι χτισμένα αξιόλογα βυζαντινά μοναστήρια με πολύτιμα θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια. Τα Μετέωρα αποτελούν διεθνή πολιτιστική κληρονομιά υπό την προστασία της UNESCO. Επίσκεψη σε ένα εργαστήρι βυζαντινών εικόνων όπου οι τεχνίτες θα μας ενημερώσουν για τον ιδιαίτερο τρόπο κατασκευής των βυζαντινών εικόνων. Ακολουθεί επίσκεψη – ξενάγηση σε δύο εκ των μοναστηριών της περιοχής.

Χρόνος ελεύθερος για γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής με τοπική κουζίνα.

Αναχώρηση για την επιστροφή μας . Διανυκτέρευση

 


5η Μέρα: Sailing στον Παγασητικό (Προαιρετική)

Ανακαλύψτε ως ένας σύγχρονος αργοναύτης τα μυστικά και τις ομορφιές της ακτής του Πηλίου και εξερευνήστε μικρά, ακατοίκητα νησιά. Τελικός μας προορισμός, το νησί του Τρίκερι. Ένας θησαυρός ανάμεσα στα γαλαζοπράσινα νερά της πρωτόγονης και συνάμα, άγριας ομορφιάς. Ο αυστηρός περιορισμός όλων των οχημάτων στην περιοχή παίζει το ρόλο του στη διατήρηση της ηρεμίας στο νησί. Οι ντόπιοι θα μας υποδεχτούν με τσίπουρο και μια παραδοσιακό μεζέ . Αργότερα θα επισκεφθούμε την Ορθόδοξη Ιερά Μονή της Παναγίας, η οποία ήταν γνωστή ως τόπος εξορίας για γυναίκες.
Το μεσημέρι μπορείτε να απολαύσετε σε ένα τραπέζι δίπλα στη θάλασσα φρέσκο ψάρι, θαλασσινούς μεζέδες, τα περίφημα ζυμαρικά με καραβίδες και άλλες αυθεντικές πηλιορείτικες γεύσεις. Όλη η γαστρονομία της περιοχής στο πιάτο μας! Απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα, θα φτάσουμε στο λιμάνι, με την καρδιά μας γεμάτη εικόνες, γεύσεις, αναμνήσεις και νοσταλγία! Εναλλακτικά Κρουαζιέρα στη Σκιάθο*.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

*Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης ημερήσιας εκδρομής – κρουαζιέρας θα επισκεφθούμε την γραφική χώρα του κοσμοπολίτικου νησιού της Σκιάθου και τις πανέμορφες παραλίες της απολαμβάνοντας μια μαγευτική εμπειρία κρουαζιέρας.

Απόπλους νωρίς το πρωί από το λιμάνι του Αχίλλειου. Οι υπεύθυνοι του καραβιού διοργανώνουν στο κατάστρωμα έναν διαγωνισμό τοπικών χορών, ενώ τα happenings με χορό και τραγούδι δίνουν μια νότα διασκέδασης πάνω στο κατάστρωμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο σε περίπου σε 2,30 ώρες φθάνουμε στη Σκιάθο όπου θα έχουμε στη διάθεσή μας ~3 ώρες για να γνωρίσουμε το νησί του Παπαδιαμάντη, και να απολαύσουμε το γεύμα μας σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες της γραφικής παραλίας με φόντο το Μπούρτζι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις Κουκουναριές, την μεγαλύτερη και ομορφότερη παραλία της Σκιάθου όπου μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας στα καταγάλανα νερά και να δροσιστούμε με μία παγωμένη μπύρα κάτω από τα αμέτρητα πεύκα που κυριολεκτικά σταματούν εκεί που αρχίζει η αμμουδιά και η θάλασσα. Το απόγευμα αναχωρούμε από την παραλία για να επιστρέψουμε στο Αχίλλειο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, επαναλαμβάνονται τα happenings όπου όλοι οι επιβάτες μπορούν να διασκεδάσουν, μέχρι τις 20:00 όπου επιστρέφουμε στο Αχίλλειο.

 


 

6η Μέρα: Ο Γύρος του Πηλίου (Προαιρετική)

Ο απαράμιλλος συνδυασμός βουνού και θάλασσας με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και τα παραδοσιακά γραφικά χωριά είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψουν. Ανακαλύψτε την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, δύο από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου με την χαρακτηριστική παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική και μάθετε γιατί το Πήλιο είναι γνωστό και ως «βουνό των κελιών».

Στη Μακρινίτσα, θαυμάστε την εκπληκτική θέα στον κόλπο και την πόλη του Βόλου και απολαύστε ελεύθερο χρόνο για αγορά τοπικών προϊόντων ή μία βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια του εμβληματικού χωριού! Τα Χάνια με το χιονοδρομικό κέντρο, το παρθένο χωριό Κισσός με την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (17ος αιώνας) με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες αλλά και η Τσαγκαράδα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Πηλίου, με τον διάσημο χιλιόχρονο πλάτανο να δεσπόζει στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής σας περιμένουν να απολαύσετε μοναδικές στιγμές.

Ανακαλύψτε τη Νταμούχαρη, τη γραφική παραλια γνωστή από την ταινία Mamma Mia, και τον Άη Γιάννη με το Παπά Νερό με την απέραντη ακτογραμμή όπου θα έχετε χρόνο να χαρείτε το μπάνιο σας και να απολαύσετε θαλασσινές λιχουδιές & παραδοσιακά γλυκά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 


 

7η Μέρα: Επίσκεψη αρχαιολογικών Χώρων ευρύτερης περιοχής ή Επίσκεψη σε μοναστήρια (Προαιρετική)

Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους Δελφοι , Βεργίνα . Εναλλακτικά, επισκέψεις θρησκευτικού ενδιαφέροντος σε μονές, Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας στο Πήλιο*, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής**.

 

* Το μοναστήρι της Παναγίας της Οδηγήτριας που είναι Αγιορείτικο μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου βρίσκεται λίγο έξω από την Πορταριά στο δρόμο προς τη Μακρινίτσα.
Το μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας φιλοξενεί 30 μοναχές και ιδρύθηκε το 1961 από το Φιλοθεΐτη Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας Αμερικής,
ο οποίος καταγόταν από το Βόλο και ήταν μια σπουδαία μορφή Ορθόδοξης πνευματικότητας.
Ο χώρος του Μοναστηριού υπήρξε κατοικία ενός Άγγλου, την οποία παραχώρησε και στη συνέχεια κατασκευάσθηκαν τα υπόλοιπα κτίρια.
Εντός του Μοναστηριού διακρίνονται ο παλαιός μικρός πετρόκτιστος ναός της Παναγίας της Οδηγήτριας, ο νεότερος ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο τάφος της Γερόντισσας Μακρίνας. Η ομορφιά του τοπίου είναι επωιβλητική και η παρουσία της Παναγίας οξυγονώνει τον εσωτερικό κόσμο των προσκυνητών.
Το μοναστήρι ακολουθεί το αγιορείτικο τυπικό και αποτελεί μια πνευματική όαση. Η αρχιτεκτονική του δομή εκφράζει τη σύγχρονη αντίληψη του μοναστηριακού βίου.
Η Μονή πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου και στις 20 Ιουνίου.

 

** Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, η «Πρόγευση του Παραδείσου», 1100 μέτρα ψηλά στον Κίσσαβο, βρίσκεται ένα πολυεθνικό μοναστήρι με 35 μοναχές από 12 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, η Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου. Έχουν οργανώσει την δική τους παραγωγή, από τους σπόρους και την πρωτότυπη καλλιέργειά τους, στο δικό τους τυροκομείο, με σημαντικές διακρίσεις στα τυροκομικά τους προϊόντα. Εκτρέφουν τα δικά τους ζώα, παράγουν το δικό τους μέλι, φτιάχνουν το δικό τους σαπούνι, μαζεύουν τα δικά τους βότανα και πωλούν οικολογικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Φροντίζουν τα ζώα και την γη με την ίδια πίστη που φροντίζουν την ψυχή τους. Με το ίδιο πάθος και τον ίδιο έρωτα.

Όλα τα προϊόντα που παράγουν οι μοναχές, τα πουλάνε σε οικογιορτές και πανηγύρια ως πολύ ποιοτικά και όχι ως ανταγωνιστικά, ενώ το κέρδος επιστρέφει στην Μονή και χρηματοδοτεί εκ νέου τις δράσεις της.
Ουσιαστικά, καταφέρνουν να είναι αυτάρκεις με την παραγωγή της δικής τους τροφής. Και όλα αυτά με μία κάθετη διαχείριση και με σύνεση, όπως ακριβώς πρέπει να γίνεται και στη ζωή μας. Η ζωή χρειάζεται συνετή διαχείριση σε όλα. Πρόκειται πραγματικά για μία κατάθεση ψυχής και μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος με φροντίδα, σεβασμό και αγάπη, αποτελεί την έμπρακτη εφαρμογή των αξιών της πίστεως μας , όπως επίσης και έναν τρόπο ζωής αλληλένδετο με την φύση.

Αυτό το «μοντέλο ζωής» θέλουμε να μοιραστούμε με τους επισκέπτες μας, όντας σίγουροι ότι θα αποτελέσει μία πολιτισμική παρακαταθήκη στην ζωή τους από τη στιγμή της επίσκεψής τους και εξής.

 


 

8η Μέρα: Ξενάγηση Πόλης– Αγορά – Επιστροφή

Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου, μοναδικό στο είδος του αφού παρουσιάζει πλήρως την εικόνα ενός νεολιθικού οικισμού. Τα ευρήματά του έχουν μεγάλη σημασία, όχι μόνο για τον τοπικό χώρο αλλά και για τον ελληνικό πολιτισμό. Τα εκθέματα στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου μας εξιστορούν τον αρχαίο τρόπο ζωής από την 7η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ. Σπάνια δείγματα αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής, πραγματική ρωμαϊκή ταβέρνα και εξαίσια κοσμήματα θα σας εντυπωσιάσουν.

Απολαύστε ελεύθερο χρόνο στην αγορά της πόλης.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής

 


Πτήσεις:

Ηράκλειο – Βόλος14:30 – 16:00ATR42 500
Βόλος – Ηράκλειο16:30 – 18:00ATR42 500

 


 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά Εισιτήρια Ηράκλειο- Αγχίαλος- Ηράκλειο με Sky Express

✅ Βαλίτσα 15kg, προσωπικό αντικείμενο και χειραποσκευή

✅ Φόροι αεροδρομίου

✅ 7 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με Πρωινό!

Μεταφορά από το Αεροδρόμιο στο Ξενοδοχείο στην άφιξη και από το Ξενοδοχείο στο Αεροδρόμιο στην Αναχώρηση

Ξενάγηση της Πόλης

Έμπειρος αρχηγός / συνοδός

 

Δεν Περιλαμβάνονται

Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Φόρος Διανυκτέρευσης

Προσωπικά έξοδα

❌ Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, Λαογραφικά Μουσεία κτλ.

Τιμές

Τιμή ανά άτομο

Ξενοδοχεια

Δίκλινο

Μονόκλινο

Despotiko Hotel  4*

από 1066€

από 1000€

Nefeli Hotel  3*

676€

866€

Magnes Hotel 4*

784€

1079€

Παιδιά έως 2 ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ

Share

Άλλα πακέτα