fbpx

Booking for : 8 Ημέρες Αίγυπτος – Τα Μυστήρια του Φαραώ‼️ | Groups

8 Ημέρες Αίγυπτος – Τα Μυστήρια του Φαραώ‼️ | Groups

  Λεπτομέρειες

  Αναχωρήσεις 8, 22 Ιουλίου | 3, 12, 26 Αυγούστου | 9, 23 Σεπτεμβρίου


   Περιλαμβάνονται:

  ✅ Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε EGYPT AIR

  ✅ ∆ιαµονή στο ξενοδοχείο Conrad Cairo 5* στο Κάιρο

  ✅ ∆ιαµονή σε Κρουαζιερόπλοιο 5* (4 ∆ιανυκτερεύσεις)

  ✅ Ένα γεύµα στο βραβευµένο πλωτό εστιατόριο “Le Pacha 1901”

  ✅ Ένα γεύµα σε τοπικό εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια

  ✅ Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα

  ✅ Μεταφορές από/προς αεροδρόµια-ξενοδοχεία

  ✅ Ξεναγήσεις, εκδροµές βάσει προγράµµατος

  ✅ Είσοδοι σε µουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

  ✅ Τοπικός έµπειρος ελληνόφωνος ξεναγός και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων

  ✅ Έλληνας αρχηγός από Αθήνα για γκρουπ άνω των 20 ατόµων

  ✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης


  Δεν Περιλαμβάνονται:

  Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών (310€ ανά άτομο)

  Βίζα Αιγύπτου +25€ – Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο Καϊρου

  Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά +25€ (ππληρώνονται υποχρεωτικά τοπικά)

  Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. (κόστος προαιρετικής εκδρομής στο Αμπού Σιμπέλ +100€ ανά άτομο)


   

   

   

   

   

   

   


  Πτήσεις

   

   

   


  Σημειώσεις:

  1. Οι εκδροµές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόµενα.
  2. Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας.

  Eπικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις στο 2810 335 227 και ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

  Ημέρα 1η, Αθήνα - Κάιρο

  Συνάντηση στο αεροδρόµιο και απ΄ ευθείας πτήση για Κάιρο. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 2η,Κάιρο, Ξενάγηση, Μουσείο Καΐρου, Πυραµίδες, Αγορά Χαν Ελ Χαλίλ

  Η σηµερινή ολοήµερη ξενάγησή µας στην πόλη θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό µουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται αριστουργήµατα χιλιάδων χρόνων και αµύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας. Μεταξύ τους και τα µοναδικά ευρήµατα του τάφου του Τουτ Ανκ Αµόν (Τουταγχαµών). Συνεχίζουµε µε τις επιβλητικές Πυραµίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύµατα του αρχαίου κόσµου, καθώς και µε τη Σφίγγα, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο µε σώµα λιονταριού. Σύντοµη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωµάτων και συνεχίζουµε για το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, πνιγµένο στα χρώµατα και στα µαγαζάκια µε τα είδη λαϊκής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για να παζαρέψτε στις αµέτρητες αγορές. Γεύµα στο βραβευµένο πλωτό εστιατόριο "Le Pacha 1901". ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 3η,Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο

  Ολοήµερη εκδροµή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής µας θα δούµε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλληνας ποιητής Καβάφης, καθώς και το φρούριο του Μαµελούκου σουλτάνου Καϊτµπέι (Qaitbay), που κατασκευάστηκε το 1477 στα ερείπια του αρχαίου Φάρου της Αλεξάνδρειας. Ολοκληρώνουµε την περιήγησή µας στην πόλη µε επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - ένα εκπληκτικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγµα. Γεύµα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευµα επιστροφή στο Κάιρο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 4η,Κάιρο - Λούξορ (Πτήση), Ξενάγηση στους Ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο

  Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για Λούξορ, τις Θήβες της Πτολεµαϊκής περιόδου. Άφιξη και επίσκεψη στον µεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, τον υπόστυλο χώρο µε τις 134 κολώνες, το ιερό και την ιερή καθαρτήρια λίµνη. Αποτελεί τον πιο σηµαντικό και πολυτελή ναό στις αρχαίες Θήβες, αφιερωµένο στη λατρεία του θεού Άµωνα, στην Άνω Αίγυπτο. Μετά το τέλος της ξενάγησης µεταφορά και τακτοποίηση στο Κρουαζιερόπλοιο που θα µας φιλοξενήσει για τις επόµενες µέρες. Το απόγευµα θα επισκεφθούµε τον ναό του Λούξορ, ο οποίος κάποτε ενωνόταν µε τον ναό του Καρνάκ και ήταν αφιερωµένος στην αναζωογόνηση της βασιλείας. Γεύµα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 5η,Λούξορ, ∆υτική Όχθη, Ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων, Ντέιρ Αλ Μπαχαρί/Ναός της Χατσεπσούτ, Απόπλους, Κρουαζιέρα

  Πρωινή ξενάγηση στην δυτική όχθη του Νείλου µε την Κοιλάδα των Βασιλέων - τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, µεταξύ των οποίων και εκείνος του Τουτ Ανκ Αµόν (Τουταγχαµών). Ο θεός Ήλιος πέθανε στον δυτικό ορίζοντα για να ξαναγεννηθεί/αναζωογονηθεί, στον ανατολικό ορίζοντα. Για τον λόγο αυτό τα αρχαία αιγυπτιακά νεκροταφεία βρίσκονταν γενικά στη δυτική όχθη του Νείλου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ - της µοναδικής στην ιστορία γυναίκας Φαραώ, στο Ντέιρ αλ Μπαχάρι. Αποτελούµενη από τρεις τεχνητές βεράντες που σταδιακά ανεβαίνουν προς την πλαγιά, είναι πραγµατικά ένα αξιοθέατο. Η τοποθεσία του Ντέιρ αλ Μπαχάρι ήταν ιερή για την Άθωρ, τη θεά που θηλάζει και εκτρέφει κάθε βασιλιά, συµπεριλαµβανοµένου του µυθολογικού προγόνου τους, του θεού Χόρους, στο αρχέγονο παρελθόν της Αιγύπτου. Μετά την επίσκεψή µας επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο και απόπλους. Η πλεύση µας παράλληλα µε τις καταπράσινες όχθες του Νείλου θα µας οδηγήσει στο Εντφού. Γεύµα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 6η,Κρουαζιέρα, Επίσκεψη στους ναούς του Εντφού και του Κοµόµπο

  Πρωινή ξενάγηση στον πιο καλοδιατηρηµένο ναό της Αιγύπτου, τον ναό του θεού Χόρους ή Ώρου στο Εντφού. Ο ναός κατασκευάστηκε κατά την περίοδο του Πτολεµαϊκού Βασιλείου µεταξύ 237 και 57 π.Χ. Οι επιγραφές στους τοίχους του παρέχουν σηµαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, τους µύθους και τη θρησκεία κατά την ελληνιστική περίοδο στην Αίγυπτο. Υπάρχουν επίσης σηµαντικές επιγραφές του Ιερού ∆ράµατος σχετικά µε την παλαιά σύγκρουση µεταξύ των θεών Χόρους και Σεθ. Συνεχίζουµε την υδάτινη διαδροµή µας µε προορισµό το Κοµόµπο. Άφιξη και ξενάγηση στον µοναδικό ναό του, που κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωµαϊκή περίοδο. Στην πραγµατικότητα αποτελεί σύµπλεγµα δύο ναών, αφιερωµένων σε δύο θεούς: τον θεό-κροκόδειλο Σόµπεκ και τον θεό-γεράκι Χαροέρις/Ώρο. Η υδάτινη διαδροµή µας συνεχίζεται µε προορισµό την Άνω Αίγυπτο και το Ασουάν. Γεύµα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 7η,Ασουάν, Ξενάγηση, Φράγµα Ασουάν (Προαιρετική εκδροµή στο Αµπού Σιµπέλ)

  Ξενάγηση στο Ασουάν κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε το Μεγάλο Φράγµα, ένα γιγαντιαίο έργο της σύγχρονης εποχής, καθώς και τον ναό της νήσου Φίλαι. Ο ναός της Ίσιδας ήταν ένας από τους τελευταίους αρχαίους αιγυπτιακούς ναούς που παρέµεινε ενεργός, καθώς συνέχισε να λειτουργεί µέχρι τη βασιλεία του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α΄(527-565 µ.Χ.), ο οποίος διέταξε τον αποκλεισµό όλων των ειδωλολατρικών ναών. Εδώ ένας ιερέας της Ίσιδος µε την ονοµασία Esmet-Akhom χαράζει την τελευταία ιερογλυφική επιγραφή, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα µ.Χ. (394 µ.Χ.). Επιστροφή στο Κρουαζιερόπλοιο. Το απόγευµα βόλτα µε παραδοσιακή φελούκα - τα χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα του Νείλου - µε φόντο το Ασουάν για να απολαύσουµε το ηλιοβασίλεµα. Γεύµα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. ∆ιανυκτέρευση. Προαιρετική Εκδροµή στο Αµπού Σιµπέλ Αν δεν σας ενοχλεί η πολύ πρωινή έγερση, σας προτείνουµε να λάβετε µέρος σε µία προαιρετική οδική εκδροµή µε προορισµό έναν από τους δηµοφιλέστερους αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου, το Αµπού Σιµπέλ, 280 χιλιόµετρα νοτιοδυτικά του Ασσουάν και 40 χιλιόµετρα από τα σύνορα µε το Σουδάν. Το Αµπού Σιµπέλ αποτελείται από δυο µεγαλοπρεπείς ναούς, µέρος ενός συγκροτήµατος επτά ναών που κατασκεύασε ο Ραµσής Β΄ (1244-1224 π.Χ.) σε ανάµνηση της νίκης του επί του στρατού των Χετταίων στη µάχη του Καντές. Βρίσκονται στην δυτική όχθη της λίµνης Νάσερ, όπου µεταφέρθηκαν από την UNESCO, όταν η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε την κατασκευή ενός τεράστιου φράγµατος και τη δηµιουργία αυτής της λίµνης. Ο Ραµσής Β΄ αφιέρωσε τον Μεγάλο Ναό στον εαυτό του και στους θεούς Φθα, ΡαΧοράκτι και Άµµωνα-Ρα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν τέσσερα αγάλµατα, 20 µέτρων το καθένα, που αναπαριστούν τον Ραµσή Β΄, καθισµένο µε τα βασιλικά διαδήµατα και το διπλό στέµµα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου. Ο Μεγάλος Ναός κατασκευάστηκε µε απόλυτη αστρονοµική ακρίβεια ως προς τον υπολογισµό των κινήσεων του ήλιου: κάθε πρωί φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ δύο φορές τον χρόνο - 22 Φεβρουαρίου, ηµέρα των γενεθλίων του Ραµσή Β΄ και 22 Οκτωβρίου, ηµέρα της ανόδου του στον θρόνο - µια δέσµη φωτός του ανατέλλοντος ηλίου διεισδύει µέχρι το άδυτο του τυλιγµένου στο σκοτάδι ναού και φωτίζει τα πρόσωπα των αγαλµάτων. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας µικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωµένος στη θεά της αγάπης Αθώρ και στη γυναίκα του Ραµσή, Νεφερτάρι. Επιστροφή στο Ασουάν και ξενάγηση µε το υπόλοιπο γκρουπ.

  Ημέρα 8η,Ασουάν - Κάιρο - Αθήνα

  Αποβίβαση από το πλοίο και µεταφορά στο αεροδρόµιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα µέσω Καΐρου.

  Επιπλέον

  • Διάρκεια : 🌞 8 Ημέρες
  • Τιμή από: €890 ανά άτομο

  Χρειάζεστε Βοήθεια?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

  2810 335227

  online@travelid.gr

  Προτεινόμενα πακέτα

  Η γνώμη σας μετράει!

  Το Γραφείο μας

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Αρετούσας, 38

  71202, Ηράκλειο, Κρήτη

   

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  +30 2810 335228 | +30 2810 237200

  online@travelid.gr
  Travel.Id

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
  Σάββατο: 09:00-15:00

  Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


  ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  CALL ME
  +
  Call me!