7ήμερη Εκδρομή Πάτμος, Ρόδος, Σύμη! Αναχώρηση 29 Σεπτεμβρίου από Ηράκλειο με Minoan Lines

ΠΡΟΣΦΟΡΑ early booking

από 475 €* το άτομο
* Ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου
τελική τιμή 495 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 29 Σεπτεμβρίου βράδυ – Επιστροφή 6 Οκτωβρίου βράδυ


 

1η μέρα Κυριακή 29/9/24: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση το βράδυ στο λιμάνι Ηρακλείου και αναχώρηση με το βραδινό πλοίο των Μινωικών Γραμμών για τον Πειραιά.


 

2η Ημέρα Δευτέρα 30/9/24: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΜΟΣ

Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση με το πούλμαν μια Χαλκίδα και για Νέα Μάκρη στη Μονή του Αγίου Εφραίμ. Αφού προσκυνήσουμε θα επιστρέψουμε στο λιμάνι του Πειραιά, για την αναχώρησή μας για Πάτμο. Επιβίβαση στο πλοίο (αναχώρηση* 18.00) και άφιξη αργά το βράδυ στο Ιερό Νησί (02.10), το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου. Το ξενοδοχείο μας είναι κοντά στο λιμάνι, άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.


 

3η Ημέρα Τρίτη 1/10/24: ΠΑΤΜΟΣ  – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ – ΜΟΝΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ – ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Μετά το πρωινό Ημερήσια εκδρομή με το πούλμαν, όπου θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, πρόκειται για την μικρή σπηλιά της Αποκάλυψης στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, και έγραψε το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης. Θα γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος, θα δούμε το σημείο που κοιμόταν και το σημείο που έβαζε το χέρι του να κρατηθεί όταν σηκωνόταν. Θα προσκυνήσουμε και μετά πάμε στη Χώρα, όπου βρίσκεται η  Μονή του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου(108μ.χ.) που ίδρυσε ο Όσιος Χριστόδουλος. Το Μοναστήρι χτισμένο στην κορυφή του βουνού, εκεί που γύρω του κτίστηκε η σημερινή Χώρα, θυμίζει βυζαντινό κάστρο, κ δεσπόζει σε όλο το νησί. Στη Μονή, υπάρχουν επίσης παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Στην συνέχεια, θα επισκεφτούμε την γυναικεία Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής, χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Καταλήγουμε στην όμορφη παραλία του Γροίκου με ψιλό χαλικάκι &  άμμο, η οποία μοιάζει με λίμνη. Εντυπωσιακό στοιχείο του τοπίου είναι η θέα προς την “πέτρα της Καλικατσούς” έναν μεγάλο βράχο που ενώνεται με την στεριά με μια στενή λωρίδα. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο(αναλόγως καιρού), και γεύμα στις γραφικές ταβερνούλες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος στη Σκάλα, διανυκτέρευση.


 

4η Ημέρα Τετάρτη 2/10/24: ΠΑΤΜΟΣ – ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ – ΙΕΡΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΜΠΟΣ

Μετά το πρωινό Ημερήσια εκδρομή με το πούλμαν, όπου θα επισκεφτούμε την Ι.Μ.Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου, το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, με εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων. Συνεχίζουμε για το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου. Συνεχίζουμε για τη βόρεια πλευρά του λιμανιού όπου μπορεί κανείς να αντικρύσει το λόφο της Κουμάνας. Στην κορυφή του λόφου αυτού βρίσκεται το Κάθισμα των Αγίων Πάντων. Καταλήγουμε στην παραλία Κάμπου, οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία του νησιού, με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά με παραδοσιακές ταβέρνες. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση ως τις 23.00, και αναχώρηση αργά μετά τα μεσάνυχτα για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο για τη Ρόδο.


 

5η Ημέρα Πέμπτη 3/10/24: ΡΟΔΟΣ

Άφιξη στο λιμάνι της Ρόδου το πρωί  γύρω στις 09.30 επιβίβαση στο πούλμαν μας για μια όμορφη  εκδρομή στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Ξεκινάμε για την Αιγαιοπελαγίτικη Λίνδο με τα ολόλευκα σπιτάκια, τα γραφικά πλακόστρωτα και την υπέροχη Ακρόπολη της  να δεσπόζει ψηλά πάνω στον βράχο, μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του νησιού. Σχετική παραμονή και συνεχίζουμε για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τσαμπίκας- της Χαμηλής, με τα αναρίθμητα θαύματα που επιτελεί σε όσα άτεκνα ζευγάρια με πίστη καταφεύγουν σε αυτήν επικαλούμενα τη βοήθειά της.  Σε κοντινή ταβέρνα θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα(έξοδα ατομικά). Θα συνεχίσουμε για τη Φιλέρημο, ένα λόφο που δεσπόζει σε μια πανέμορφη τοποθεσία, και  θεωρούνταν τόπος ιερός για τους κατοίκους της περιοχής, και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σημαντικά φρούρια. Η ακρόπολη της Ιαλυσού ήταν χτισμένη στον λόφο αυτό, και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Πολιάδος βρίσκονται ακόμα εκεί. Σήμερα βρίσκουμε το Καθολικό μοναστήρι Φιλερήμου των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου στην περιοχή. Τριγύρω περιφέρονται πλουμιστά παγώνια έξω από το ναό της Παναγίας του 14ου αι. και τον δρόμο του «Γολγοθά», ένα μονοπάτι το οποίο αντιπροσωπεύει το Γολγοθά του Ιησού με χαλκογραφίες που απεικονίζουν τα πάθη του Χριστού, και καταλήγει στον τεράστιο σταυρό με την μαγευτική θέα στο νησί και το Αιγαίο πέλαγος! Συνεχίζουμε για την πόλη της Ρόδου Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, Διανυκτέρευση.


 

6η Ημέρα Παρασκευή 4/10/24: ΡΟΔΟΣ – ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ (προαιρετικά)

Μετά από το πρωινό μας, όσοι επιθυμούν πάνε στο λιμάνι για το ευλογημένο νησί του Ταξιάρχη Πανορμίτη τη Σύμη (εξοδα ατομικά). Σχετική παραμονή και συνεχίζουμε με το πλοίο  για τη πολύχρωμη Χώρα της Σύμης , με ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στη Ρόδο.  Όσοι δεν έρθουν στη Σύμη θα έχουν ελεύθερη μέρα να ξεκουραστούν η να κάνουν ψώνια/βόλτες κτλ στη Ρόδο. Διανυκτέρευση.


 

7η Ημέρα Σάββατο 5/10/24: ΡΟΔΟΣ (ξενάγηση πόλης & ελεύθερος χρόνος):

Μετά από το πρωινό μας, θα  περιηγηθούμε με συνοδεία διπλωματούχου ξεναγού  στο παραλιακό μέτωπο, στο Μανδράκι και στην πανέμορφη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Η πανέμορφη Ρόδος με την  Παλιά Πόλη της, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς είναι ο καλύτερα διατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός στον κόσμο. Η Οδός των Ιπποτών και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, θα μας μεταφέρουν σε άλλους τόπους και άλλες εποχές. Ελεύθερος χρόνος μετά, στα γραφικά καταστήματα, για ψώνια κτλ. Το βράδυ προαιρετική βραδινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.


 

8η Ημέρα Κυριακή 6/10/24: ΡΟΔΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά από το πρωινό μας, αναχώρηση με το πούλμαν με τις αποσκευές μας για το λιμάνι της Ρόδου, όπου θα πάρουμε το πλοίο για το Ηράκλειο. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας γύρω στις 22.00.


 

Σημειώσεις:

  1. Περιορισμένες θέσεις. Συμμετοχές με προκαταβολή 150€ ανά άτομο έως 10 Αυγούστου. Εξόφληση έως 15 Σεπτεμβρίου.

 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Εισιτήρια πλοίου ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ με Μινωικές σε οικονομική θέση

✅ Εισιτήρια πλοίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΑΤΜΟΣ - ΡΟΔΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ με BLUE STAR FERRIES (θέση σαλόνι)

✅ Δύο διανυκτερεύσεις στην ΠΑΤΜΟ σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* μπροστά στο λιμάνι, με πρωινό + επιπλέον παραμονή την τελευταία μέρα της αναχώρησης, έως αργά τη νύχτα

✅ Τρεις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στη ΡΟΔΟ με πρωινό

✅ Οι μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο πούλμαν

✅ Τοπικός συνοδός στην Πάτμο και Διπλωματούχος ξεναγός στην πόλη της Ρόδου

✅ Έμπειρος συνοδός – αρχηγός από το Ηράκλειο και καθ΄ολη τη διάρκεια της εκδρομής

✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

✅ Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Ημερήσια εκδρομή στη ΣΥΜΗ - ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ τιμή γκρουπ 38€ ανά άτομο (για ελάχιστη συμμετοχή 22+ άτομα)

❌ Κρεβάτι σε 4κλινη καμπίνα Ηράκλειο - Πειραιάς 15€ ανά άτομο, 34€ ανά άτομο σε δίκλινη καμπίνα Πειραιάς - Πάτμος και 14€ ανά άτομο σε δίκλινη καμπίνα Πάτμος - Ρόδος

❌ Είσοδοι σε μουσεία, μοναστηριακούς ή αρχαιολογικούς χώρους

❌ Γεύματα, ποτά, κτλ.

❌ Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό

❌ Φόρος διαμονής (πληρώνεται στο ξενοδοχείο στην άφιξη)

Τιμές

Τιμή Early Booking για κρατήσεις με εξόφληση έως 30 Ιουνίου

475€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου +120€


Κανονική τιμή για κρατήσεις από 1 Ιουλίου

495€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

 

Share

Άλλα πακέτα