5ήμερη Εκδρομή Κέρκυρα, Ιωάννινα, Κόνιτσα, Μέτσοβο, Μετέωρα | Αναχώρηση 3 Νοεμβρίου από Ηράκλειο με Minoan Lines

τιμή από 385 € το άτομο

Περιγραφή

Αναχώρηση 3 Νοεμβρίου βράδυ – Επιστροφή 9 Νοεμβρίου πρωί


 

Ένα ταξίδι σε μέρη θρύλων, πίστης  και των παραδόσεων! Το ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, γοητεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη και είναι σίγουρο ότι μόνο μια φορά δεν αρκεί!!!


 

1η μέρα Παρασκευή 3/11 Ηράκλειο – Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου, επιβίβαση και τακτοποίηση στο πλοίο για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.


 

2η  μέρα  Σάββατο 4/11  Πειραιάς- Κέρκυρα

Άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο πούλμαν μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν για πρωινό & ξεμούδιασμα, φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα όπου θα πάρουμε το φέρυ για την Κέρκυρα. Άφιξη στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων και στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος, (προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα), διανυκτέρευση.


 

3η μέρα  Κυριακή  5/11 Κέρκυρα–Λιτανεία Αγ.Σπυρίδωνα–Αχίλλειο– Παλιοκαστρίτσα

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα πάμε στην πόλη όπου σήμερα (Πρωτοκύριακο  Νοεμβρίου) συνηθίζεται να γίνεται μεγάλη λιτανεία του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα (καιρού επιτρέποντος). Μετά την λιτανεία, βόλτα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας όπου θα δούμε περπατώντας πολλά από τα πασίγνωστα αξιοθέατα της,  θα περιηγηθούμε στο καταπληκτικό Ενετικό  φρούριο, στα  καντούνια της παλιάς πόλης, στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου & καφεδάκι στο «Λιστόν» στην περίφημη πλατεία της Σπιανάδας (τη μεγαλύτερη της Ελλάδας), Στη συνέχεια θα πάμε στο «Κανόνι» με την μαγευτική θέα στα δύο γραφικά νησάκια, το γνωστό Ποντικονήσι και τη Μονή των Βλαχερνών που μια στενή λωρίδα γης τη συνδέει με τη στεριά και μετά στην πόλη της Κέρκυρας & θα συνεχίσουμε για το ανάκτορο της πριγκίπισσας Σίσυ το «Αχίλλειον» -εφ όσον έχουν τελειώσει οι εργασίες συντήρησης και είναι ανοιχτό. Ακολουθεί επίσκεψη στην Παλιοκαστρίτσα,  στο μοναστήρι της Παναγίας , μέσα από μια υπέροχη καταπράσινη διαδρομή, όπου στο ενδιάμεσο θα συναντήσουμε εργοστάσιο επεξεργασίας κουμ-κουάτ (το μικρό φρούτο της Κέρκυρας),&θα μας ξεναγήσουν στα μυστικά αυτού του μικρού καρπού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.


 

4η μέρα Δευτέρα 6/11 Κέρκυρα-Μουσείο Βρέλλη–Λίμνη-Ιωάννινα

Πρωινό,  και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το λιμάνι της Κέρκυρας , όπου θα πάρουμε το φέρυ για την Ηγουμενίτσα, και από κει με το πούλμαν θα φτάσουμε στα Γιάνεννα . Επίσκεψη, στο Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα στην περιοχή Μπιζάνι. Το Μουσείο Βρέλλη θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του γλύπτη Παύλου Βρέλλη τον Φεβρουάριο του 1983 και άνοιξε τις πόρτες του το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Μέσα στο μουσείο αναπαριστάνονται ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε φυσικό μέγεθος. Μέσα από την επίσκεψή μας  θα μπορέσουμε να βιώσουμε γεγονότα του  παρελθόντος  Το μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θεάματα εμπνευσμένα από γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και βόλτα -προαιρετικά- στην πανέμορφη λίμνη των Ιωαννίνων. Ένα από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά λιμνών της Ευρώπης βρίσκεται εδώ, στα Ιωάννινα. Το νησί έχει μία παγκόσμια πρωτιά …δεν έχει όνομα! Το λένε «νησί της λίμνης» ή «νησάκι των Ιωαννίνων» και έχει περίπου 250 κατοίκους, μία κοινότητα κυρίως ψαράδων. Επιστροφη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.


 

5η μέρα Τρίτη 7/11 Ιωάννινα –Σπήλαιο Περάματος –  Βοϊδομάτης -Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφτούμε   (προαιρετικά), το θαυμάσιο Σπήλαιο Περάματος, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε συμπλέγματα. Το 1956 βρέθηκαν απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων. Καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. και η επισκέψιμη διαδρομή είναι συνολικά 1.100 μέτρα. Θα συνεχίσουμε για την πανέμορφη πέτρινη «Γέφυρα της Κλειδωνιάς» με τα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη να τη διασχίζουν, ένα πανέμορφο τοπίο σε άγρια φύση. Το Ποτάμι Βοϊδομάτης είναι ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης . Συνεχίζουμε με προορισμό την Μονή  Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης, ένα από τα ιστορικότερα μοναστήρια στην περιοχή της Ηπείρου. Το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας (7ος αι.) ανδρικό μοναστήρι που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, 20χιλ. από την Κόνιτσα. Το προσωνύμιό της (Μολυβδοσκέπαστη) οφείλεται στο γεγονός ότι η στέγη του καθολικού της ήταν σκεπασμένη με φύλλα μολύβδου, προσδίδοντάς της έτσι μια ξεχωριστή ομορφιά. Είναι χτισμένη κοντά στο σημείο όπου ενώνεται ο ποταμός Αώος με τον Σαραντάπορο, 400 μ. από την ελληνοαλβανική μεθόριο, και  κατά την Τουρκοκρατία, αποτέλεσε πνευματικό, πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής. Μετά από πολλές αλλαγές, το 1988 το μοναστήρι επανδρώθηκε από τη σημερινή αδελφότητα κατόπιν προτροπής και πνευματικής καθοδηγήσεως του Αγίου Παϊσίου. Θα συνεχίσουμε για την όμορφη Κόνιτσα και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την πατρική οικία όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια του ενάρετου βίου του, ο Άγιος Παϊσιος. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση6η μέρα Τετάρτη  8/11 Ιωάννινα – Μέτσοβο-Μετέωρα -Πειραιάς

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για το Μέτσοβο, (1150μ υψομ.),  με την υπέροχη αρχιτεκτονική του, την παράδοση, το χωριό των  μεγάλων ευεργετών. Σχετική παραμονή για βολτα και καφέ, και αναχώρηση με στάση στα Μετέωρα, που δεσπόζουν επιβλητικά  πάνω από την περιοχή της  Καλαμπάκας. «Μετέωρα» σημαίνει “στη μέση του ουρανού” και αυτό το όνομα δόθηκε χάρη στο γεγονός ότι τα μοναστήρια είναι απόκρημνα, χτισμένα πάνω στους υψηλούς βραχώδεις όγκους, που σου προκαλούν δέος. Θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στα μοναστήρια με το λεωφορείο, θαυμάζοντας την υπέροχη πανοραμική θέα των Ιερών Μονών από ψηλά, και στάση για το Προσκύνημά μας στο μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου. Αναχώρηση & με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο μας με προορισμό το Ηράκλειο. Άφιξη την επόμενη μέρα το πρωί 9/11.


 

Σημειώσεις:

  1. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.
  2. Κρατήσεις με προκαταβολή έως 30/9/2023
  3. Ακυρώσεις με επιστροφή χρημάτων ως τις 26/10/2023

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια με MINOAN LINES σε οικονομική θέση

✅ Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

✅ 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SUNSET 3* στην Κέρκυρα  με πρωινό

✅ 2 Διανυκτερεύσεις στo ξενοδοχείο ALEXIOS 3* στα  Ιωάννινα  με πρωινό

✅ 2 βραδινά δείπνα στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο σε μπουφέ.

✅ Μεταφορές και Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με σύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο καθ’ όλη  την διάρκεια της εκδρομής

✅ Συνοδός - αρχηγός

✅ Διόδια

✅ Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Ο φόρος διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων (1,50€ ανά ημέρα και ανά δωμάτιο)

❌ Είσοδοι σε Μουσεία, αρχ. χώρους, προσωπικά έξοδα κτλ.

❌ Για τετράκλινη καμπίνα στο καράβι ΑΒ4 +30€ ανά άτομο, σε δίκλινη AB2 +90€ ανά άτομο

Τιμές

385€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου +80€

Share

Άλλα πακέτα