5ήμερη Εκδρομή Καβάλα, Θάσος, Αλεξανδρούπολη! Αναχώρηση 16 Αυγούστου από Ηράκλειο

τελική τιμή 369 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 16 Αυγούστου – Επιστροφή 22 Αυγούστου


 

1η μέρα Παρασκευή 16/8 Ηράκλειο – Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου &  αναχώρηση για Πειραιά το βράδυ με ΜΙΝΩΙΚΕΣ Γραμμές.


 

2η μέρα Σάββατο 17/8 Πειραιάς –  Καμένα Βούρλα – Καβάλα

Άφιξη στο Λιμάνι Πειραιά, αναχώρηση και στάση στα Καμένα Βούρλα  για καφέ/ φαγητό , συνεχίζουμε , και θα φτάσουμε  στην Καβάλα και στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.


 

3η μέρα Κυριακή 18/8 Καβάλα-Βαπτιστήριο Αγ.Λυδίας – Αρχ. Χώρος Φιλίππων

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε στις Κρυνίδες το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας. Εκεί ο Απόστολος Παύλος βάφτισε το 48μχ. στον ποταμό Ζυγάκτη την πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή την Αγία Λυδία. Θα μάθουμε την ιστορία του χώρου. Ακολουθεί παραδίπλα ο εκπληκτικός χώρος των Αρχαίων Φιλίππων που αξίζει να επισκεφτούμε.Ήταν κάποτε μια ισχυρή πόλη στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο με σημαντική ιστορική σημασία, καθώς ήταν ο τόπος της περίφημης Μάχης των Φιλίππων το 42 π.Χ. και αργότερα έγινε μια από τις πρώτες πόλεις που επισκέφτηκε ο Απόστολος Παύλος κατά τη διάρκεια του ιεραποστολικού του ταξιδιού. Σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με πολλά καλοδιατηρημένα μνημεία και ερείπια. Θα συνεχίσουμε για παραθαλάσσιο προορισμό για μπάνιο κ γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος. Προτείνουμε το βραδάκι με τη δροσιά,  ένα περίπατο στην παλιά πόλη. Μέσα στις μαγευτικές γωνιές της, θα «αναπνεύσουμε» τους ρυθμούς της ιστορίας της, συναντώντας καπναποθήκες και κτίσματα-κοσμήματα του 18ου και 19ου αι. Ολόκληρη είναι ένα μεγάλο μνημείο, όπου οι γειτονιές της αντανακλούν την πορεία της στο χρόνο και στα γεγονότα που βίωσε. Στα «σωθικά» της θα συναντήσουμε το Ιμαρέτ που θεωρείται αριστούργημα της Ύστερης Οθωμανικής Αρχιτεκτονικής και σπάνιο δείγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Λίγο πιο ψηλά, την οικία του Μοχάμεντ Άλι (ιδρυτή του Ιμαρέτ), τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Παλιό Φάρο που αγναντεύει τη Θάσο και το Άγιο Όρος, και το συγκρότημα του Χαλίλ Μπέη. Στο ψηλότερο σημείο της βρίσκεται το αγέρωχο επιβλητικό Κάστρο με την Ακρόπολη, που χτίστηκε για πρώτη φορά τον 15ο αιώνα και οχυρώθηκε στη συνέχεια από Βυζαντινούς, Ενετούς και Οθωμανούς και που αποτελεί σήμερα ορόσημο της πόλης , το μουσείο καπνού. Επίσης κατεβαίνοντας από το Κάστρο συναντά κάποιος τις περίφημες Καμάρες – σύμβολο της πόλης το πιο χαρακτηριστικό σημείο και κτίσμα – παλιό Τοξωτό Υδραγωγείο που θεωρείται πως χτίστηκε από τον Ιμπραήμ Πασά τον 16ο αι, το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγ. Παύλου (1905), που πέραν της θρησκευτικής προσέγγισης του αποτελεί και τόπο Βυζαντινής καλλιτεχνικής έκφρασης, που βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους και πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης στην οδό Ομονοίας. Προαιρετική νυχτερινή έξοδος για διασκέδαση, Διανυκτέρευση.


 

4η μέρα Δευτέρα 19/8  Καβάλα (Κεραμωτή) – Θάσος-Καβάλα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Κεραμωτή επιβίβαση στο φέριμποτ και άφιξη στη Θάσο, επίσκεψη στον Λιμένα της Θάσου την πρωτεύουσα του νησιού. Εν συνεχεία θα κάνουμε τον γύρο του νησιού, συναντώντας πανέμορφα και γραφικά χωριά. θα περάσουμε από Σκάλα -Λιμενάρια  και θα φτάσουμε στην Μονή Αρχαγγέλου. Συνεχίζουμε για Χρυσή Ακτή και θα φτάσουμε στην παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς   ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, γεύμα. Κατόπιν για το λιμάνι, επιβίβαση στο φέριμποτ για Κεραμωτή , και επιστροφή στην Καβάλα στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος , διανυκτέρευση.


 

5η μέρα Τρίτη 20/8  Νέστος – Ξάνθη – Λ.Βιστωνίδα-Πόρτο Λάγος-  Αλεξ/πολη

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη Ξάνθη . Στη διαδρομή συναντάμε τον ποταμό Νέστο, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας, φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι πηγές του βρίσκονται στις πλαγιές της βουλγαρικής Ρίλα (οροσειρά του Σκομίου), ενώ στις εκβολές του στο Θρακικό Πέλαγος, απέναντι από τη Θάσο, σχηματίζεται το περίφημο Δέλτα του. Διανύει μια πορεία 233 χλμ., τα 140 από τα οποία σε ελληνικό έδαφος. Η ροή του από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ως τις εκβολές του δημιούργησε ένα πλήθος οικοσυστημάτων, που φιλοξενούν πολλά ζώα και φυτά, αρκετά από τα οποία είναι σπάνια ή απειλούμενα. Ακολουθεί στάση  στην  Ξάνθη, μία πόλη γεμάτη χρώματα, ήχους και ζωή. Αναπαλαιωμένα σπίτια καπνεμπόρων και πλακόστρωτοι δρόμοι, συνθέτουν τη σκηνή όπου διαδραματίζεται η ρομαντική ιστορία της Παλιάς Πόλης. Εδώ βρίσκονται παλιά καπνεργοστάσια και καπναποθήκες που είναι ανακαινισμένα και πανέμορφα, το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκη, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου που είναι σήμερα Λαογραφικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για τη  Λίμνη Βιστωνίδα, έναν από τους ομορφότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας, με λιμνοθαλάσσια και λιμναία χαρακτηριστικά. Η λίμνη μαζί με την Ισμαρίδα και το Δέλτα του Νέστου, συγκροτούν το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προστατεύεται από τη σύμβαση Ράμσαρ, με πλούσια ορνιθοπανίδα. Από εδώ κατευθυνόμαστε στο γραφικό Πόρτο Λάγος, ψαροχώρι χτισμένο πάνω στην στενή χερσόνησο που χωρίζει την λίμνη από τη θάλασσα. Προσκύνημα στο εκκλησάκι Αγ.Νικολάου , χτισμένο σε νησίδα μέσα στην λίμνη- Σήμα κατατεθέν- που είναι προσβάσιμο μέσω μιας ξύλινης πλωτής εξέδρας. Μια τοποθεσία που συνδυάζεται με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας.  Συνεχίζουμε για την Αλεξανδρούπολη, με την μοναδική ρυμοτομία, μια πόλη ‘κλειδί’, είτε φεύγεις είτε έρχεσαι από ανατολή και δύση. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα , επιστροφή στην Καβάλα.  Διανυκτέρευση.


 

6η μέρα Τετάρτη 21/8 Καβάλα – Πειραιάς

Μετά το πρωινό αναχώρηση με τις αποσκευές μας συνεχίζουμε για Πειραιά με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν. Άφιξη στο Λιμάνι Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών για το Ηράκλειο.


 

7η μέρα Πέμπτη 22/8 Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο.


 

Σημειώσεις:

  1. Συμμετοχές με προκαταβολή έως 30/6. Εξόφληση έως 10/8
  2. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Μετακινήσεις/περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα μας με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

✅ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με ΜΙΝΩΙΚΕΣ Γραμμές σε οικονομική θέση σαλόνι.

✅ Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΘΑΣΟΣ- ΚΕΡΑΜΩΤΗ .

✅ 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ESPERIA 3* στο κέντρο της Καβάλας με πρωινό. Είναι, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και έτσι μπορούμε να ευχαριστηθούμε και την πόλη.

✅ Διπλωματούχος Ξεναγός στο Βαπτιστήριο Αγ.Λυδίας και τους Αρχ.Φιλίππους .

✅ Έμπειρος αρχηγός / συνοδός

✅ Φ.Π.Α.

✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

✅ Διόδια

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Γεύματα

❌ Είσοδοι σε Μουσεία

❌ Φόρος Διανυκτέρευσης, πληρώνεται στο ξενοδοχείο

Τιμές

369€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς του 285€

Επιβάρυνση μονόκλινου +80€

Share

Άλλα πακέτα