5ήμερη εκδρομή Κάιρο & Αλεξάνδρεια! Αναχώρηση 8 Νοεμβρίου από Ηράκλειο με Aegean Airlines

τιμή από 1270 € το άτομο

Περιγραφή

Αναχώρηση 8 Νοεμβρίου – Επιστροφή 12 Νοεμβρίου


 

1Η ΜΕΡΑ  08/11/2023  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  – ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο ή αλλιώς Αλ Καχίρα, την δεύτερή μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής. Οικοδόμημα των Αράβων το 989 μ.Χ, αυτή η ζεστή και πολύβουη πόλη, δίπλα στην έρημο αποτελεί μίγμα αρχαίας πολιτείας και κοσμοπολίτικης αύρας. Η θέαση του Νείλου καθώς και των πυραμίδων μέσα από την καμπίνα του αεροπλάνου, επιβεβαιώνει την επιλογή σας και υπενθυμίζει πως η Αίγυπτος, βρίσκεται ανάμεσα στους προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μια φορά στην ζωή του. Η πρώτη μας ξενάγηση , θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό Μουσείο του Καιρου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εάν έχει ανοίξει το νέο Μουσείο θα επισκεφτούμε αυτό.  Σε αυτό τον χώρο στεγάζονται Φαραωνικά αριστουργήματα Χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας.  Τα ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών) καθώς επίσης και τα περίπου 120000 εκθέματα αποτελούν μια μοναδική εμπειρία πρώτης συνάντησης με τον αιγυπτιακό αρχαίο πολιτισμό.  Επίσης, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Πολιτισμού, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

2Η ΜΕΡΑ  09/11/2023 ΚΑΪΡΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο με επίσκεψη στα ταφικά μνημεία των 3 Φαραώ της 4ης δυναστείας, τις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας. Ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου που επέζησε μέχρι τις μέρες μας! Οι πυραμίδες του Χέωπος, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου διαχρονικές και αιώνιες, αποτελούν την επιτομή ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας. Σε κοντινό σημείο και μέσα στην νεκρόπολη της Γκίζας η περίφημη Σφίγγα, με βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο Καϊρο, αναπαριστά τον Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού. Μετά από μια σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων, θα γευματίσουμε σε ξενοδοχείο 5*lux. Επίσκεψη στη Μέμφιδα και τη Σαχάρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο, φολκλορικούς χορούς και χορό της κοιλιάς. Διανυκτέρευση στο Κάιρο.

 

3Η ΜΕΡΑ  10/11/2023 ΚΑΪΡΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟ & ΚΟΠΤΙΚΟ ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, μαζεύουμε τις αποσκευές μας και  ξεκινάει η σημερινή ξενάγηση στην ‘’Μητέρα του Κόσμου’’ όπως αποκαλείται το Κάϊρο (Um ad Dunya) θα ξεκινήσει με την περιήγησή μας στο κεντρικό τμήμα της πόλης. Τζαμιά και ισλαμικά μνημεία του προσδίδουν τον τίτλο Ισλαμικό Κάϊρο. Πρώτη στάση το αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλι, τo πιο ενδιαφέρον τζαμί της Αιγύπτου από άποψη αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Αρχιτέκτων αυτού του επιβλητικού τζαμιού σύμφωνα με τα πρότυπα του τζαμιού Sultan Ahwed της Κωνσταντινούπολης,  είναι ο τούρκος Yousif Boushnaq. Το συγκεκριμένο οικοδόμημα βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία μέσα στην Ακρόπολη του Καϊρου, η οποία κατασκευάστηκε από τον Σαλαντίν. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο παλαιό Κάιρο, εκεί όπου έστεκε από τον 6ο π.Χ αιώνα το περίφημο Φρούριο της Βαβυλώνας. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μονής του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ. Εδώ φυλακίστηκε και βασανίστηκε ο Αγ. Γεώργιος. Αισθανθείτε προσκυνητές σε έναν ξένο τόπο και ανακαλύψτε το πολυτάραχο παρελθόν του Ναού που παρόλο τις καταστροφές του παρελθόντος έμεινε συνδεμένος στην συνείδηση των χριστιανών με τα πάθη του Αγ. Γεωργίου. Θα επισκεφθούμε επίσης την φημισμένη Κρεμαστή εκκλησία και το Ρωμαϊκό φρούριο. Γεύμα σε ξενοδοχείο 5*lux και ξεκινάμε για την Αλεξάνδρεια, ‘’ το μαργαριτάρι της Μεσογείου’’. Όπως μαρτυρά και το όνομα της η πόλη ιδρύθηκε το 331 π.Χ από τον Μέγα Αλέξανδρο. Πλέον μια  πολύβουη μητρόπολη, όπου η αρχαία ιστορία της συνεχίζει να λάμπει δια την απουσία της! Τρανταχτό παράδειγμα ο  φάρος της Αλεξάνδρειας ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, ο οποίος καταστράφηκε από ισχυρούς σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του φρουρίου του Μαμελούκου Σουλτάνου Κάιτ Μπέι, ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν ο φάρος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4Η ΜΕΡΑ 11/11/2023   ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  ξεκινάμετην περιήγηση μας όπου θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν.Στρατιώτη, το ελληνικό πατριαρχείο όπου θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα. Επίσης θα επισκεφθούμε το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Κ.Καβάφης. Φιλοδοξία της Αλεξάνδρειας ήταν να γίνει η πιο ισχυρή πόλη στον κόσμο, συγκεντρώνοντας όλη την γνώση του. Φιλοδοξία που πήγαζε από το όραμα του ιδρυτή της.  Το σπίτι του Καβάφη βρίσκεται σε ανακαίνιση εσωτερικά, θα πραγματοποιηθεί εξωτερική ξενάγηση.  Αντικαθιστούμε με επίσκεψη στο Φρούριο χτίστηκε από τον Σουλτάνο Qaitbey, στη θέση του αρχαίου φάρου της Αλεξάνδρειας. Τμήματα των υπολειμμάτων του φάρου φαίνονται στην κατασκευή του παλιού οχυρού. Ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, ο φάρος είχε ένα εκπληκτικό ύψος 125 μέτρων με περίπου τριακόσια δωμάτια στο κάτω μέρος για εργάτες. Το φανάρι και οι δύο πάνω όροφοι του φάρου έπεσαν γύρω στο 700 μ.Χ. σύμφωνα με πολλές αναφορές. Ο υπόλοιπος φάρος καταστράφηκε από σεισμό γύρω στο 1100 μ.Χ. Η είσοδος γίνεται μέσω μιας πύλης από κόκκινο γρανίτη που ήρθε από το Ασουάν. Ύστερα θα πάμε για φαγητό στο εστιατόριο του Ναυτικού Ομίλου Αλεξάνδρειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5Η ΜΕΡΑ 12/11/2023  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια συνάντηση με την ομογένεια όπου θα γνωρίσουμε τα κτίρια της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και τη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ενός έργου που πραγματοποιήθηκε με την ειρηνική συνεργασία των λαών του κόσμου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε, να μάθουμε και να θαυμάσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Επίσκεψη στους Μακεδονικούς τάφους, την Νεκρόπολη και το Ελληνικό Νεκροταφείο. Επίσκεψη στο κέντρο της Αλεξάνδρειας για τα τελευταία μας ψώνια και στη συνέχεια γεμάτοι εμπειρίες αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.


 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΪΡΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ με Aegean Airlines

✅ Όλες οι μετακινήσεις στην Αίγυπτο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

✅ Ελληνόφωνοι αρχαιολόγοι ξεναγοί στις ξεναγήσεις σε Καϊρο και Αλεξάνδρεια

✅ 2 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο στο πολυτελές ξενοδοχείο Cairo Marriott με μπουφέ  πρωινό

✅ 2 διανυκτερεύσεις στην Αλεξάνδρεια στο πολυτελές ξενοδοχείο Helnan Palestine με μπουφέ πρωινό

✅  4 γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

✅ Είσοδοι σε  Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

✅Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

Δεν Περιλαμβάνονται

❌  Φόροι Αεροδρομίου 180€ κατ’ άτομο

❌  Βίζα εισόδου στην  Αίγυπτο +25€ ανά άτομο

❌  Φιλοδωρήματα σε οδηγούς και ξεναγούς +20€ ανά άτομο

❌  Προσωπικά έξοδα στα ξενοδοχεία

❌  Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων

❌  Προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και χορό της κοιλιάς +50€ ανά άτομο

Τιμές

1270€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου +340€

Share

Άλλα πακέτα