4ήμερη Εκδρομή Τζουμέρκα! Αναχώρηση 24 Οκτωβρίου από Ηράκλειο

ΠΡΟΣΦΟΡΑ early booking

από 319 €* το άτομο
* Ισχύει μέχρι 31 Αυγούστου
τελική τιμή 339 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 24 Οκτωβρίου – Επιστροφή 29 Οκτωβρίου


 

1η ημέρα 24/10 : Πέμπτη Ηράκλειο – Πειραιάς:

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.


 

2η ημέρα 25/10 Παρασκευή: Πειραιάς – Μονή Αγ. Αυγουστίνου Ιππώνος & Σεραφείμ του Σάρωφ – Ναύπακτος –  Άρτα:

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση –με ενδιάμεση στάση για το καφεδάκι μας-  και μέσω της της καλωδιακής γέφυρας Γέφυρας Ρίου– Αντίρριου, στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, θα επισκεφτούμε την ιδιαίτερη Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, που κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου καμπαναριού της Ορθοδοξίας με τα 400 Σήμαντρα και τις 62 καμπάνες, (όπως την Αγ.Σοφιά). Η νεόδμητη Ιερά Μονή είναι μια πνευματική όαση, μέσα σε υπέροχο φυσικό τοπίο σε 900 μ.υψόμετρο με άλσος και πολλά ζώα. Το μοναστήρι, είχε γίνει γνωστό παλαιότερα και με το χαρακτηριστικό όνομα “Παπαροκάδες”. Ένα καμπαναριό μοναδικό που εγκαινιάστηκε στις 15 Αυγούστου του 1993 και από τότε, κάθε πέντε χρόνια, την ίδια μέρα, 400 πιστοί ανεβαίνουν για να χτυπήσουν ταυτόχρονα τα σήμαντρα με το χέρι. 35 νέοι Μοναχοί συνυπάρχουν αρμονικά μαζί με τα ελάφια, τις καμήλες και τα παγώνια τα οποία φροντίζουν ανελλιπώς. Η απεριόριστη θέα στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό, ως την γέφυρα και πιο πέρα, ενθουσιάζει. Παραμονή για προσκύνημα. Επόμενη στάση η Ναύπακτος Το βενετσιάνικο λιμάνι και οι οχυρώσεις από την εποχή των Ενετών είναι απλά οι τελευταίες προσθήκες στη μακραίωνη ιστορία της πόλης, οι απαρχές της οποίας χάνονται στα βάθη των αιώνων. Προστατευμένη από τις νότιες κορυφές της Πίνδου και ανοιχτή στον Κορινθιακό η Ναύπακτος έχει αδιάλειπτη συμμετοχή στην ελληνική ιστορία. Συνεχίζουμε για την Άρτα,  που αναμφίβολα δεν είναι μόνο γνωστή για το φημισμένο γεφύρι της που θα το επισκεφτούμε , αλλά κρύβει πολλούς θησαυρούς .Η Βυζαντινή Άρτα, όπου στην παλιά πόλη δεσπόζουν τεράστια τείχη. Το θρυλικό & διάσημο ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας, οποίο αποτελεί το τοπόσημο της πόλης, ένα από τα πιο φημισμένα γεφύρια όχι μόνο της Ηπείρου αλλά όλης της Ελλάδας(μήκος 145μ), με 4 μεγάλες ημικυκλικές καμάρες που στηρίζονται σε 5 μεγάλα βάθρα. Ακριβώς δίπλα στο γεφύρι, βρίσκεται το εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο Άρτας με τον υπέροχο περιβάλλοντα χώρο, και τον ποταμό Άραχθο. Στη συνέχεια άφιξη & τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας, Ελεύθερος Χρόνος, όπου μπορούμε περπατώντας στην πόλη(5-7’ από το ξενοδοχείο μας  να γνωρίσουμε την «αρχόντισσα» της Άρτας, να επισκεφτούμε το βυζαντινό ναό της Παναγίας Παρηγορήτισσας, που κτίστηκε 1285 μ.X. από τον δεσπότη της Ηπείρου Νικηφόρο Α’ Κομνηνό Δούκα. Ο πρωτοποριακός τρούλος που σχεδόν “αιωρείται” αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τους μηχανικούς που ασχολούνται με τη στατική κτηρίων στα τμήματα του Πολυτεχνείου, επίσης μπορούμε να δούμε  και τη Πολιούχο Αγία Θεοδώρα. Διανυκτέρευση.


 

3η ημέρα Σάββατο 26/10: Τζουμερκοχώρια (Γεφύρι Πλάκας – Πράμαντα – Μονή Κηπίνας Καλαρρύτες – Σπήλαιο Ανεμότρυπας – Άγναντα):

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Τζουμέρκα. Στάση για να θαυμάσουμε το γεφύρι της Πλάκας στον ποταμό Άραχθο. Θεωρείται το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων και το 3ο  μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Μετά την ανακατασκευή του το 2019, έχει έρθει στην αρχική του μορφή όπως το 1863 , που χτίστηκε από πετράδες μαστόρους της Κόνιτσας. Σύμφωνα με τον θρύλο, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά τα οποία αναμείχθηκαν με ασβέστη κι έγιναν πορσελάνη που είναι η συνδετική ουσία της πέτρας.

Ακολούθως θα επισκεφτούμε (προαιρετικά) το Σπήλαιο Ανεμότρυπας, που ανακαλύφθηκε το 1960 και βρίσκεται  κοντά στα Πράμαντα σε υψόμετρο 900 μ. Η περιήγηση διασχίζει μια εντυπωσιακή και προσεκτικά επιμελημένη διαδρομή μήκους 250 μέτρων, που φιλοξενεί 10 αίθουσες. Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον φανταστικών προσώπων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων. Είναι το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα, που το διαπερνά ποταμός σε ολόκληρο  το μήκος του!!Στην συνέχεια(αναλόγως καιρικών συνθηκών & χρόνου), θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην μοναδική Ι.Μ.Κηπίνας(1212μ.Χ.). Φωλιασμένη σε βράχο με μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αγιογράφηση μας γοητεύει. Το μοναστήρι χτίστηκε περί το 1212 μ.Χ. και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος φθάνει ως τη βάση του βράχου και από εκεί ένα μονοπάτι σκαλισμένο στο βράχο και μια ξύλινη γέφυρα, οδηγούν στο μοναστήρι, που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα σημεία των Τζουμέρκων. Έπειτα -αναλόγως χρόνου -θα επισκεφτούμε το φημισμένο χωριό Καλαρύτες  χωριό απερίγραπτης ομορφιάς και τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη του διάσημου οίκου BVLGARI. Θα δούμε τον Ναό του Αγ. Νικολάου και αν σταθεί δυνατό το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου καθώς και το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε  τα Πράμαντα (υψόμ. 840μ), επίσκεψη στην κεντρική πλατεία του χωριού, με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και την φημισμένη βρύση του Αράπη κάτω από τη μεγαλόπρεπη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Η θέα αυτού του χωριού είναι πραγματικά εκπληκτική!Σχετική παραμονή για γευμα στην περιοχή. Το απόγευμα επίσκεψη στα Άγναντα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Τζουμέρκων (650μ). Πρόκειται για ένα Τζουμερκοχώρι πνιγμένο κυριολεκτικά από τα έλατα, τα πλατάνια, τα πεύκα και τις κουμαριές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Άρτα. Διανυκτέρευση.


 

4η ημέρα Κυριακή 27/10: Άρτα – Πέτα – Βουλγαρέλι – Αθαμάνιο:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να γνωρίσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της Ορεινής Άρτας, με πρώτη στάση για καφέ στο Πέτα , όπου έγινε η ιστορική «Μάχη του Πέτα» το 1822. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, κ  ατενίζει το Φράγμα του Πουρναρίου, και την τεχνητή λίμνη του Άραχθου. Ανηφορίζοντας είναι κτισμένο το Βουλγαρέλι με τα αμφιθεατρικά σπίτια , την υπερυψωμένη πλατεία, και τις πετρόκτιστες βρύσες «Αρχοντώ» και «Κρυσταλλώ» με  4 & 7 στόμια  αντίστοιχα, εξαιρετικό στολίδι και στοιχείο ταυτότητας του χωριού. Το χωρίο υπήρχε σίγουρα το 1696, καθώς αναφέρεται σε αρχείο των Βενετών –ωστόσο η χαρακτηριστική «Κόκκινη Εκκλησιά» είναι οπωσδήποτε βυζαντινή, μάλλον από την εποχή του Μιχαήλ Β΄ Κομνηνού. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αθαμάνιο, το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε ένα σημείο που ξεκινάει σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρα και κάτω από μία κορυφή με ύψος 2.393 μέτρα το συγκεκριμένο χωριό συνδυάζει τα καλύτερα της τοπικής φύσης και αρχιτεκτονικής. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζουν δύο πλάτανοι, ο μεγαλύτερος έχει εκτός από εντυπωσιακό μέγεθος και μια ενδιαφέρουσα συμβολική ιστορία. Σήμερα ο πλάτανος ο οποίος σκεπάζει σχεδόν τη μισή έκταση της πλατείας είναι μάλλον το ομορφότερο σύμβολο που θα μπορούσε να απεικονίσει αυτή την ιστορία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.


 

5η ημέρα Δευτέρα 28/10:Αρτα – Λίμνη Τριχωνίδα – Μονή Αγίας ΠαρασκευήςΘέρμο  – Πετροχώρι Θέρμου – Πειραιάς:

Πρωινό και αναχωρούμε με τις αποσκευές μας, με επίσκεψη στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας, της μεγαλύτερης και καθαρότερης  φυσικής λίμνης της Ελλάδας μας της οποίας τις ομορφιές ύμνησε ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς, όσο κανείς άλλος.

Όταν λιώνουν τα χιόνια στο Παναιτωλικό όρος, άφθονα νερά φτάνουν στην Τριχωνίδα και από εκεί στην «αδελφή της», τη λίμνη Λυσιμαχία. Η παραλίμνια βλάστηση μαζί με τη βλάστηση των γύρω λόφων και τα υδρόβια φυτά, που επιπλέουν στη λίμνη, δημιουργούν εντυπωσιακή χλωρίδα. Νούφαρα επιπλέουν στη λίμνη, καλάμια και ψαθιά ζουν στις άκρες της, κουμαριές, θυμάρια μαζί με άλλα φυτά καλύπτουν τους γύρω λόφους. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα χώρο, στον οποίο περισσότερα από 200 είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο. Η πανίδα της περιοχής, εκτός από τα πουλιά, περιλαμβάνει 18 είδη ψαριών και πολλά ερπετά. Θα ακολουθήσουμε μια παραλίμνια διαδρομή με φόντο τις φυσικές ομορφιές. Στον γραφικό παραλίμνιο οικισμό της Κάτω Μυρτιάς, θα ατενίσουμε  το μαγευτικό ορίζοντα της λίμνης και αν είναι εφικτό, θα επισκεφθούμε τον παλαιό ανακαινισμένο νερόμυλο, τη νεροτριβή και τον εντυπωσιακό καταρράκτη με τα ιαματικά λουτρά, τα πελώρια πλατάνια και τους απέραντους ευωδιαστούς πορτοκαλεώνες. Στη συνέχεια θα  επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Αγίας Παρασκευής (16ου αι). Η Μονή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, ως διοικητικό, οικονομικό και πνευματικό κέντρο. Από εδώ πέρασαν οι δύο μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, ο Kοσμάς ο Aιτωλός, ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ έμαθε τα πρώτα του γράμματα και ο Ευγένιος Γιαννούλης. Στην κρύπτη της Μονής, ανακαλύφθηκε «κρυφό σχολειό», χώρος όπου σήμερα παρουσιάζεται μια μοναδική αναπαράστασή του με κέρινα ομοιώματα. Στη Μονή φυλάσσονται διάφορα λείψανα, όπως της Αγίας Παρασκευής, καθώς και η θαυματουργή εικόνα της. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο «μπαλκόνι» της Τριχωνίδας, το  Θέρμο, Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές κωμοπόλεις της χώρας μας  χτισμένη ανάμεσα με  απαλούς καταπράσινους λόφους με αιωνόβια πλατάνια και  άφθονα νερά, σε μια μαγευτική τοποθεσία με θέα στη λίμνη ΤριχωνίδαΑποτελεί περιοχή-σύμβολο για την Ελλάδα, καθώς το αρχαίο Θέρμο υπήρξε η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, της πρώτης δημοκρατίας στον κόσμο!. Είναι, επίσης, ο γενέθλιος τόπος του Κοσμά του Αιτωλού και άλλων δασκάλων του γένους. Με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, μοναδικά θρησκευτικά μνημεία και πανέμορφα φυσικά τοπία. Μπορούμε να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με την ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, να επισκεφτούμε το σημαντικό εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου με σπουδαία εκθέματα από την αρχαία ομώνυμη πόλη που η ιστορία της ξεκινά ήδη από την εποχή του Χαλκού. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια στην κεντρική πλατεία με τις λίθινες πλάκες, τα χαρακτηριστικά πέτρινα κτίρια, τα γάργαρα νερά της ξακουστής πηγής «Κεφαλόβρυσο». Κατόπιν συνεχίζουμε για το Πετροχώρι Θέρμου, σε πολύ κοντινή απόσταση, όπου θα  γευματίσουμε για μεσημέρι έχοντας σε πανοραμική θέα τη λίμνη. . Συνεχίζουμε  για τη περιοχή της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα θα και συνεχίζουμε για λιμάνι Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο μας, τακτοποίηση  διανυκτέρευση εν πλω.


 

6η ημέρα Τρίτη 29/10: Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο, τέλος εκδρομής.


 

Ακυρωτική Πολιτική:

  1. Ακυρώσεις έως 30 Σεπτεμβρίου χωρίς ακυρωτικά.
  2. Ακυρώσεις από 9 Οκτωβρίου 50% ακυρωτικά.
  3. Ακυρώσεις από 17 Οκτωβρίου 100% ακυρωτικά.

 

Σημειώσεις:

  1. Κρατήσεις με προκαταβολή 150€ ανά άτομο. Εξόφληση έως 8 Οκτωβρίου.
  2. Το πρόγραμμα ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί στη σειρά του ή στις τοποθεσίες, εφόσον κριθεί απαραίτητο λόγω πιθανών καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων για την ομαλή διεξαγωγή και έκβασή του, πάντα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ σε οικονομική θέση με Minoan Lines

✅ Τρεις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* μέσα στην ΑΡΤΑ με πρωινό

✅ Κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις εκδρομές/διαδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

✅ Έμπειρος συνοδός / αρχηγός

✅ Διόδια

✅ Διέλευση γέφυρας Ρίου

✅ Φ.Π.Α.

✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Καμπίνα ΑΒ4 +30€ ανά άτομο, ΑΒ2 +90€ ανά άτομο

❌ Φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο

❌ Είσοδοι στα μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους

❌ Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμές

Για κρατήσεις έως 31 Αυγούστου

319€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Παιδί από 6 έως 12 ετών πληρώνει 235€ σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς του

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +75€


 

Για κρατήσεις από 1 Σεπτεμβρίου

339€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Share

Άλλα πακέτα