4ήμερη Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή Καρπενήσι, Παναγία Προυσιώτισσα, Αράχωβα, Δελφοί | Αναχώρηση 23 Δεκεμβρίου Ακτοπλοϊκώς από Ηράκλειο με Minoan Lines

τιμή από 395 €* το άτομο
* Με δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις, χωρίς την χρήση κάρτας!

Περιγραφή

Αναχώρηση 23 Δεκεμβρίου βράδυ – Επιστροφή 28 Δεκεμβρίου πρωί


 

1η μέρα 23/12/2023:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση  στο  πλοίο  και  αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.


 

2η μέρα 24/12/2023: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση έξω από την Λαμία για καφέ , επίσκεψη στην γέφυρα Γοργοποτάμου , σχετική παραμονή. Αργά το μεσημέρι άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , κι ελεύθερος χρόνος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.


 

3η μέρα 25/12/2023: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μετά το πρωινό θα  επισκεφθούμε τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού  αργότερα στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χιονοδρομικό κέντρο σχετική παραμονή επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι εορταστικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Καρπενήσι. Διανυκτέρευση.


 

4η μέρα 26/12/2023:  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για να επισκεφτούμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


 

5η μέρα 27/12/2023 : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ –  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχωβα. Στάση για προαιρετικό φαγητό, απολαμβάνοντας την Αράχωβα, χρόνος ελεύθερος για τις αγορές  των  παραδοσιακών  προϊόντων της περιοχής. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες  και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.


 

6η μέρα 28/12/2023: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.


 

Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

✅ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε οικονομική θέση με Μινωικές Γραμμές

✅ Τρεις διανυκτερεύσεις σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο με πρωινό, πάνω στην πλατεία στο Καρπενήσι

✅ Δύο εορταστικά γεύματα

✅ Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

✅Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο

✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

✅ Έμπειρος συνοδός

✅ Μόνιμο πούλμαν στη διάθεση των εκδρομέων

✅ Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

❌ Ο φόρος διαμονής, πληρώνεται στο ξενοδοχείο

❌ Τετράκλινη εξωτερική καμπίνα +40€ ανά άτομο

❌ Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

❌  Είσοδοι σε Μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

Τιμές

395€ ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου +90€

Share

Άλλα πακέτα