fbpx

Booking for : 3ήμερη Εκδρομή στα Χανιά‼️ Γεωργιούπολη, Ι.Μ. Τζαγκαρόλων, Μάλεμε, Βούβες, Άπτερα, Γαβαλοχώρι | Αναχώρηση 28 Οκτωβρίου

3ήμερη Εκδρομή στα Χανιά‼️ Γεωργιούπολη, Ι.Μ. Τζαγκαρόλων, Μάλεμε, Βούβες, Άπτερα, Γαβαλοχώρι | Αναχώρηση 28 Οκτωβρίου

  Λεπτομέρειες

  Αναχώρηση 28 Οκτωβρίου


  Περιλαμβάνεται:

  ✅ Μετακίνηση με κλιματιζόμενο σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο

  ✅ Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CRETA PALM 4* (Σταλός) με πρωινό και ένα δείπνο

  ✅ Το γεύμα με την διασκέδαση στο Σωματά στις 30/10

  ✅ Αρχηγός / Συνοδός

  ✅ Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης


  Δεν Περιλαμβάνεται:

  ❌ Ποτά, καφέδες, φαγητά, είσοδοι σε Μουσεία (η είσοδος στο Μουσείο Ελ. Βενιζέλου Θέρισσο είναι 2€/άτομο. Άπτερα εισιτήριο 4€)


  160€ το άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο

  Μονόκλινο +45€


  Eπικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις στο 2810 335 227 και ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

  Ημέρα 1η,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ – Ι.Μ.ΤΖΑΓΚΑΡΟΛΩΝ – ΘΕΡΙΣΟ – ΧΑΝΙΑ

  Ξεκινώντας το πρωί, θα έχουμε την πρώτη μας στάση για το καφεδάκι μας στη Γεωργιούπολη, μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, κτισμένη μέσα σε μια καταπράσινη πεδιάδα, γεμάτη ποτάμια και πηγές. Στην έξοδο του Αλμυρού ποταμού, λίγο μετά την πλατεία, μπορεί κάποιος να δει το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες. Ωστόσο το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο μεγάλος μόλος που ξεκινάει από το λιμάνι και καταλήγει σε ένα μικρό πλάτωμα, όπου είναι κτισμένο το υπέροχο κάτασπρο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που από μακριά φαίνεται σαν να επιπλέει μέσα στη θάλασσα. Μετά θα συνεχίσουμε για την περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων , με μια μικρή στάση στο Συμμαχικό νεκροταφείο της Σούδας – όπου είναι ενταφιασμένοι 1527 Ήρωες Σύμμαχοι στρατιωτικοί από Βρετανία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία κ.α. που βοήθησαν το νησί μας τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Θα συνεχίσουμε για την σημαντική ανδρική Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, ένα από τα πλουσιότερα και ομορφότερα μοναστήρια της Κρήτης περίπου 15 χλμ από τα Χανιά, κτισμένο κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, στη θέση Τζομπόμυλος του ακρωτηρίου Μελέχα και στους πρόποδες των βουνών του Σταυρού. Η μονή κτίστηκε από τους Ενετούς άρχοντες Ιερεμία και Λαυρέντιο Τζαγκαρόλο κατά τον 17ο αιώνα. Στο μοναστήρι έχει διαμορφωθεί ένα μικρό μουσείο με διάφορες εικόνες, άμφια, χειρόγραφα και σκεύη. Ο επισκέπτης εδώ θα δει ένα απίθανα καλοδιατηρημένο και ολοζώντανο μοναστήρι που παράγει και εξάγει μοναδικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, ξύδι και σαπούνι από ελαιόλαδο. Θα περιηγηθούμε στους χώρους της Μονής, στο Μουσείο, και κατόπιν θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Θέρισο, από όπου ξεκίνησε η επανάσταση για την ένωση της Κρήτης. Εδώ μπορούμε να επισκεφτούμε το μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το στρατηγείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Προαιρετικό γεύμα(έξοδα ατομικά), σε παραδοσιακή ταβέρνα και θα συνεχίσουμε για τα Χανιά, άφιξη στο ξενοδοχείο μας παραθαλάσσια στην περιοχή του Σταλού , Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα Χανιά. Διανυκτέρευση.

  Ημέρα 2η,ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/22 ΧΑΝΙΑ - ΜΑΛΕΜΕ - ΒΟΥΒΕΣ – ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑΣ - ΧΑΝΙΑ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Μάλεμε , ένα από τα πιο ιστορικά μέρη μας Ελλάδας, καθώς το αεροδρόμιο που βρίσκεται εδώ ήταν το σημείο προσγείωσης των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, κατά τη Μάχη μας Κρήτης το 1941. Οι Γερμανοί, που συνάντησαν ηρωική αντίσταση από τον ντόπιο πληθυσμό και μας συμμαχικές δυνάμεις, κατάφεραν τελικά να καταλάβουν το αεροδρόμιο έχοντας μας μας απώλειες. Η ηρωική στάση των Κρητικών, οι οποίοι μόνο με μαγκούρες, πέτρες και μαχαίρια, έφεραν τεράστιο πλήγμα μας πιο επίλεκτες μονάδες του Γερμανικού στρατού, μας αλεξιπτωτιστές του, ανάγκασε τον ίδιο τον Χίτλερ να υποκλιθεί στον πατριωτισμό μας. Στην περιοχή βρίσκεται και το Γερμανικό Νεκροταφείο. Οι 4500 Γερμανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή μας είναι θαμμένοι σε αυτό. Έξω από το Μάλεμε, κοντά στη γέφυρα του Ταυρωνίτη Ποταμού, βρίσκεται μας το μνημείο των πεσόντων αεροπόρων μας RAF που σκοτώθηκαν στη μάχη. Θα συνεχίσουμε για το χωριό Βούβες Κισσάμου Χανίων, όπου θα θαυμάσουμε το αρχαιότερο καταγεγραμμένο ελαιόδεντρο στον κόσμο, ανακηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο μας φύσης. Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 3.000 και 5.000 χρόνων και παραμένει ζωντανό καρποφορώντας μέχρι σήμερα, με τον κορμό του να είναι σαν γλυπτό σμιλεμένο από τον χρόνο. Εκεί θα έχουμε και την ευκαιρία να επισκεφθούμε και το Μουσείο ελιάς όπου μπορούμε να θαυμάσουμε εργαλεία ελαιοκαλλιέργειας και επεξεργασίας του ξύλου, μέσα αποθήκευσης και μεταφοράς του ελαιόλαδου, μέσα περισυλλογής του καρπού μας ελιάς και εργαλεία μας έκθλιψης του και τον παραδοσιακό οικιακό εξοπλισμό. Επίσκεψη στο μοναστήρι Παναγίας Οδηγήτριας Γωνιάς. Η μονή είναι γνωστή κι ως Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς λόγω μας θέσης μας στο δυτικό άκρο του κόλπου των Χανίων που θυμίζει «γωνιά». Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Δείπνο στο ξενοδοχείο(περιλαμβάνεται) , ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική βόλτα το βραδάκι στο παλιό λιμάνι των Χανίων . Διανυκτέρευση.

  Ημέρα 3η,30/10/22 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΤΕΡΑ – ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙ – ΣΩΜΑΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για να επισκεφτούμε (αναλόγως καιρού) την περιοχή της αρχαίας Απτέρας που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. σε μια πανοραμική θέση που ελέγχει τον κόλπο της Σούδας και γνώρισε την ακμή της στα Ελληνιστικά χρόνια. Εγκαταλείφθηκε τα Αραβικά χρόνια, όταν καταστράφηκε από τους πειρατές. Η πόλη είχε ως επίνεια της το Μαράθι και τις σημερινές Καλύβες. Θα δούμε αρχαία μνημεία καλοδιατηρημένα παρά το πέρασμα του χρόνου (θολωτές δεξαμενές, μεγάλο λαξευτό θέατρο, ναοί, δημόσια ρωμαϊκά λουτρά, κατοικίες, που άκμασαν μέχρι τον 4ο αι. μ. Χ) μια ολόκληρη πρωτεύουσα της τότε εποχής. Και λίγο παρακάτω το φρούριο Κουλές (ενημερωτικά υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες με γραφή Μπράιγ για άτομα με δυσκολίες όρασης). Από το σημείο αυτό μπορούμε να δούμε πανοραμικά το φρούριο Ιντζεδίν και τον κόλπο της Σούδας . Ακολούθως θα συνεχίσουμε στον Αποκόρωνα για επίσκεψη σε ένα από τα γραφικότερα χωριά του Νομού Χανίων με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων αλλά και με παραδόσεις και έθιμα που ζωντανεύουν από γενιά σε γενιά το Γαβαλοχώρι. Μέχρι να το επισκεφθεί κανείς, δεν πιστεύει πως σε ένα μικρό χωριό κρύβεται τόση ομορφιά. Αυτό που κάνει εντύπωση στον κάθε επισκέπτη είναι η γραφικότητα του σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά της επαρχίας Αποκόρωνα. Άλλωστε, είναι από τα λίγα στα οποία διασώζονται -ως εκ θαύματος- πολλά παλιά σπίτια, αντιπροσωπευτικά δείγματα της ντόπιας αρχιτεκτονικής. Πρώτη μας επίσκεψη στην εκκλησία-μονή Aγιοι Σέργιος και Βάκχος . Μετά το προσκύνημά μας θα συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα έχουμε μια σύντομη στάση στον γαβαλιανό καφενέ (προαιρετικά) για ένα καφεδάκι . Από εκεί θα ξεκινήσει και η γνωριμία μας με το χωριό ,θα κατευθυνθούμε στη γειτονιά Πλατανάκι με τα παλιά καφενεδάκια για να βρεθούμε σε λίγα λεπτά στο μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Στεγάζεται σε κτίριο που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το προβιομηχανικό ελαιοτριβείο του 18ου αιώνα με τις δύο αψίδες, μετά από την περιήγησή μας στο όμορφο χωριό θα συνεχίσουμε για το φαγητό μας στο Σωματά , όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε !!!!! Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο μετά από ένα πολύ όμορφο 3ήμερο.

  Επιπλέον

  • Διάρκεια : 🌞 3 Ημέρες
  • Τιμή από: €160 ανά άτομο

  Χρειάζεστε Βοήθεια?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

  2810 335227

  online@travelid.gr

  Προτεινόμενα πακέτα

  Η γνώμη σας μετράει!

  Το Γραφείο μας

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Αρετούσας, 38

  71202, Ηράκλειο, Κρήτη

   

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  +30 2810 335228 | +30 2810 237200

  online@travelid.gr
  Travel.Id

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
  Σάββατο: 09:00-15:00

  Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


  ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  CALL ME
  +
  Call me!