fbpx

Booking for : 14 Ημέρες Νότια Αφρική‼️ Καταρράκτες Βικτώρια – Ζιμπάμπουε | Groups

14 Ημέρες Νότια Αφρική‼️ Καταρράκτες Βικτώρια – Ζιμπάμπουε | Groups

  Λεπτομέρειες

  Αναχωρήσεις 3, 24 Ιουλίου | 2, 21 Αυγούστου | 11 Σεπτεμβρίου | 23 Οκτωβρίου


  Περιλαμβάνονται:

  ✅ Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µέσω ενδιάµεσου σταθµού

  ✅ ∆ύο εσωτερικές πτήσεις: Πορτ Ελίζαµπεθ-Γιοχάνεσµπουργκ, Γιοχάνεσµπουρκ-Μπουµαλάγκα (Πάρκο Κρούγκερ)

  ✅ Αεροπορικά εισιτήρια Γιοχάνεσµπουργκ-Καταρράκτες Βικτώρια-Γιοχάνεσµπουργκ

  ✅ ∆ιαµονή σε ξενοδοχεία 4* και 4*sup.

  ✅ Ηµιδιατροφή

  ✅ ∆ύο σαφάρι στο πάρκο Κρούγκερ µε ανοιχτά οχήµατα 4×4 (1 πρωινό και 1 απογευµατινό)

  ✅ Ολοήµερη εκδροµή µε σαφάρι (πλωτό και χερσαίο) και γεύµα στο πάρκο Τσόµπε της Μποτσουάνας

  ✅ Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδροµές, είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα

  ✅ Τοπικοί ξεναγοί

  ✅ Έµπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

  ✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης


  Δεν Περιλαμβάνονται:

  ❌ Φόροι αεροδροµίων, επίναυλοι καυσίµων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά (+980€ ανά άτομο)

  ❌ Βίζα Ζιµπάµπουε (πληρώνεται επιτόπου) περίπου 40€

  ❌ Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαµβανόµενα


   

   

   

   

   

   

   

   


  Ενδεικτικές Πτήσεις:

   

   

   

   

   


  Σημειώσεις:

  1. Οι εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  2. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

  Eπικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις στο 2810 335 227 και ηλεκτρονικώς στο online@travelid.gr

  Γιατί να επιλέξετε αυτό το πακέτο!

  • Ολοήμερη εκδρομή στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας
  • Πλοιάριο για να δούμε από κοντά τις φώκιες
  • Επίσκεψη στην παραλία Μπούλνερ με τους πιγκουίνους
  • Επίσκεψη στο παραλιακό θέρετρο Χερμάνους και στο γραφικό Σβέλενταμ
  • Περιήγηση στο Μόσελ Μπέι
  • Επίσκεψη στο Ναυτικό μουσείο
  • Πλωτό και χερσαίο σαφάρι στο Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Βικτώρια της Ζιμπάμπουε

  Ημέρα 1η, Αθήνα - Κέιπ Τάουν

  Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για το Κέιπ Τάουν (Cape Town), την Πόλη του Ακρωτηρίου, µια κοσµοπολίτικη πόλη που σφύζει από ζωή και που θα σας εκπλήξει µε την ιστορία της και τα ποικίλα αξιοθέατά της. Η "Μητέρα Πόλη", όπως αποκαλείται από τους νοτιοαφρικανούς, είναι η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τµήµα της Αφρικανικής ηπείρου.

  Ημέρα 2η,Κέιπ Τάουν

  Στο σηµείο όπου σµίγει ο Ατλαντικός µε τον Ινδικό ωκεανό, βρίσκεται µία από τις οµορφότερες πόλεις του κόσµου, το Κέιπ Τάουν. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη. Περπατήσετε στην κοσµική προκυµαία Victoria and Albert Waterfront, µία περιοχή µε εµπορικά καταστήµατα, εκλεκτά εστιατόρια, καφέ και µπαράκια µε ζωντανή αφρικανική και τζαζ µουσική, κάτι αντίστοιχο µε το Fisherman's Wharf στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 3η, Κέιπ Τάουν, Ξενάγηση, Τραπεζοειδές Όρος

  Ξεκινάµε σήµερα την γνωριµία της πόλης, ανεβαίνοντας αρχικά στο Όρος Τέιµπλ (Table Mountain) µε την επίπεδη κορυφή του, που δεσπόζει στην πόλη. Η ανάβασή µας µε το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος) θα µας δώσει την ευκαιρία να θαυµάσουµε την επιβλητική θέα του αστικού ιστού και της γύρω περιοχής από το ύψος των 1.088 µέτρων. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουµε προς το κέντρο της πόλης και θα δούµε µεταξύ άλλων το νεοκλασικό ∆ηµαρχείο µε τον Πύργο του Ρολογιού, που κατασκευάστηκε µε πρότυπο το λονδρέζικο Big Ben. Από το µπαλκόνι του ∆ηµαρχείου ο Νέλσον Μαντέλα εκφώνησε την πρώτη του δηµόσια οµιλία µετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή. Συνεχίζουµε µε τους Κήπους της Εταιρείας (Company’s Gardens), τους πιο παλιούς κήπους της Νότιας Αφρικής, που δηµιουργήθηκαν από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδών τον 17ο αιώνα για τον εφοδιασµό του στόλου της µε φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούσαν εκεί, αλλά και για να εµπορεύονται τα προϊόντα µε τους ναυτικούς που έφθαναν στην πόλη. Σήµερα, δέντρα, θάµνοι και λουλούδια διαφόρων ειδών περιβάλλουν τα γύρω ιστορικά κτίρια, συµπεριλαµβανοµένου του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής. Τέλος, θα δούµε την πολύχρωµη γραφική συνοικία των Μαλαισίων (Bo-Kaap) µε τα γεωργιανά σπίτια και τα στενά λιθόστρωτα δροµάκια, που βρίσκεται στις πλαγιές του Signal Hill. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 4η, Κέιπ Τάουν, Ολοήµερη εκδροµή στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, Νησάκι Σιλ (Φώκιες), Παραλία Μπούλνερ (Πιγκουίνοι)

  Πρωινή αναχώρηση για την χερσόνησο Κέιπ και µε πρώτη µας στάση στον κόλπο Χάουτ (Haut Bay), απ΄ όπου θα επιβιβαστούµε σε πλοιάριο για να δούµε από κοντά τις φώκιες στο νησάκι Σιλ Seal/Duiker Island). Στη συνέχεια, ακολουθώντας την ορεινή διαδροµή µε την µοναδική θέα στον ωκεανό, θα φθάσουµε στο περίφηµο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, όπου θα αντικρίσουµε το σηµείο ένωσης των δύο ωκεανών (Ατλαντικού και Ινδικού), αλλά και τον διασηµότερο φάρο του κόσµου. Φθάνοντας εν συνεχεία στην παραλία Μπούλντερ, θα δούµε τους πανέµορφους πιγκουίνους και θα µάθουµε για τον τρόπο ζωής τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 5η,Κέιπ Τάουν - ∆ιαδροµή των Κήπων - Χερµάνους - Σβέλενταµ - Μόσελ Μπέι

  Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για την περίφηµη ∆ιαδροµή των Κήπων. Θεωρείται µια από τις οµορφότερες οδικές διαδροµές του κόσµου, καταπράσινη, µε εναλλαγές τοπίων και βλάστησης. Πρώτη µας στάση θα είναι στο παραλιακό θέρετρο Χερµάνους, το οποίο είναι γνωστό για τις φάλαινες που έρχονται εδώ από τον Ιούλιο έως τον Νοέµβριο για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν. Επόµενος σταθµός µας το γραφικό Σβέλενταµ, ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα διοίκησης, που χρονολογείται από το 1747. Η µικρή αυτή πόλη έχει έντονο Ολλανδικό χρώµα (το δηλώνει άλλωστε και το όνοµά της) που αποτυπώνεται στα αποικιακής αρχιτεκτονικής κτίριά του. Συνεχίζουµε για το Μόσελ Μπέι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 6η,Μόσελ Μπέι, Ναυτικό Μουσείο Ντιάζ - ∆ιαδροµή των Κήπων - Νάισνα, Κρουαζιέρα στη λιµνοθάλασσα

  Πρωινή επίσκεψη στο τοπικό Ναυτικό µουσείο, αφιερωµένο στον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βαρθολοµαίο Ντιάζ, που το 1488 έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, πραγµατοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής. Στη συνέχεια θα κάνουµε µια µικρή βόλτα στην πόλη για να δούµε το πρώτο ταχυδροµείο της Νότιας Αφρικής και θα αναχωρήσουµε για τη Νάισνα (Knysna), µια µικρή παραθαλάσσια πόλη σε µια πανέµορφη προστατευόµενη λιµνοθάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευµα θα απολαύσουµε µια µίνι κρουαζιέρα στη λιµνοθάλασσα. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 7η, Νάισνα - ∆ιαδροµή των Κήπων - Εθνικός ∆ρυµός Τσιτσικάµα - Πορτ Ελίζαµπεθ

  Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για τον εκπληκτικής οµορφιάς Εθνικό ∆ρυµό Τσιτσικάµα. Αυτό το περίεργο όνοµα προέρχεται από τη γλώσσα Khoi και σηµαίνει "τόπος µε πολύ νερό" ή "καθαρό νερό", πιθανή αναφορά στον οµώνυµο ποταµό". Μέσα στο δάσος υπάρχουν γιγαντιαία δέντρα - το µεγαλύτερο είναι άνω των 800 ετών και το ύψος του ξεπερνά τα 35 µέτρα. Γεµάτοι από υπέροχες εικόνες φθάνουµε στο Πορτ Ελίζαµπεθ, το τέλος (ή την αφετηρία) της ∆ιαδροµής των Κήπων. Τα παλαιότερα κτίρια της πόλης είναι του 1820, όταν έφθασε στην περιοχή η πρώτη οµάδα των Βρετανών αποίκων. Σήµερα η πόλη αποτελεί σηµαντικό βιοµηχανικό κόµβο (αυτοκινητοβιοµηχανία, κλωστοϋφαντουργία, βιοµηχανία τροφίµων κλπ.) και το λιµάνι της είναι ένα από τα µεγαλύτερα στη Νότια Αφρική. Σύντοµη πανοραµική ξενάγηση στην πόλη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 8η,Πορτ Ελίζαµπεθ - Γιοχάνεσµπουργκ (Πτήση), Ξενάγηση, Μουσείο Απαρτχάιντ, Σοβέτο

  Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Γιοχάνεσµπουργκ, την σύγχρονη µεγαλούπολη της Νοτίου Αφρικής. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούµε µεταξύ άλλων και το µουσείο του Απαρτχάιντ. Το µουσείο αυτό άνοιξε τις πύλες του το 2001 και αποτελεί ένα από σηµαντικότερα "µνηµεία" του Γιοχάνεσµπουργκ, καθώς επικεντρώνεται στην ιστορία που σηµάδεψε την χώρα κατά τον 20ο αιώνα. Το Απαρτχάιντ, η πολιτική δηλαδή των λευκών που καθόριζε και επέβαλλε τον διαχωρισµό των ανθρώπινων οµάδων βάσει φυλετικών κριτηρίων (απαρτχάιντ σηµαίνει διαχωρισµός στη γλώσσα των Μπόερς, τα αφρικάανς), στιγµάτισε την χώρα για πολλές δεκαετίες από το 1948 έως το 1994, όταν έγιναν οι δηµοκρατικές εκλογές µε συµµετοχή όλων των εθνοτήτων και ο Νέλσον Μαντέλα εξελέγη πρόεδρος της χώρας. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο Σοβέτο, που βρίσκεται στα προάστια της πόλης, το οποίο κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ αποτελούσε γκέτο του έγχρωµου πληθυσµού της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 9η,Γιοχάνεσµπουργκ - Καταρράκτες Βικτώρια (Ζιµπάµπουε)

  Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για τους Καταρράκτες Βικτώρια, τους µεγαλύτερους καταρράκτες του κόσµου. Άφιξη και περιήγηση στο "υδάτινο µονοπάτι των αγγέλων", εκεί που 550.000 κυβικά νερού πέφτουν κάθε λεπτό µε πίεση σε φαράγγια µε τροπική βλάστηση και κάνουν όλους να "προσκυνούν" ένα µοναδικό φαινόµενο. Ο συνδυασµός του έντονου θορύβου από την πτώση του νερού, το σύννεφο του ατµού µετά την πτώση, η πολυχρωµία από τα ουράνια τόξα, το επιβλητικό υψόµετρο του φαραγγιού και η ηρεµία των ζώων και των πουλιών, δίνουν άλλη διάσταση σε ένα κάδρο, που µένει στη µνήµη όλων των επισκεπτών! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 10η,Καταρράκτες Βικτώρια, Ολοήµερη εκδροµή στο Εθνικό Πάρκο Τσόµπε/Μποτσουάνα

  Πρωινή αναχώρηση για την ολοήµερη εκδροµή µας στο Εθνικό Πάρκο Τσόµπε της Μποτσουάνας. Το Τσόµπε είναι µεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Μποτσουάνας - καλύπτει µία έκταση 11.600 τετραγωνικών χιλιοµέτρων - και συγκεντρώνει πολλά είδη άγριων ζώων, όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, αντιλόπες, ύαινες, τσιτάχ, ιπποπόταµους, κροκοδείλους κλπ. και κυρίως τον µεγαλύτερο πληθυσµό ελεφάντων στον πλανήτη. Φθάνοντας θα κάνουµε βόλτα µε πλοιάριο στον ποταµό Τσόµπε θαυµάζοντας την άγρια ζωή της περιοχής. Στάση για γεύµα και ακολουθεί χερσαίο σαφάρι στο πάρκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευµα. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 11η,Καταρράκτες Βικτώρια - Πάρκο Κρούγκερ (Πτήση), Απογευµατινό Σαφάρι

  Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω Γιοχάνεσµπουρκ για Μπουµαλάγκα, το τοπικό αεροδρόµιο που εξυπηρετεί το περίφηµο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ (Kruger), που είναι ευρέως γνωστό για την εκπληκτική ποικιλία της άγριας ζωής. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της γύρω περιοχής (ανάλογα την αναχώρηση, η διαµονή µπορεί να γίνει σε ξενοδοχείο στο Χέιζιβιου). Το πάρκο ιδρύθηκε το 1898 από τον Paul Kruger για την προστασία της µοναδικής τοπικής πανίδας και χλωρίδας. Καταλαµβάνει έκταση περίπου 2 εκατοµµυρίων εκταρίων και µοιράζεται σύνορα µε τη Μοζαµβίκη και τη Ζιµπάµπουε. Εκτός από τα "Big Five", τα "Μεγάλα Πέντε", δηλαδή τα πέντε είδη άγριας ζωής - λιοντάρια, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, βουβάλια και ρινόκερους - οι επισκέπτες µπορούν επίσης να συναντήσουν καµηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες και πολλά είδη πτηνών. Σήµερα θα απολαύσουµε το απογευµατινό µας σαφάρι µε οχήµατα 4x4, παρατηρώντας τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 12η,Πάρκο Κρούγκερ, Πρωινό Σαφάρι - Πρετόρια, Περιήγηση - Γιοχάνεσµπουργκ

  Σήµερα το πρωί µας περιµένει ένα ακόµα σαφάρι στο πάρκο µε οχήµατα 4x4. Θα πλησιάσουµε αρκετά ζώα, κάποια από αυτά ίσως µόλις έχουν ξυπνήσει ύστερα από το νυχτερινό τους κυνήγι. Γεµάτοι απίστευτες εικόνες θα αναχωρήσουµε για την εκτελεστική πρωτεύουσα της χώρας, την Πρετόρια, που απεικονίζει ολόκληρη την ιστορία της Νότιας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής µας θα δούµε την κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία περιβάλλεται από πολλά ιστορικά και αρχιτεκτονικά σηµαντικά κτίρια, όπως το Παλάτι της ∆ικαιοσύνης και το Παλαιό Καπιτώλιο. Εξ ίσου εντυπωσιακά είναι το ∆ηµαρχείο, η Όπερα και τα κτίρια της Ένωσης, η επίσηµη έδρα της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής. Συνεχίζουµε για το Γιοχάνεσµπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

  Ημέρα 13η,Γιοχάνεσµπουργκ - Πτήση για Αθήνα

  Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα µέσω ενδιάµεσου σταθµού

  Ημέρα 14η,Άφιξη στην ΑΘήνα

  Επιπλέον

  • Διάρκεια : 🌞 14 Ημέρες
  • Τιμή από: €3290 ανά άτομο

  Χρειάζεστε Βοήθεια?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

  2810 335227

  online@travelid.gr

  Προτεινόμενα πακέτα

  Η γνώμη σας μετράει!

  Το Γραφείο μας

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Αρετούσας, 38

  71202, Ηράκλειο, Κρήτη

   

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  +30 2810 335228 | +30 2810 237200

  online@travelid.gr
  Travel.Id

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-21:00
  Σάββατο: 09:00-15:00

  Μ.Η.Τ.Ε. :1039Ε60000247601


  ΜΕΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  CALL ME
  +
  Call me!