Νήσος Χρυσή

Νήσος Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι. Μια από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, με όμορφη χρυσή άμμο, γεμάτη μικρά κοχύλια και πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά.Σαν αγκυροβολημένο καράβι, 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας, στα ανοιχτά του Λιβυκού Πελάγους εντυπωσιάζει με την απίστευτη φυσική του ομορφιά και τις εξωτικές παραλίες.

Για πέντε μήνες, από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια μικρών επιβατηγών σκαφών, που αναχωρούν από το λιμάνι της Ιεράπετρας με προορισμό το «Νησί», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, για μια μονοήμερη εκδρομή – πραγματική εμπειρία, με αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας να περιηγηθείτε στα μονοπάτια της Χρυσής, να κάνετε μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά της και να γευματίσετε στο περίπτερο του Δήμου Ιεράπετρας.

Περπατώντας στην περιφέρεια του νησιού θα εκπλαγείτε από τα χρώματα των πετρωμάτων και το σπάνιο Κεδρόδασος. Απολαύστε και τις 2 παραλίες του Νησιού και ακολουθήστε τις οδηγίες αναφορικά με τη διατήρηση της χλωρίδας.Λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς του και του μοναδικού του οικοσυστήματος, τον Νησί προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000 ως καταφύγιο άγριας φύσης και περιοχή έντονης φυσικής ομορφιάς.

Οι παρθένες παραλίες, τα κοράλλια, τα ρηχά πεντακάθαρα νερά, το δάσος από κέδρο, η λεπτή κοκκινωπή άμμος, το παλιό αλμυρό έλος, οι ρωμαϊκοί λαξευτοί τάφοι, η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η ηρεμία αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος είναι βέβαιο ότι θα κλέψουν την καρδιά σας!