Φαράγγι Σαμαριάς

Το φαράγγι Σαμαριάς είναι το 2ο μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κρήτη καθώς κάθε χρόνο, περίπου 250.000 με 300.000 επισκέπτες το διασχίζουν κατά την περίοδο λειτουργίας του, από τις αρχές Μαΐου ως τις 15 Οκτωβρίου.

Είναι η μακρύτερη και πιο επιβλητική χαράδρα στη Μεσόγειο. Έχει μήκος 16,5 χιλιόμετρα και η πεζοπορία ξεκινάει από την τοποθεσία Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο του Ομαλού στα 1.200 μέτρα υψόμετρο και καταλήγει μετά από 6 με 8 ώρες, ανάλογα με την εμπειρία και τις αντοχές των πεζοπόρων, στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη, στα νότια του νομού Χανίων. Εάν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της πεζοπορίας.. αλλά the easy way, σας παρέχουμε ειδικό πακέτο μονοήμερης εκδρομής με αναχώρηση από τα Χανιά! Το μονοπάτι κατεβαίνει δίπλα από γκρεμούς και μέσα από πυκνά δάση με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Περνά από εγκαταλελειμμένους οικισμούς με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Κατά μήκος του Φαραγγιού της Σαμαριάς θα βρείτε 22 πηγές με πόσιμο νερό ενώ πάνω από το φαράγγι, στις ορθοπλαγιές συνήθως πετούν γυπαετοί και όρνια.Το μεγαλύτερο πλάτος του φαραγγιού φτάνει τα 150 μέτρα, ενώ το στενότερο σημείο του είναι οι «Πόρτες», ένα πολύ εντυπωσιακό πέρασμα, με το πλάτος του να φτάνει τα 3 μέτρα και το ύψος των βράχων τα 300 μέτρα!

Σημαντική πληροφορία για τους επισκέπτες: Για να το διασχίσει κανείς απαιτούνται κατάλληλα υποδήματα, καλή φυσική κατάσταση και να έχετε μαζί σας ελαφρύ φαγητό και βέβαια καπέλο και αντηλιακό! Μην περιμένετε άλλο: κλείστε την μονοήμερη εκδρομή σας όποια ημέρα επιθυμείτε από Μάιο έως Σεπτέμβριο!
Ζήστε αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες με την ποιότητα που σας προσφέρει το Travel ID!