Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Κρήτης και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Προστασίας “Natura 2000”. Οι απειλούμενες με εξαφάνιση χελώνες Caretta-Caretta και διάφορα σπάνια ζώα ζουν στο νησί και απαγορεύεται αυστηρά η απομάκρυνση φυτών και ζώων από την περιοχή.

Στο Ελαφονήσι θα φτάσετε οδικώς από τα Χανιά σε περίπου μιάμιση και ακολουθώντας τις πινακίδες για Χρυσοσκαλίτισσα και το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να φτάσετε με πλοίο από την Παλαιόχωρα. Ο δρόμος είναι στενός και γεμάτος στροφές, ωστόσο η ομορφιά του τοπίου θα σας αποζημιώσει. Από Μάιο έως Σεπτέμβριο, μπορείτε να επισκεφθείτε καθημερινά το Ελαφονήσι, κλείνοντας μια ξεκούραση ημερήσια εκδρομή από το γραφείο μας, με παραλαβή και άφιξη στο ξενοδοχείο σας.

Μία εξωτική παραλία με λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζει την Καραϊβική, σχηματίζεται στις δύο πλευρές της χερσονήσου. Σε πολλά μέρη η άμμος είναι ροζ, παίρνοντας το χρώμα της από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας υπάρχουν ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστες, σνακ μπαρ και αποδυτήρια.

Ο ιστότοπος του TripAdvisor έχει αξιολογήσει το Ελαφονήσι ως την 11η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2018 ενώ σύμφωνα με τις κριτικές των μελών του συγκαταλέγεται στις πιο ασφαλείς παραλίες στον κόσμο για τα παιδιά.

Από το γραφείο μας, μπορείτε να κλείσετε ημερήσιες εκδρομές στο Ελαφονήσι είτε μένετε στο Ρέθυμνο είτε στο Ηράκλειο. Ζήστε αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες με την ποιότητα που σας προσφέρει το Travel ID!