Διάρκεια

Πεζοπορία γύρω από το Κάστρο της Τήνου‼️

/5
από 55€
55€

Καθημερινά από Μαϊο έως Οκτώβριο


Διάρκεια 3 ώρες


Πρόγραμμα:

Η διαδρομή ξεκινάει από το Εξώμβουργο στην Τήνο, ένα βουνό με φυσική οχυρωμένη τοποθεσία, το οποίο επέλεξαν οι Βενετοί για να χτίσουν το κάστρο τους.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το γραφικό χωριό «Κουμάρος», έναν μικρό μεσαιωνικό οικισμό που βρίσκεται στους βράχους του βουνού, με υπέροχη θέα στη βόρεια ακτή του νησιού.

Από τον Κουμάρο θα συνεχίσουμε στον παραδοσιακό «Σκαλάδο» και από εκεί στα «Λουτρά», μέσω του «Κρόκου», ένα χωριό κυριολεκτικά καταπράσινο. Στο  χωριό “Λουτρά” μπορούμε να θαυμάσουμε τα βενετσιάνικα κτίρια, τις εκκλησίες, το επιβλητικό κτίριο της πρώην Σχολής και Μονής Ουρσουλινών και την Ιερά Μονή Πατέρων Ιησουιτών.

Ένα ευρύ μονοπάτι θα μας οδηγήσει από τα «Λουτρά» στο χωριό «Ξινάρα», έδρα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου. Από εκεί θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας στο Εξώμβουργο, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα του 5ου αιώνα π.Χ.


Τι περιλαμβάνεται:

  • Συνοδός
  • Παραδοσιακό χειροποίητο μπαστούνι

Τι δεν περιλαμβάνεται:

  • Προσωπικά έξοδα
  • Παραλαβή από/προς το σημείο της επιλογής σας

Σημειώσεις

  1. Το ταξιδιωτικό γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να ακυρώσει οποιαδήποτε περιήγηση εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ανεπαρκούς αριθμού συμμετεχόντων ή για λόγους ανωτέρας βίας 12 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης με ειδοποίηση προς τον ταξιδιώτη.
  2. Παρακαλούμε να βρίσκεστε εγκαίρως στο σημείο παραλαβής σας. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η παραλαβή σας λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης εκ μέρους σας, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων.
Αναχώρηση:
Επιστροφή: